Jüri Ratas: praeguse maksukoormusega ei suuda me pakkuda sarnaseid teenuseid edasi

“Eesti investeerib täna elaniku kohta nii palju, et oleme Euroopa tipus. Kui investeeringud maha võtta, siis näeme, et kulude mõttes oleme Euroopa paljudest riikidest paarkümmend protsenti maas. Aga samal ajal soovime siin samasugust elu nagu Soomes või Rootsis. Sellise maksukoormusega ei suuda me pakkuda sarnaseid teenuseid edasi. Arvan, et see kõik on järgmiste valimiste teema,” ütles peaminister Jüri Ratas ERR-ile antud pikas intervjuus.

Ratase sõnul tuleb Keskerakond välja oma maksupoliitiliste ettepanekutega 2020 kevadel. “Kindlasti peaks see tähendama ühiskonnas suuremat solidaarsust, ka ühe väga valusa küsimuse lahendamist, milleks on hooldekodude ja hooldamise küsimus, et kuidas inimesed saavad hooldusteenuse, kui pensionist ei tule välja,” lisas Ratas. “Peame avama ka eelarve revisjoni, küsides, millised tänased teenused tuleks jätta ja millised tuleks muuta. Ja muidugi peame kõige selle juures arvestama eelarve tasakaalu reegleid. Maksudebati osas tuleb mõelda kindlasti keskkonnale, tahes-tahtmata tulevad päevakorrale keskkonnaga seotud maksud.”

Toomas Sildamile antud täispikka intervjuud saate lugeda siit: https://www.err.ee/995808/juri-ratas-jatab-endale-vetooiguse-uue-ministrikandidaadi-suhtes

11 kommentaari
 1. Mida 2 aastat ago
  Reply

  Sm.Ratas, mida arvad sellest (kuigi ma jubatean): Tanel Kiik ütles intervjuus Vilja Kiislerile, et kuni tema on sotsiaalminister, ei lõpetata Eesti LGBT Ühingu riiklikku rahastamist.

  Miks on Keskerakond nii soosiv pederastide ja muude pervertide suhtes?Miks pean mina maksumaksjana andma raha pervodele, aga minu maksudest ei jõua kopikatki õige ja tugeva perekonna (mees+naine) toetuseks?
  Sm.Ratas, Kas pervertide lillutamist toetb vähemalt 50% KE valijatest?

 2. Kui 2 aastat ago
  Reply

  me ise midagi suurt ei tooda, siis ei saagi me ennast võrrelda Rootsi ja Soomega. Kus on meie rauamaagitööstused, alumiiniumitööstused, majatarvete tööstused, nahatööstused, riidetööstused, mööblitööstused? Isegi tramme ostame sisse, ühtki bussi ei pane me kokku, veduritest rääkimata. Kus on meie lennukitööstus? Miks me puidu välja veame, et mujal ärikad sellest midagi teeks ja siis me need tooted palju kallimalt ise kokku ostame? Kus on meie tööstus ja majanduslik mõte?
  Olgu, meil on 100-st 99 kõlupead, Mailise hariduskorralduse viljad, kuid miks meie ärikad ei tee midagi sellist mujal maailmas? Kus on ajud ja töökäed. Meie ärikad tahavad vaid töökäsi sisse vedada, et siin rikkuritele ja sissemeelitatavatele mutukatele elamuid põldudele ehitada. Ning ükski valitsus sellisele priiskamisele ja virisemisele mingit piiri ei pane!

 3. Kui oskaks 2 aastat ago
  Reply

  joonistada, siis teeks pildi pesast, milles istuvad näljased pensionärid nokad lahti ja pesa äärel istub rata ja toidab neid lubadustega.

  • Feja Räim 2 aastat ago

   … ja pesa all oma sõnnikus tatsavad need 3 põlvkonda, kelle on need nälgivad pensionärid oma töö ja maksudega üles kasvatanud.

