Apteegireformi puudutavad ravimiseaduse muudatused avatakse aruteludeks

Apteek FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Riigikogus kogunenud valitsuskoalitsiooni töörühm leppis kokku, et 2014. aastal vastu võetud ja praeguste kavade kohaselt tuleva aasta 1. aprillil jõustuvad ravimiseaduse muudatused avatakse aruteludeks, et leida kujunenud olukorrale parim võimalik lahendus.

“Eesmärk on tagada üle Eesti ravimite kättesaadavus praeguses mahus ja kindlustada, et ravimite hind püsiks taskukohasena,” ütles Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder. “Töörühm arutab apteegireformi järgnevatel nädalal erinevates formaatides.”

1. aprillil 2020 rakenduvad ravimiseaduses muudatused, mis puudutavad nõudeid apteegiomanikele. Ühtlasi lõppeb siis üleminekuperiood, mille jooksul tuleb apteegid viia nõuetele vastavusse. Üks peamisi muudatusi puudutab proviisoromandi nõuet, mille kohaselt peab üldapteegi enamusosalus kuuluma proviisorile, kes võib olla seotud kuni nelja apteegiga (üle 4000 elanikuga linnas) ning peab ühes neist ka juhatajana töötama. Muudatuste eesmärk on tugevdada proviisori rolli tervishoiusüsteemis, tagada apteegiteenuse erialane areng ja vähendada ärihuvide mõju apteegiteenusele.

8 kommentaari
 1. Apteeke 1 aasta ago
  Reply

  käsitlevast oskan öelda vaid üldravimite kohte – neid võib vabalt müüa kus tahes. Niikuinii ei taipa haige nende osistest sittagi, vaid lonksab nid pimesi suurel hulgal ja loodab, et siis saab ta nooreks, ilusaks ja rikkaks.

 2. to T.KIIK 1 aasta ago
  Reply

  VAATASIN SUUD PUHTAKS SAADET JA JÄI NAGU MULJE, NAGU OLEKSID TOIDULISANDID KUIDAGI MITTEVAJaLIKUD. EI OLE! ON TOIDULISANDEID, MIS VÄGA AITAVAD – VITAMIINE JA MINERAALE JM.
  TULEB VAID JÄLGIDA NENDE KVALITEETI, TEGELIKU TOIMEAINE PUHTUST JA MÕJU, SISALDUST NING LISAAINEID, MIDA ON KOHUTAVALT PALJU JA SAGELI LAUSA VÄGA KAHJULIKKE.
  ME EI PEA TOITMA RAVIMITÖÖSTUREID OMA ELU HINNAGA, TERVISE JA HEAOLU HINNAGA, KUI ,NIIKAUA KUI
  TEAT. TOIDULISANDID, TEAT. HAIGUSTE PUHUL AITAVAD INIMESEL VEEL TERVE PÜSIDA. TOOVAD KERGENDUST.
  KUSAGIL PEAKSID OLEMA KOHAD, KUS INIMESED SAAKSID KONTROLLIDA OMA VERERÕHUAPARAATE, MIS SAGELI NÄITAVAD JUMALA VALESTI. VAESEMATEL RASKE NEID UUENDADA, SEST NAD KALLID JA JUHTUVAD ÕNNETUSED JA HAIGUSHOOD, VÄLJAKUTSED JA SURMAD. INIMESTEL POLE KUSAGIL KONTROLLIDA OMA APARAATIDE ÕIGSUST., NEID KONTROLLAPARAATE TULEB KONTROLLIDA KORD KUUS VÄHEMALT. PEREARSTIDE JUURES EI KONTROLLITA JA EMOS EI VÕETA JUTULE. KA ON OHT REAALNE, ET TOOTJAFIRMA, MIS TULEB KONTROLLIMA OMA TOODANGUT TUNNISTAB NAD ÕIGEKS, VÕI TUTTAVA FIRMA.. VERERÕHUAPARAADID ON VAESEMALE PENSIONÄRILE KALLID. MINUL NEID 3 JA IGAÜKS NÄITAB SUURI ERINEVUSI. KA ELEKTR. APARAADID ON TEHTUD NII, ET ÜHED NÄITAVAD TAVALISI RÜTMIHÄIREID JA TEISED JÄLLE nn.VIBREERIVAT ARÜTMIAT EGA NÄITA TEISI ARÜTMIAID..
  SAMA LUGU VERE SUHKRUTESTERITEGA. OLUKORRAS, KUS MEIL ON NII PALJU PREDIABEETIKUID, PEAKSID NEILEGI, VAESEMATELE, ERITI PENSIONÄRIDELE TESTERID OLEMA ODAVAMAD. PRAEGU 23-25 euri.=INDEKSEERIMINE. SEE RAHA LÄHEB KUUS. JA KA NEED NÄITAVAD SUURI ERINEVUSI 3 TESTERIT VÕIVAD AJUTI NÄIDATA 4- 7.
  APTEEGIREFORM ON KINDLASTI HEA, KUNA TEGEMIST ON PROVIISORITEGA, SIISKI EI USU MA ET NAD SAAVAD VÄGA SÕLTUMATULT KÄITUDA. INIMESETI ERINEV, KUI PALJU “PÜHA VAIMU” ELIK SÜDAMETUNNISTUST KELLESKI ON… KUST SEDA TÄNAPÄEVAL VÕTTA?

