Triin Varek nimetati Rakvere linnapeaks

Triin Varek

06.10.2019

Rakvere Linnavolikogu erakorralisel istungil nimetati linnapeana ametisse Keskerakonna kandidaat Triin Varek. Uues koalitsioonilepingus, millele on allkirja andnud lisaks Keskerakonnale veel Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond, on 23 punkti.

Varasemalt Rakvere abilinnapeana töötanud Vareki sõnul on uue koalitsiooni prioriteetideks põhikoolivõrguga seonduvate küsimuste lahendamine, ühistranspordi liinivõrgu korrastamine ja et lisaks linnaeelarvele leitakse alternatiivseid rahastusvõimalusi Arvo Pärdi nimelise kontserdimaja ehitamiseks.

“Rakveres on pooleli mitmed suured projektid: Vallimäe arendus, Pika tänava rekonstrueerimistööd ja tänavavalgustuse kaasajastamine,” sõnas Varek. “Kõigi nendega tuleb edasi tegeleda, kuid unustada ei tohi ka pehmeid valdkondi. Olen tänulik, et uus koalitsioon toetab kõikides Rakvere koolides koolimööbli uuendamist järgmise kahe aasta jooksul. Samuti oleme ühel meelel, et haridusvaldkonna tugispetsialistid vajavad palgatõusu.”

Kolme abilinnapea hulka kuulub Keskerakonnast Andres Jaadla. Vareki sõnul lisandus linnavalitsusse kolmas abilinnapea koht seetõttu, et olla valmis näiteks uueks Euroopa Liidu toetusperioodiks ning jaotada ühtlasemalt tööülesannete ja projektide koormust.

See on teine kord, kui Keskerakonna liige on Rakvere linnapea – aastatel 1996-1999 töötas selles ametis Triin Vareki isa Toomas Varek.

1 Kommentaar
  1. tõnn 4 aastat ago
    Reply

    näe, kaabuga jaadlal jälle leivatükk laual – mõneks ajaks ikka ametis!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.