Keskerakond esitab Pärnu abilinnapea kandidaadiks Varje Tipu

Pärnu Kutsehariduskeskuse haridustehnoloog Varje Tipp. FOTO HENN SOODLA/SCANPIX

TALLINN, 16. september, BNS – Kuna Pärnu senine abilinnapea Marko Šorin suundub riigikokku, esitab Keskerakond Pärnu uueks abilinnapea kandidaadiks senise linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimehe Varje Tipu.

Tipp jätkaks senise abilinnapea tegevusvaldkondadega, milleks on haridus, kultuur, sport ning kõik sotsiaalvaldkonda puudutav, edastas Keskerakond.

„Varje Tipp on kogenud haridusjuht ja linnavolikogu liige, kelle pädevuses pole põhjust kahelda. Marko Šorini riigikogu liikmeks siirdumine tähendab aga seda, et pärnakad saavad endale parlamendis juurde ühe asjaliku esindaja, kes võtab endaga Toompeale kaasa siinse piirkonna inimeste mõtted. Olen kindel, et Pärnumaa saab endale Marko näol juurde tugeva hääle parlamendis,“ ütles Keskerakonna Pärnumaa piirkonna esimees Kadri Simson.

„Abilinnapea Marko Šorin on enda valdkondades teinud tugevat tööd ning mul on rõõm, kuid ka suur vastutus jätkata tema algatuste ning koalitsioonileppes kokkulepituga. Pikaaegse haridustöötajana ning linna haridus- ja kultuurikomisjoni esimehena tunnen valdkonda põhjalikult ja tean hästi eesootavaid väljakutseid,“ ütles Keskerakonna Pärnumaa piirkonna aseesimees Varje Tipp.

Varje Tipp on Pärnumaa kutsehariduskeskuse arendusosakonna juhataja. Aastal 2015 valiti ta Pärnumaa aasta haridusjuhiks ning 2002. aastal Pärnu linna aasta õpetajaks.

Riigikogu juhatus otsustas neljapäeval, et seoses Kadri Simsoni tagasiastumisega parlamendist asub riigikogu liikmeks Simsoni asendusliige Marko Šorin. Kadri Simson on Eesti kandidaat peagi ametisse astuva Ursula von der Leyeni juhitava uue Euroopa Komisjoni koosseisu, kus ta on esitatud energeetikavoliniku kandidaadiks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.