Minister Mailis Reps: muusikaharidus seob meid kokku Eesti riigiks ja rahvaks

Minister Mailis Reps avaldas täna Kultuurikatlas toimunud Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli 100. sünnipäevale pühendatud aktusel tänu kooliperele ja kõigile neile, kes on kooli väärikasse ajalukku oma panuse andnud ning tunnustas kooli muusikahariduse kõrge kvaliteedi eest.

„Kooli edulugu ja tulemuslik muusikaharidus on võimalik vaid paljude inimeste ühise pingutuse tulemusel,“ sõnas minister Mailis Reps aktusel. „Professionaalse muusiku ettevalmistus on väga töö- ja ajamahukas, see nõuab tõsist tööd ja pühendumist koos motivatsiooniga. Meil on põhjust rõõmustada, et Otsa kooli lõpetajad on olnud edukad nii kodus kui ka välismaal,“ lisas minister.

Minister sõnas veel, et professionaalse muusikahariduse traditsioon on Eestis juba sajandivanune tänu pühendumisele. „Nii Otsa kool kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on pärit samast ajast ning mõlemal koolil on ühised juured. Kõrgetasemeline muusikaharidus on andnud suure osa meie muusikalisest emakeelest ja rahvuslikust identiteedist, mis seovad meid kokku Eesti riigiks ja rahvaks,“ ütles Reps.

Minister meenutas kõnes ja tänas August Topmani, Mihkel Lüdigut, Estonia seltsi, Eesti Muusikaühingut, Raimond Kulli ja kõiki toetajaid, kes rasketel aegadel ja keerulistes tingimustes suutsid panna aluse professionaalsele muusikaõpetusele Eestis.

1 Kommentaar
  1. Varsti 1 aasta ago
    Reply

    tühistab Mailis ka musakoolis eksamid ning igaüks saab 1 punniga (kui suudab eristada trumme pasunatest) omale tunnistuse, et võib riigikokku kandideerida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.