Jufereva-Skuratovski tutvustas ENPA täiskogule tööpagulaste raportit

Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

04.10.2019

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juht Maria Jufereva-Skuratovski tutvustas reedel ALDE fraktsiooni esindajana ENPA täiskogule raportit Ida-Euroopa tööpagulastest ja nende mõjust.

Jufereva-Skuratovski sõnul on tegemist on väga suure probleemiga, vahendas riigikogu pressiteenistus BNS-ile. “Ida-Euroopast torkavad töömigrantidena silma eriti ukrainlased – neid oli 2017. aastal statistika järgi ligi 4,5 miljonit. Neile lisandus näiteks 3 miljonit Rumeenia, 2,5 miljonit Poola ja miljon Bulgaaria päritolu töömigranti. Need arvud on suured ja kui töömigrandid ei oska enda huvide eest seista, tekitab see neile ja nende peredele raskeid sotsiaalseid probleeme,“ rääkis Jufereva-Skuratovski.

Jufereva-Skuratovski käsitles oma kõnes veidi ka Eesti olukorda. „Meilgi on hästi palju töömigrante Ukrainast ning paljud neist tulevad Eestisse koos perede ja lastega. On ette tulnud olukordi, kus mõnel töömigrandil ja nende lastel ei ole vajalikke registreerimisi ja lastel pole seega sisuliselt õigust koolis õppida ja lasteaias käia. Arvan, et peame koostöös teiste riikidega leidma lahendused töömigrante puudutavatele probleemidele,“ ütles ta.

Eesti liitus Euroopa Nõukoguga 1993. aastal. Sellest ajast esindab meie riiki Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees selleks loodud Riigikogu delegatsioon.

BNS

3 kommentaari
 1. Miks 2 aastat ago
  Reply

  Maaša ei nõudnud iseotsustamisõigust? Kui keegi su tuppa ronib, peab ju sul ometi olema õigus teda takistada või välja visata? Selline palumine mitte midagi ei paranda.

 2. oleme sunnitud vabandama sic 2 aastat ago
  Reply

  Tiblatirts vist ei tea, et Eestis oli olukord, kus töö-loodermigrante toodi sisse rongitäite kaupa! Siis ei olnud see “suurele vabadusvõitleja” Rüütlile mingi probleem. Ja sealt tulidki Pasapartei tulevased valijad

 3. to oleme 2 aastat ago
  Reply

  Need loodermigrandid ehitasid Mustamäe, Õismäe, Lasnamäe, maanteed ja tööstuse ja kogu süsteemi koos võimalustega arstiabile, haridusele, peale sõda üles, kuna eestlasi oli väga vähe järele jäänud, ühed said sõjas surma, teised lasid jalga, kolmandad küüditati, sündivus oli väike et Jossif pidi isegi abordid keelama.
  Nende külad kaugel jäid tühjaks ja memmed üksi. Ole ikka õiglane.Räägi alati õigust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.