Peaminister edastas presidendile Kert Kingo tagasiastumisavalduse

Kert Kingo

Peaminister Jüri Ratas võttis vastu väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo tagasiastumisavalduse ja edastas selle president Kersti Kaljulaidile.

„Võtsin vastu väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo lahkumisavalduse ning edastasin selle elektrooniliselt Vabariigi Presidendile,“ märkis Ratas. „Tunnustan minister Kingot raske otsuse eest, kuid kujunenud olukorras oli üheselt selge, et tema ametis jätkamine olnuks väga keeruline. Seda nii tema enda, tema koduerakonna kui ka terve valitsuse jaoks.“

Ratas tõdes, et poliitik peab oma suhtlemises ametikaaslaste ja avalikkusega olema avatud ning ka ebameeldivate teemade puhul andma õigustatud küsimustele selgeid ja ammendavaid vastuseid.

„Loodan, et Kert Kingo teeb toimunust tõsised järeldused, mille esimeseks sammuks oli kindlasti tema suure kaaluga otsus ametist lahkuda,“ lisas peaminister. „Soovin Kert Kingole palju jõudu ja tegutsemistahet vastutusrikkas parlamenditöös.“

7 kommentaari
  1. On 5 aastat ago
    Reply

    tõesti vapustav, milliseid äpusid konservandid üksteise järel välja sünnitavad. teavad ette, et tegemist on jobuga ning kukub läbi aga ikka esitatakse.
    Kui nüüd on vaja uut ministrit, siis alustage kohe küsimusest, kummal poolel võitles tema esivanem Ümera lahingus, Madisepäeva lahingus, Vene-Türgi sõjas jne. Et ta oleks pede, äärmiselt loll ja kuulekas ning astuks konservantide ridadesse. Et poleks mingit kahtlust tema sobivuses.
    Ning valetada tohib aga ei tohi sellega jääda vahele. Nii ütles Martin Helme.

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Jobud on Reformierakonnas. Seal pole ühtegi tegusat ministrit olnud. Vaesus aina kasvas, mitte ühtegi õiget otsust vastu ei võetud ega midagi kasulikku meie rahva heaks ei tehtud. Kingol polnudki võimalik tööd teha kuna Reformierakonna alatu tegevus tema suhtes takistas. Reformierakondlaste võimas laimumootor töötab juba pikemat aega. Valitsuse töö segamine, järjest valesüüdistuste leidmine tublidele inimestele, urgitsemine ja valetamine on mitmete reformierakondlaste igapäevane töö mille eest nad ka raha saavad. Ja kõike tehakse karistamatult kuna on osatud õigusmõistjad ja peavoolumeedia ajakirjanikud ka oma poole võita. Ega keegi ei julgegi vastu hakata sest siis satub ise löögi alla. Meie peaminister J.Ratas on kindlasti palju parem, töökam ja hoolivam kui olid Laar, Ansip ja Rõivas kuid omasid kaitsta ta eriti ei taha või ei julge.

  3. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    Loen Päevalehe esiküljelt -Kert Kongo on häbematult riigikogu ees valetanud, et Jakko Väli polevat ükski sekund ega ükski hetk olnud tema nõunik. KUS ON SIIN VALE? Kommunikatsiooni büroo sõlmis Väliga lepingu 18.okt. ja viis selle Kingole allkirjastamiseks. Kingo kirjutas alla ja Väli pidi järgmisel nädalal tema nõunikuks hakkama 0,5 kohaga.
    Aga enne lahvatas skandaal Ernitsa ja Sepa FB kirjutistega Välile, kus nad tegid teda maha. Väli vastas Sepale väga räigelt. Eks Sepp on juba aastaid tuntud, kui oma ebõnnestunud poliitiku elus süüdistanud Keskerakonda ja teda igatpidi materdanud. Kingo loobus Välist. RK kantslist ei valetanud Kingo sugugi. Päevaleht valetas samuti selle kohta, et Hiina minister ja Saksamaa suurkorporatsioon ei soovinud Kingiga kohtuda. Hiina minister ei kohtunud lihtsalt kellegiga ja Sakslased ise jätsid ka kohtumise ära ja lükkasid selle edasi. Meedia on algusest saadik kaikaid loopinud sellele koalitsioonile. Teadagi, kellele kuulub meedia.

    • Pole 5 aastat ago

      aimugi muudest peensustest, kuid vaevalt Kerdul ei saanud aimugi olla Välja Jako pugemisest tema külje alla. Või sokutamisest, sest vaevalt Jako ise oleks selle peale tulnud.
      Kuid teiseltpoolt, mis selles halba on, kui keegi tõeseid sõnu loopinud tegelane hoopis teises vallas oleks tööd leidnud? Sepa-mutt on tuntud urgitseja ning oma sita iseloomu pärast polegi ta suutnud vagunis kaasa reisida, visati välja. Nüüd hala kui palju. Ei imesta, kui ta varsti mingi koolivenna kohtusse annab, et too 2. klassis teda patsist sikutas või nägusid tegi. Millal sellele lumehelbekeste jamale lõpp tuleb?

    • to Maali Maalt 5 aastat ago

      Hea inimene, palun ära oma rumalusi levita – oled oma trollimisega isegi burešini ära tüüdanud.

  4. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    Kuna olen FB-s sõber nii Väli kui ka Savisaarega, siis tean veidi nendest asjade käikudest. 90-ndate algusest, kohe, kui Laar sai pumba juurde hakkas toimuma nn. valede ajastu -Laari tulistamine Savisaare pildi pihta, mida ta 2 aastat eitas. Siis järgnes Kallase miljonite vargus, siis Meri ja Einselni smugeldamine relvade ja radioaktiivsete ainetega, mis viis ligi 900 inimese märga hauda ,,Estonial,,. Mis siis järgnes nendele sündmustele -kõik mehed said kõvad kohad Eesti Pangas või Brüsselis. Mida rohkem valetad rahvale, seda ustavam oled maffiale.

  5. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Elame tõejärgses ühiskonnas ja tänapäeval valetavad kõik või hiidlase moodi lihtsalt ilustavad.Kui võtta EKRE ministrite nn.valed kokku siis moodustab kogu meie meediaruumi,avali sektori koos ametnikkonnaga jne. valedest kaduvväikse osa.
    ERR paiskab iga päev oma uudistes tõe pähe mingi suvaliste inimeste arvamusi jne.
    Rebitakse välja üksikuid fraase,neid tõlgendatakse suvaliset koos omapoolsete
    lisadega !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.