Kesklinna sügislaat keskendub kohalikele aiasaadustele

Rahvamuusikapidu Poolamäe pargis. FOTO: GEORG KÕRRE/SCANPIX

TALLINN, 17. september, BNS – Tallinnas Poolamäe pargis laupäeval kell 11-17 toimuval Kesklinna sügislaadal saab iga aiapidaja kaubelda omakasvatatud puu- ja köögiviljadega.

„Kui üldiselt peetakse Tallinna südalinna tüüpiliseks suurte korterelamutega kivilinnaks, siis tegelikult päris nii see ei ole – meie linnaosas on ka palju rohelust, sealhulgas koduaedu viljapuude ja köögiviljapeenardega. Et tänavune suvi soosis aiapidajaid, siis otsustasimegi pakkuda oma traditsioonilisel sügislaadal neile võimalust turustada oma aiasaaduste ülejääke,“ rääkis Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kesklinna sügislaadale on oodatud koduaia köögiviljad, puuviljad ja marjad, aga ka kodus valmistatud moosid, mahlad, koogid ja muu värske maitsev kraam. Müügivõimaluse saamiseks tuleb täita ankeet, misjärel eraldatakse registreerinule üks meeter tasuta letipinda. Ankeedi saab täita kuni kolmapäevani Kesklinna valitsuse veebilehel www.tallinn.ee/est/kesklinn/ või Facebooki kaudu.

Lisaks kauplemisele pakub laat ka tavapärast meelelahutust ja kehakinnitust. Esinevad ansamblid Curly Strings, Kompass ja Võlukeeled. Kuulata võib loenguid raudteeohutusest ja linna sattunud metsloomaga ümberkäimisest, osaleda seenekasvatuse töötoas, jälgida näidistreeninguid ja neis ise kaasa lüüa. Lastealal on üles seatud lauamängud, seal saab joonistada, meisterdada ja viktoriinist osa võtta. Sissepääs laadale on tasuta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.