  • Soovitan 1 aasta ago

   osta nutikella. Mõned näitavad ka pulssi, hapniku sisaldust veres ja vererõhku. Viimane on inglises BP – blood pressure.
   Soovitan JOOM.com lehte. See on Lätis, nead vahendavad odavat Hiina kaupa. Hea on see, et tolliasjad on juba aetud, sest Läti on EL-is. Kehv on see, et tuleb oodata kuu-poolteist. Ja osta saab krediitkaardiga.
   Saab ka AliExpressiga, kuid see läheb tolli alla. On ka Eestis müügil, kuid hind ligi 2 korda kallim. See-eest saab mõne päevaga kätte, Omniva võib 3-4€ eest koju tuua.

  • Mine 1 aasta ago

   Kaup24 lehele, toksi üles ForMe Q58, see mõõdab ka vererõhku, maksab 32.99€. Q6S maksab 33.49€. ZGPAX S12 HR 36,00€. ZGPAX SC08 38.00€. Saad mõne päevaga kätte. Kuna need on elektroonilised, siis ei veni seal midagi välja.

 3. to mine ja soovitan 1 aasta ago
  Reply

  Las nad ka ÕIGESTI mõõdavad ???!!! Kas koguaeg ÕIGESTI? või ainult teat.rõhust alates.
  Inimene peab MÕÕTMA RÕHKU JA SUHKRUT, PULSISAGEDUST JA RÜTMIKAID ABSOL. ÕIGESTI. /loom ka muidugi ja veterinaarias on ka kasutusel mürgised ja põhjendamatud rohud ja vaktsiinid, mis ei tohiks olla, on ometi. Mis nagu varblase laskine suurtükiga, kirburohud näit.mõjuvad neurol.ja isegi tapavad, vaktsiinid ei mõju või teevad koerad pimedaks jms.Loom sureb või haigeks jääb kes seda uurib või keda karistab!/
  VANAINIMESED EI OSKA selliseid leti mööda rännata ja B ja Q sid osta. egas neil pole raha katsetada, vaatavad et hing üldse sees püsib. Mehhaaniline mõõdik on muide tüpsem alati ega VENI välja. Kui kvaliteet korras. Mul täiesti uus mehh.mõõdik ja näitab juba valesti.
  KUS KONTROLLIDA SAAB OMA MÕÕTJAID.
  APTEEGID EI KONTROLLI FIRMADE KVALITEETI ,SEAL ON PALJU PRAAKI MÜÜGIL, SEDA TAHTSIN ÖELDA.
  SESTAP PEAKS MÕNIGI KOHT OLEMA KUHU SAAD OMA RÕHU JA SUHKRUMÕÕDIKUID KONTROLLIMA MINNA JA NEED EI TOHI OLLA TOOTJAFIRMADEGA SEOTUD.
  MINGEID HIINAKAID EGA SELVERIST OSTETUD KAUPA EI TOHIKS TERVISETOOTENA PAKKUDA KUI APEEGID KI EI SAA VÕI TAHA KVALITEETI HOIDA.

  • Kui 1 aasta ago

   kahtled juba eos, siis sure parem ära.

 4. to kui 1 aasta ago
  Reply

  Kinderstube paistab sul kesine olnud. Kellelegi ei öelda – sure parem ära. Pole lihtsalt viisakas, või nagu venelased ütlevad – nje prinjato.
  Kui ma ei kahtleks, siis oleksin ju poolemeelne.!
  Muidugi võib ju prooviks osta kõike, aga pensionäridel, kahjuls, puudub selliste elujanuste katsetuste jaoks raha.

  • Kui 1 aasta ago

   inimene ei usalda mitte kedagi või midagi ning kogu aeg viriseb, siis ei saagi talle midagi asjalikku soovitada. Sellist kõverdikasvanud olendit päästabki ainult surm.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.