Peaminister Jüri Ratas arutas Namiibia asepresidendiga digi- ja hariduskoostöö tihendamist

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 10. september 2019 – Peaminister Jüri Ratas kohtus Eestil visiidil oleva Namiibia asepresidendi Nangolo Mbumba ning teda saatva valitsus- ja äridelegatsiooniga, et arutada koostööd infotehnoloogia, hariduse ning teistes valdkondades.

„Namiibia on esimene Aafrika riik, kellega Eesti e-riigi alast koostööd alustas ja tänane kohtumine annab tunnistust meie järjest tihedamatest sidemetest. Digitaalne areng on Eesti edusse väga palju panustanud ning Namiibial on samuti kõik eeldused enda edenemises neid võimalusi ära kasutada. Loodame, et ka käesolev visiit aitab luua meie ettevõtjatele vajalikke kontakte, mis võimaldavad neil oma kogemusi ja oskusi Aafrikas veelgi paremini kasutada ning seeläbi mõlema riigi arengusse panustada,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Lisaks digiteemadele on meie jaoks uusi koostöövõimalusi ka näiteks haridusvallas.“

Ratas tänas Namiibiat toetuse eest ÜRO julgeolekunõukogu mittealalise liikme valimisel hääletusel ja kinnitas, et Eesti üks prioriteete nõukogus on samuti digiareng ja küberturvalisus. Ratas ja Mbumba rääkisid ka viisavabadusest Eesti kodanikele. Kohtumisel otsustati kahepoolselt sellele küsimusele lahenduse leidmisega alustada.

Eesti peaministri ja Namiibia asepresidendi kohtumisel osalesid ka ettevõtete Aktors OÜ, Cybernetica AS, GoSwift, Nortal ja AS Ecomatic esindajad ning Eesti Mereakadeemia ja IKT klastri liikmed, kes on huvitatud tihedamast koostööst Namiibiaga. Kohtumisel tutvustasid nad oma tegevust ja kinnitasid soovi teha koostööd. Namiibia delegatsioon tundis huvi näiteks e-valitsemise, e-tervise, taastuvenergeeetikast, veepuhastustehnoloogiate ja haridusküsimuste vastu.

Namiibia asepresident kohtub homme riigikogu esimehe ning väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriga. Lisaks külastab delegatsioon haridus- ja teadusministeeriumit, kus esitletakse siinseid hariduslahendusi ning e-Eesti esitluskeskust. Delegatsiooni kuuluvad lisaks ametnikele ka Namiibia ettevõtete ja ettevõtlusega tegelevate organisatsioonide esindajad ning parlamendiliikmed.

2 kommentaari
  1. Jurkal 3 aastat ago
    Reply

    on Mbumbalt palju õppida! Kuidas elevante ja jõehobeseid tappa ja kuidas ninasarviku sarvedega äri teha.

  2. Reis 3 aastat ago
    Reply

    Nüüd saab Sm.Reps teha reisi jõehobude maale ning õpetada neid arvuteid kasutama.Vastu annavad sarvilised oma sarve, mis tõstvat seksuaalsust-mida ongi vaja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.