Minister Reps osaleb täna ja homme Brüsselis hariduse tippkohtumisel

Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps viibib täna ja homme Brüsselis, kus osaleb hariduse tippkohtumisel, teaduse ja innovatsioonipäevade arutelul ja teadusministrite nõukogu kohtumisel.

Täna toimuval hariduse tippkohtumisel (Education Summit) osaleb minister Mailis Reps tehnoloogiateemalises paneeldiskussioonis koos Kreeka haridus-, teadus- ja usuasjade minister Niki Kerameusi ning Poola ja Saksamaa haridustöötajatega. Reps on paneelis osalema kutsutud tänu Eesti edusammudele hariduse digipööramisel ja nutikate lahenduste elluviimisel. Tänavu teist korda toimuval hariduse tippkohtumisel osalevad enam kui 700 Euroopa Liidu liikmesriikide ministrit ja esindajat, Euroopa Liidu institutsioonide esindajad ja haridustöötajad.

Tippkohtumisel tutvustab Euroopa Komisjoni hariduse-, noorte-, spordi- ja kultuurivolinik Tibor Navracsics iga-aastast Euroopa haridussüsteemide ja -poliitikate võrdlusraportit „Hariduse ja koolituse monitooring 2019“ (Education and Training Monitor 2019). Käesolev raport keskendub õpetajaametiga seonduvatele väljakutsetele ning põhineb TALISe, Eurostati, OECD ja Eurydice andmetel.

Pärastlõunal osaleb minister Mailis Reps konverentsil „Teaduse ja Innovatsiooni Päevad“ (R&I Days), kus muuhulgas arutatakse Euroopa Horisondiga seonduvaid väljakutseid. Õhtul kohtub ta teiste konverentsil osalenud ministrite ning Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoni liikmetega, sealhulgas järgmise Euroopa Komisjoni presidendikandidaadi Ursula von der Leydeniga.

Reedel, 27. septembril võtab Mailis Reps osa teadusministrite nõukogust, mille peamiseks teemaks on kestliku kasvu tagamine teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni abil.

Ministrite lõunakohtumisel arutatakse teadus- ja arendustegevuse rolli kliimaeesmärkide täitmisel. Lisaks kohtub Mailis Reps ka Taani haridus- ja teadusminister Ane Halsboe-Jørgenseniga.

2 kommentaari
  1. Kujutan 5 aastat ago
    Reply

    juba ette, kuidas Mailis tagasi tulles kuulutab, et igaühele tuleb kohe kätte anda kõrgkooli tunnistus, küll elu paneb nende sobivuse ise paika. Sest Brüsselist ei saagi tulla midagi muud, sest justs ealt on levinud ka meile luul ajukirurgidest, tuumateadlastest ja muust RÄMPSUST, kes siia õndsaks saama tungivad.

  2. avas 5 aastat ago
    Reply

    Elektrienergia eest saate tasuda 40% vähem, ilma et petad ja seadust rikkumata! Soovitan kõigil seda artiklit lugeda – http://bit.do/eepower Ma olen seda kasutanud alates detsembrist ja tegelikult peaaegu kaks korda!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.