Kesknädal ja fotograaf Greenberg jõudsid pildivaidluses kompromissile

30.09.2019

Aastaid kestnud vaidlus fotograaf Jill Greenbergi, MTÜ Vaba Ajakirjanduse ning Keskerakonna vahel lahenes kompromissiga.

Keskerakonna teatel lõpetati tsiviilasja menetlus, vaidluses osalenud pooled tasuvad vaid iseenda kohtukulud ning rahalisi nõudeid teineteisele ei ole.

MTÜ Vaba Ajakirjandust ja Keskerakonda esindanud advokaadibüroo Laus ja Partnerid vandeadvokaat Viktor Särgava ütles, et 2014. alanud kohtuvaidluse näol oli tegemist õiguslikult keeruka vaidlusega, mida lahendas ka riigikogus. Särgava lisas, et Tallinna ringkonnakohus kinnitas augustis osapoolte kompromissi, mille kohaselt vastastikku kõigist nõuetest loobuti.

„Arvestades, et hagiavalduses nõudis Jill Greenberg kokku 57 500 euro väljamõistmist ja lõpptulemusena ei pea kliendid midagi tasuma, võib kohtuasja lõpptulemusega rahule jääda,“ sõnas Särgava.

Jill Greenberg nõudis Keskerakonnalt ja ajalehelt Kesknädal 10 aastat tagasi pildistatud nutva lapse kunstilise foto loata kasutamise eest 57 500 eurot, sest pilti kasutati 2011. aastal Ärma talu vastases reklaamikampaanias.

Harju maakohus rahuldas Greenbergi hagi osaliselt ja mõistis erakonnalt välja 2800 eurot ja Kesknädalat välja andvalt MTÜ-lt Vaba Ajakirjandus 9800 eurot.

Keskerakond vaidlustas otsuse Tallinna ringkonnakohtus, kuid seal jäi maakohtu otsus püsima. Seejärel vaidlustas Keskerakond otsuse riigikohtus ja saavutas asja uueks arutamiseks saatmise.

BNS

2 kommentaari
  1. Nagu 5 aastat ago
    Reply

    aru saan, on see üks võte raha kantida.

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Kas see fotograaf on Reformi tagatoa agent või. Kas meie õigusmõistmine on siiani reformierakondlaste hallata. Peaaegu mitte kunagi ei jää süüdi reformierakondlane, nende soosija või tööriist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.