Tallinna kommunikatsioonijuht: TTV peab muutuma pealinnakeskseks

FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

19.09.2019

Tallinna Televisioon (TTV) peaks muutuma pealinnakeskseks, linna välja antavaid ajalehti pole plaanis sulgeda, ütles Tallinna kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul Postimehele.

Kuna Tallinna info ei ületa tegelikult üleriigilise uudise künnist, vaid on kohaliku tähtsusega, peaks linnameedia keskenduma tallinlastele huvi pakkuvatele teemadele ja uudiste edastamisele õigele sihtgrupile, ütles Ruul.

Kas see tähendab, et Tallinna Televisioon (TTV) tulevikus enam üle riigi ei levi, seda Ruul veel öelda ei oska, kuna praegu otsitakse viise, kuidas kogu linnameedia efektiivsemaks muuta. “Kui TTV loodi, oli arusaam televisiooni potentsiaalist teistsugune. Võib-olla tasub varsti videomaterjali hoopis rohkem veebis näidata,” ütles ta.

Ruul ei välista ka võimalust teha tulevikus koostööd mõne teise kanaliga. “Seda, kas panna Tallinna Televisioon kinni, peavad otsustama lõpuks ikka poliitikud,» sõnas Ruul.

Ruul lisas, et kui tema töötab linnavalitsuses avalike suhete direktori Ain Saarna alluvuses, siis eraldi sihtasutusena tegutsevas Tallinna Televisioonis otsib praegu kohta, kust linnapea Mihhail Kõlvarti nõutud pool miljonit eurot kokku hoida, telekanali enda juhtkond. Kuna sihtasutus kuulub ettevõtlusameti alla, kureerib seda abilinnapea Aivar Riisalu.

Kõlvarti sõnul otsitakse TTV-le ja linna pressikeskusele Solarise keskuse kulukate ruumide asemel odavamat pinda.

Ajalehti Pealinn ja Stolitsa pole Ruuli sõnul plaanis sulgeda, kuid linna meediakanalite infovahetust ja koostööd tuleb parandada. Eriti kaalukat rolli hõredalt sisustatud venekeelsel meediamaastikul näeb Ruul just Stolitsal.

Suure osa linnavalituse avalike suhete osakonna enam kui kahe miljoni eurosest eelarvest moodustavad just nende lehtede trüki ja kojukande kulud ning ka fotode ostmine fotopankadest või fotograafi tellimine, sest oma piltnikku linnal pole.

“Kui inimene tühjendab tänapäeval kord kuus postkasti, et viia selle sisu otse paberikonteinerisse, tuleb hakata mõtlema kojuveo asemel rohkem sisu veebis esitamisele,” lausus Ruul.

Linna avalike suhete teenistuses töötab 60 inimest. Neist tegeleb Ruuli sõnul avalike suhetega tegelikult alla kümne inimese, kuna linna struktuuris on kombel selle hulka loetud ka näiteks teenindussaali töötajad ja dokumendihalduse osakond. Avalike suhete teenistuses on palgal ka näiteks Jüri Kuuskemaa või Juhan Paadam. Ruul ei osanud veel täpselt öelda, millega nad tegelevad, kuid Kuuskemaa tähtsuses Tallinna avalike suhete kujundamisel ta enda sõnul ei kahtle.

Ruul sõnas, et linna pressiosakonda Raepressi on käsitletud uudisteagentuurina, kes saadab ise teateid välja ja paneb üles enda valitud uudiseid. Raepressi töötajaid tituleeritakse seetõttu ka toimetajateks ja ajakirjanike päringutele vastamine on lisaülesanne, mida pole ametijuhendiski. Seda põhimõtet lubas Ruul muuta. Lisaks hakatakse tegelema ingliskeelse kommunikatsiooniga.

4 kommentaari
  1. Mina 5 aastat ago
    Reply

    näen hoopis sellist lahendit, et kaasata tuleks ka Tartu, Pärnu, Narva ja väiksemad linnad. Neile eraldataks samuti omad pooltunnid või tunnid ning nii tuleks neilt ka oma osamakse. Teleajad kas lepitakse kokku verd valades või muudetakse neid kuuti, siis jääks kõik rahule.
    Kuid üldisi elusaateid on ikka vaja.

  2. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Mis puudutab Tallinna Televisiooni, siis haare on telekanalina selle võrra suurem, mida väiksem on teiste telekanalite info kajastus Vabariigi tasemel ja seda poliitilistel kaalutlustel.Seda auku on kindlasti seni täitnud TTV, seni kuni tegutseb kallutatud meedia.

  3. vana 5 aastat ago
    Reply

    Tallinna Televisooni suukorvistamine näitab variselike inimeste käitumist nüüdses juhtkonnas enne neid töötanud TTV suhtes, kui üldrahvalikult omaks võetud ausa ja selgesõnalise ning analüüsivõimelise televisiooni hävitamisele.
    Kadunud on Meedia keskpunkt jne.
    Teiseks tundub olevat kättemaks EKRE poliitikute esinemisele TTV-s jne.
    Juhul, kui see Tallinna Televisiooni hävitamine jõuab poliitikuteni, siis on aeg ka EKRE-l peeglisse vaadata ja näidata veelkord oma sihikindlust TTV säilitamisele täies mahus nagu ta töötas üleriigiliselt ja rahva seas populaarseks sai?

    • TTV 5 aastat ago

      võiks vabalt tegutseda ka poliitika arutlussaatjana, kuhu kutsutaks nii bandede esindajaid kui ka vabu mehi. Seda ringjärjekorras (et arvuliselt kedagi ei kotitaks) ja laada vältimiseks kuni 4 korraga (2 bandedest ja 2 mitte kunagi bandedesse mittekuulunutest, kunagised sundvalimisliidud ei tuleks siin arvesse).
      Sotsipeded ehk tuleks aga KaKa, SiKa, JüLi, TaRõ, KePeRo loobuks vaheleklähvimisest juba põhimõtteliselt, ikkagi vastiku bande saatja. Kuid neid ei nutakski keegi taga, peded nagunii hõivaks ka nende räuskamisvõimaluse.
      Selline saade võiks olla 2× nädalas. Praegu on laeupäevaõhtu ju asjalikkusest tühi, täis igasugu ila. Saate saaks juba reedel ette lindistada, saaks teha ka nädalakokkuvõtte ja vaate järgmisse nädalasse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.