Peterburi ja Leningradi oblastisse saab 1. oktoobrist sõita e-viisaga

Katariina loss Pushkinis (Tsarskoje Selo) Peterburi lähistel. Foto: Scanpix

MOSKVA, 13. september, Interfax-BNS – Viiekümne kolme riigi, nende seas kõigi Euroopa Liidu liikmete kodanikud võivad alates 1. oktoobrist sõita Peterburi ja Leningradi oblastisse elektroonilise viisaga.

“Venemaa Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev kinnitas nimekirja 53 riigist, mille kodanikud võivad 1. oktoobrist külastada Peterburi ja Leningradi oblastit e-viisaga,” ütles Peterburi turismiarenduse komitee esimehe asetäitja Nana Gvitšija ja lisas, et tegemist on kõigi nende riikidega, mille kodanikud saavad selliselt külastada ka Kaliningradi oblastit.

Ainus erinevus Kaliningradi oblasti ja Peterburi vahel on liikumisviis.

“Välisturistid ei saa sõita e-viisaga Peterburi ja Leningradi oblastisse rongiga, kuna selleks ei olem me veel tehniliselt valmis. Kõik ülejäänud transpordivahendid – auto, lennuk, laev – on kasutatavad,” seletas ta.

Praegu võivad välisturistid külastada e-viisaga lisaks Kaliningradi oblastile ka Kaug-Ida.

Selleks, et alates 1. oktoobrist külastada Peterburi ja Leningradi oblastit e-viisaga, tuleb vähemalt neli kalendripäeva enne reisi algust täita e-viisa taotlus Vene välisministeeriumi veebiküljel. Selline viisa kehtib 30 päeva ja lubab viibida Venemaa territooriumil mitte üle kaheksa päeva alates saabumisest.

1. jaanuarist 2021 saavad välisturistid võimaluse külastada e-viisaga kogu Venemaa territooriumi.

3 kommentaari
 1. Aga 1 aasta ago
  Reply

  läbi Pihkva ikkagi sõita ei tohi.

 2. Pealkiri 1 aasta ago
  Reply

  näitab meie keele saamatust. Kui loen, et Peterburi ja Leningradi oblastisse, siis asjatundmatu saab aru, et ka Peterburi oblast on olemas. Vaja oleks siis täiendit, et Sankt-Peterburgi linna ja Leningradi oblastisse.

 3. numetu 1 aasta ago
  Reply

  Minusugune pensionär ei sõida isegi sinna .Hea kui Tallinna jaoks raha jagub. kord kuus. Rong ju ikka maksab veel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.