 4. uskmatu-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Miks meil ei ole oma tootmist siis selle eest tuleb tänada Isamaalasi eesotsas Laariga,muidugi olid seal ka paljud teised oma taskute täitjad.Oli deviis “Kõik müügiks” koondnimetusega investeeringute siia toomine.Tegelikkuses kõige vähegi toimiva lõhkumine ja maha parseldamine !
  Kui vaatame “oma” riigi eelarvet siis mõne hea aasta jooksul on eelarve suurenenud ca 3 miljardit aga raha ikka ei jätku isegi elementaarseteks asjadeks mis parandaks lihtsate inimeste elujärge ?
  Kala hakkab mädanema peast ja kui 27 aastat on püütud kõigile maailmas pugeda,meeldida ja kaasajooksta igasuguste ebademokraatlike ettevõtmistega,toppida oma nina igasugustesse konfliktikolletesse,olla kõikvõimalike organisatsioonide liige isegi siis kui pole hääleõigust jne.Ise seal juures pidevalt hõisates oma suurtest võitudest ja edust mis ligemal uurimisel enamus on osutunud haledaks,et mitte öelda häbiväärselt läbikukkunud ettevõtmiseks.
  Siis jääb üle ainult imestada “Et niigi on nagu on” !

 5. tühi kõik 2 aastat ago
  Reply

  ME EI TAHA MINGEID KURADI HOOLDEKODUSID, MILLEDEST RAHA LÄHEB KELLEGI TASKU JA MIS ON ALATI PÕRGU EESKOJAD.!!! SELLEST PEAKS OLEMA OMETI ÜKSKORD ARU SAADUD.!
  ME VAJAME KODUTEENINDUS JA PÕETSVÕRGUSTIKKU , KASVÕI ABIKS MUSULMANI NAISED, KES TÄNU OMA USU JA KULTUURIRUUMILE ON HARJUNUD VANU AUSTAMA JA NEST HOOLIMA – ONGI KVOODIPAGULASTE
  KÜSIMUS LAHENDATUD. JAH! SEST ISE ME OLEME ÜLEOLEVAD JA KARISTAMATUD, KUI VÕIMALUS AVANEB VÕI SIIS TULEB 2 LUBATUD MÄHET PÄEVAS /KOKKUHOID/ VAHETAMA POOLJOOBNUD VENELANE VÕI UKRAINLANE.
  MITTE OMAVALITSUSTELE EI TOHI SELLE VÕRGUSTIKU OSALEMIST PANNA /korrupts. jms. onupojapoliitika
  kohalikele liidritele rikastumiseks/ VAID SEE PEAB OLEMA ÜLERIIKLIK, KONTROLLITUD RIIGI POOLT jt. ORGANITE POOLT. SEE PEAB OLEMA ENESESTMÕISTETAV NAGU KAUPLUSTE,-LASTEAIA,-KOOLI-,PEREARSTI,-HAIGLATE, -POSTKONTORITE /0lid/ VÕRGUSTIK , PANGAKONTORITE jms.
  MIKS SEE SELGEKS EI SAA???!!! REFORMARID MUIDUGI OOTAVAD ,ET HOOLDUSASUTUSI TEKITADA.
  KUNI SEE POLE SELGEKS SAANUD, POLE MÕTET MUUST RÄÄKIDAGI.
  JA SUITSIIDIABI /mitte lõpm,atuseni ära vahetada eutanaasiaga/!!!
  JA KINDLAT, HEAD KOHTA, KUS SU LEMMIKLOOMA EEST TÕESTI HOOLITSETAKSE.,TEMAST HOOLITAKSE
  JA ARMASTATAKSE. MITTE KEEGI EI TAHA OMA VARA JÄTTA KOV-ile VÕI VANADEKODULE. MITTE KEEGI!!!
  PRAEGUSEL KUJUL ON SEE TAHTMATULT SUNDUSLIK.HOOLDUSKULUD. AGA KUI EI TAHETA SELLISE ELUKVALITEEDIGA NEIS VEGETEERIDA .?
  JA PENSIONID, PENSIONID, PENSIONID…!!!

