Eesti ja Ameerika Ühendriigid tihendavad teadussidemeid

Foto: Riigikantselei

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning peaminister Jüri Ratas kohtusid täna Washingtonis Ameerika Teaduste Akadeemia presidendi Marcia McNuttiga. Kohtumisel keskenduti kahe riigi teaduskoostöö tihendamisele ning tutvuti parimate teadus- ja innovatsioonipraktikatega.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on tal väga hea meel, et Eesti ja Ameerika Ühendriikide vaheline teadus- ja innovatsioonikoostöö on muutumas üha hoogsamaks. „Teaduse ja innovatsiooni side on meie ühiskondadele väga oluline ning õnneks ei piira head teadust riigipiirid. Seepärast peame otsima ka teiste riikide teaduskogukondadega ühiseid huve, nende käest õppima, aga jagama ka enda kogemusi ja positiivset eeskuju. Samuti on väga oluline näidata meie inimestele selgeid seoseid teadustöö ja igapäevase elu probleemide lahendamise vahel. Olgu nendeks valdkondadeks siis rahvastikumuutustega tegelemine, inimeste tervisekäitumise ja eluea pikendamine, puhta looduskeskkonna säilitamine, ühiskondlike lõhede parandamine, parem avaliku sektori juhtimine või midagi muud,“ sõnas Ratas.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on mõlemal riigil teaduskoostööst palju võita. „Eesti oma avatud majanduse ja nutikate inimestega on suurepärane platvorm innovatsioonile. Oleme avatud uutele ideedele, lahendustele ja võimalustele,“ sõnas Reps. „Teisalt on Ameerika Ühendriigid meile eeskujuks teadlaste, ülikoolide, erasektori ja avaliku sektori koostööga. Nende parimatest praktikatest õppimine aitab meil uut teadus- ja innovatsioonistrateegiat paremini planeerida,“ lisas Reps.

Peaminister ning haridus- ja teadusminister viibisid koos delegatsiooniga Ameerika Ühendriikides esmaspäevast neljapäevani. Visiidi peamiseks eesmärgiks oli tihendada teadus- ja innovatsioonialaseid koostöösidemeid Ameerika Ühendriikidega ning tutvuda nende teaduskoostöömudelitega.

2 kommentaari
  1. Arvan 5 aastat ago
    Reply

    samuti, et USA hakkab nüüd kosmoselendude ja massihävitusrelvade loomise kohta ettepanekuid saama just meilt. Ja meie võtame üle USAs levivad hariduse mannutamisvõtted. Sellega saab Mailis suurepäraselt hakkama.

  2. ! 5 aastat ago
    Reply

    vaadake, et teist katseloomad ei saa päriselt …

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.