Jaanus Karilaid vastab Vilja Kiislerile: löögid Ratase kõhtu ja näkku on tegelikult põlvesilitus

Jaanus Karilaid

Keskerakonna juhatuse liikme ja Riigikogu Keskfraktsiooni liikme Jaanus Karilaidi vastus Eesti Päevalehe ajakirjanikule Vilja Kiislerile, kes avaldas eile arvamusartikli pealkirjaga “Peaministrist peksukott – kõrvakiilude aeg on läbi, nüüd pekstakse Jüri Ratast otse kõhtu”:

“Riigikogus tehti mingi aeg tagasi poliitikutele tervise test ja tugevaima tervisega saadiku tiitli sai Jüri Ratas – suur ja tugev süda! 💓 Seepärast läheb mõnedel tundlikel ajakirjanikel erutusest pulss liiga kõrgele, kui Keskerakond, EKRE ja Isamaa aeg ajalt üksteise piire kompavad. Kõrge pulsiga võib paigast minna ka selge silmavaade. Täpselt nii juhtus Eesti Päevalehe ajakirjaniku Vilja Kiisleriga, kes fikseeris eilses arvamusloos spordireporterlikult EKRE lööke Ratasele kõhtu ja näkku.

Pulsi taastudes näeme, et tegemist oli tavalise poliitilise argipäevaga. Jüri tervis on jätkuvalt hea, ühtegi vigastust näos ega kõhus pole, jume on Eesti kliima kohta igati normis. See, et ajakirjanikud tahavad olla poliitikud, on erinevate uuringutega kordi tõestatud. Poliitikas saab olla tõesti parteipiletita ja erakonda kuulumata. Keeleline stiil ja sõnakasutus on relvad, iga lause võib peegeldada mingit ideoloogiat.

Ja see, et poliitikud (ka ajakirjanikud) üksteisele nn viljapeksu korraldavad, on igati tavapärane. Nooremad poliitikud (ka ajakirjanikud) ikka üllatuvad nii, et jäävad silmamoonduste lõksu ja elatakse välja oma soovunelmaid. Nii tuleb suhtuda ka Vilja Kiisleri arvamusloosse.

Reaalses elus käib igapäevane rutiinne töö: 2020. aasta riigieelarve on läbinud esimese lugemise, ohjeldatakse kasumijanuste kommertspankade tegevust, start-up ettevõtjate tegevuse hõlbustamiseks on sisse antud äriseadustiku muutmise eelnõu, mis liberaliseerib meie ärikeskkonnas toimetamist ja annab võimaluse kiiremini kaasata rahvusvahelisi investeeringuid, töös on ka erakapitali kaasamise programm suuremahulisteks investeeringuteks, jätkub töökohtade hajutamine üle Eesti ja järgmisel aastal hakkavad kerkima jalgpalli  sisehallid. Loetelu võiks jätkata. Kiirem majanduskasv, kõrgemad palgad ja parim tervishoiuteenus – selle nimel teeb võimuliit tööd.”

2 kommentaari
  1. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Meeldiv on näha Karilaidi kes on alati õiglane.Eesti Päevaleht teenendab Reformierakonda ja võimendab igat võimalust praegusele valitsusele ära panna.Selle ajalehe ajakirjanikud on ebaõiglased. Aga kui tahetakse olla ajalehe teenistuses peab kirjutama sellest mida nõutakse.. Vüimuliit koosneb ernevatest erakondadest ja eks võivad olla ka eriarvamused aga ühes ja kõige tähtsamas ollakse ühel nõul. On vaja tõsta eestimaalaste elatustaset mille Ansipi ja Rõivase valitsused viisid viimaste hulka.

  2. Svea 5 aastat ago
    Reply

    Minu lemmikajakirjanikud on Ummelas, Reinde ja Lenk. Tore saade oli Meedia keskpunkt kus saime teada mis tegelikult toimub. Varem meeldis mulle Keskerakond ruhkem aga ka praegu on ta parim erakond. Kindlasti on Ratas palju parem peaminister kui Laar, Rõivas või Ansip ei meeldi mulle ta välispoliitika ning tema liidud, loodan et mitte sõjalised liidud, Türgiga ja mõne teise riigiga on absurdsed . Ainult majandussuhted tuleva kõne alla, muidu pole meil küll vaja sekkuda yeiste riikide siseasjadesse, meil on omal palju probleeme. Eks igasuguseid erimeelsusi on aga reformierakondlaste laim tuleb lõpetada. Karilaidi on alati meeldiv näha kasvõi fotol ja tema arvamused on alati usutavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.