  • Kaunit soovides 2 aastat ago

   teile otid-eled-eved ja muud trollid seal olgino vabrikus – nüüd ongi teil peenike pihus va tolad, burešin läinud ja ongi teil vaid tühjad pihud – haledad koomikud.

 6. Ratas oma lähikonnaga ei hooli rahvast. 2 aastat ago
  Reply

  Iga hinna eest oli vaja pukki saada. Kaevanduste pleen juba temal pea kakskümmend aastat. Nüüd otsitakse maapõuest , rauda, kristalli ja kulda. Tegelikult puurimine on fosforiidi otsimine. Selleks meie elu tehtud raskeks ja raudtee ehitus. Risti ees oli Savisaar. Tema oli vaja kukutada ja seda tehti mitme erakonna kaasamiseks. Reeturiks osutus Ratas oma lähikonnaga. Pidage meeles vanasõna. Reetur jääb alati reeturiks ja sureb reeturina. Järgmistel valimistel kukutame Keskerakonna. See võib meid päästa.
  Reps alustas koolide ehitust. Maakond tõmmatakse koolidest tühjaks ja koondatakse inimesed suurtesse keskustesse. Maal elu kaob. Nii on hea kaevandada ja rahvale tõmmatakse kott pähe.

  Meie poliitika ei kannata kriitikat. Toetame NATO juba 2,5% ja oleme ainukesed maakeral, kes nii suures ulatuses tasume. Samas ükski teine riik seda ei tee. Ei ulatu nende toetused isegi kahe%. Rahva tähelepanu hajutatakse sõja puhkemise hirmutamisega. Meie kõige suurem vaenlane on USA. Meie peame nende plaane rahaliselt üleval. Ehitame, toetame, tasume nende tehnika eest ja õppuste kulutused. Elavad siin nagu kuningakassid ja meie ei ole inimesed. Kunagi oli see, et HRUSJOV viis Kuubasse raketid ja Ameerika oli valmis alustama sõda kuna oli tekkinud neile oht. Raketid olid Ameerika piirist 80 km kaugusel. Nüüd nad aga tõid oma baasid vahetult Venemaa piirile.
  Meile see on oht. Ratas oma lähikonnaga räägib heast elust. Olevat nad palju ära teinud. Millegipärast ei ole seda tohutut tõusu ja tegemist näha ei ole.
  Suur pettus oli muidugi pensionite 100 eurist lubamist. Sajast jäi alles seitse ja Ouduki Loone võidukalt kriiskas, et nüüd pensionärid on kindlustatud väärika eluga.
  Peale Kallase rikkaks saamise lubadust on see Ratta lubadus kõige suurem vale.
  Praegu on EKRE edasiviiv jõud. Prokurörid, kohtunikud ja teised õigusorganites sulid on tule all. Saab lõpuks saasta minema.
  Ratas võib nüüd EKRE valitsusest minema kupatada aga varsti valimised. Praegune valitsus kaob ja igavest. EKRE on rahvale armsaks saanud ja lootus neil. Järgmiste valimiste võitja on ainuisikuliselt EKRE.

 7. to kaunit soovides 2 aastat ago
  Reply

  Kas reffe või sotse valides ei oleks olnud, kloun ?

 8. Feja Räim 2 aastat ago
  Reply

  Ratas tegi EKRE volikogu otsuse kohta kummalise avalduse. Kas Ratasel on juba ununenud Keskerakonna vastu toimunud alusetud “õigussüsteemi” rünnakud? Sundüürnike vastu toimepandud hiigelkuritegu on seniajani hüvitamata, aga rahastatakse marginaalsete vähemuste huvitegevust? Rahvas nõuab sellise “huvitegevuse” riikliku rahastamise lõpetamist, aga see Ratase arvates ei loe? Kas keegi tänab Ratast oma Keskerakonna vastu toime pandud aastatepikkuse tagakiusamise unustamise eest? Mis jama see selline on ? Mis toimub?

 9. Feja Räim 2 aastat ago
  Reply

  … ja pesa all oma sõnnikus tatsavad need 3 põlvkonda, kelle on need nälgivad pensionärid oma töö ja maksudega üles kasvatanud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.