Tallinna linnavolikogu avab homme linnarahvale uksed

Tallinna Volikogu hoone, Vana-Viru 12 Foto PEETER LANGOVITS/SCANPIX

30.09.2019

Tallinna linnavolikogu korraldab teisipäeval kella 9-17 avatud uste päeva, kui toimuvad ekskursioonid, saab kohtuda volinikega ja tutvuda linnavolikogu fraktsioonide tööga. 

Linnavolikogu esimees Tiit Terik rääkis, et volikogu avatud uste päeva näol on tegemist üsna uue algatusega, mida korraldatakse alles teist aastat. „Eelmisest sügisest tähistatakse Eestis 1. oktoobril omavalitsuspäeva, et pöörata rohkem tähelepanu linnade ja valdade rollile, seetõttu korraldame ka avatud uste päeva just 1. oktoobril. Kohalike omavalitsuste volikogud on nagu kogukonna parlament, kus elanike valitud esindajate kaudu otsustatakse kohaliku elu kõiki küsimusi. Avatud uste päev on hea võimalus volinikega kohtumiseks, et veidi rohkem Tallinna linnavolikogu tööst aimu saada,“ ütles Terik.

Linnavolikogu aseesimehe Mart Luige sõnul peab Tallinna volikogu olema linnakodanikele võimalikult avatud organisatsioon, sest selle töö toetub tallinlaste usaldusele. „Kuigi inimesed saavad meile külla tulla aasta ringi, siis kord aastas toimuv avatud uste päev annab veelgi parema ülevaate linnavolikogust,“ lisas Luik.

Tallinna linnavolikogu uksed avatakse kõikidele huvilistele hommikul kell 9 ning volikogu liikmed ootavad linlasi volikogu hoovi hommikukohvile. Kell 12 toimub linnavolikogu avatud uste päeva avamine. Avamisele järgneb fraktsioonide esimeeste debatt teemal „Kas Tallinn peaks meelelahutusasutustes öist alkoholimüüki piirama?“. Pärast debatti toimuvad linnarahvale kaks ekskursiooni. Kell 13.15 algab eestikeelne ekskursioon, kus volikogu hoonet ja ajalugu tutvustab Jaak Juske, kell 15 teeb venekeelse ekskursiooni Jüri Kuuskemaa.

Lisaks pakuvad mitu volikogu liiget tasuta konsultatsioone: kell 14-15.30 jagab õigusnõu Helve Särgava, kell 14-15 nõustab jäätmemajanduse küsimustes Argo Luude ja kell 15.30-17 annab notaritoimingutega seotud küsimustes nõu Priidu Pärna.

Kogu päeva jooksul on avatud linnavolikogu fraktsioonide ruumid ja saab tutvuda fraktsioonide tööga.

Tallinna linnavolikogu avatud uste päeva programmi leiab koduleheküljelt bit.ly/volikogu_avatud_uksed.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.