Ratas raha teisest sambast välja ei võta

Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et jätkab ka pärast pensionireformi rakendumist teise sambasse raha kogumist.

Nii nagu peaminister, märkis ka sotsiaalminister Tanel Kiik, et jätkab raha kogumist teise sambasse. Kiik märkis, et soovitab seda ka teistel teha.

“Pensioniks säästmine on mõistlik põhimõte. Kas seda teha läbi teise samba või ka näiteks investeerimiskonto, mis on täiendav mehhanism, sõltub inimese enda oskustest, võimalustest, teadmistest ja ajalisest ressursist investeeringute juhtimisel,” lisas sotsiaalminister.

Rahandusminister Martin Helme seevastu märkis, et pole seni teise pensionisambaga liitunud ega plaani seda ka tulevikus teha. Välisminister Urmas Reinsalu soovitas seepeale aga Helmel teise pensionisambaga liituda.

“Ma kindlasti praeguse seisuga ei ütleks, et ma võtan raha välja,” ütles Reinsalu, kuid lisas, et sambas jätkamine sõltub palju ka teise samba operaatoritest.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks kogumispensioni teise samba muudatused, millest tulenevalt muutub raha teise pensionisambasse kogumine vabatahtlikuks.

7 kommentaari
  1. Annan 5 aastat ago
    Reply

    neile sambakallistajatele valemi, mille järgi saab arvutada, kas tasub juudi pankureid toetada.
    .
    (KP19/KPn)/(A19/An) = PT
    .
    KP19 – keskmine palk 2019.a
    KPn – keskmine palk sambakallistamise algusaastal
    A19 – arvel 2019.a
    An – arvel sambakallistamise algusaastal
    PT – petmistegur
    .
    Jagage need arvud läbi, saate teada, palju teid on petetud, ja petetakse edaspidigi. Kui PT ületab 1, siis saate petta, kui alla 1, siis saate kasu, ning kui palju. Lihtne nagu 2×2=5.
    Kuid Jurkast ja Pede-Tanelist saan samuti aru. Sest kui oled loll ega oska raha paigutada, siis loomulikult tuleb anda see teistele varastamiseks.

  2. See 5 aastat ago
    Reply

    on kena, et Ratta allesjäänud rahast on lausa pilt tehtud!

  3. ?! 5 aastat ago
    Reply

    SEe küll ilus pole.
    Kuskohast need baaspensioni suurendamise rahad siis võetakse, /sõjaväe rahade kallale ju minna ei julge ? /mille suurendamise , suure suurendamise poole ju pidavat süstemaatiliselt liigutama edaspidigi .Kaua see edaspidi kestab on iseasi. Või vahetatakse mõiste indekseerimine ja pensionitõus ära – no nii lollid ja dementsed need vanainimesed nüüd ka ei ole,et nad raha lugeda ei oska. ega aru saa mis on mis ja kes on kes.

    • Loobu 5 aastat ago

      mõttest praegust pinsiarvestamist parendada. Tegemist on sõnnikuhunnikuga, mis tuleb ära koristada.
      Uus pinsikorraldus peab lähtuma kindlast suhtest eelarvesse. Siis käiks ta ajaga kaasas ning poleks vaja rahvast hirmutada. Iseenesest raha raha juurde ei sünnita. Pealekauba peab rahahulk olema vastavuses tarbitava kattega. Raha väärtuse aga määrab nõudmise ja pakkumise vahekord. On midagi liiga palju, selle väärtus langeb, ja vastupidi.
      Meil on niigi rahandus langemas, seepärast lastakse Brüsselis teadlikult uut katteta lisaraha juurde, et liigne raha väheneks. Kui oled miljardär ja saad 2018.a osta tinglikult midagi 100000 tükki, siis lisaraha trükkides saad nt 97000 tükki. Ehk suhteliselt jääb rikkur vaesemaks, kuigi tema eluolu mitte kuidagi ei kannata, sest ta nagunii ei suudaks kõike ära kulutada.
      Samuti ei kannata kerjus, sest tal pole midagi kaotada. Ning talle annetatud rahake käib ajaga kaasas ehk ta saab varasemast ikkagi rohkem ning tema elatustase säilib, et hing sees püsiks.

  4. to loobu 5 aastat ago
    Reply

    RAHAMAJANDUSE AEG ON OTSAS !!!
    SEE SELGUB SULLEGI MINGI SUURE GOBAALSE KRAHHIGA – TAVALISELT SÕDA.

    • Sõda 5 aastat ago

      tuleb! 100%. Sest niisama massitapurelvi ei arendata, osteta ega koguta. Varsti tuleb need käiku lasta. Meie jaoks on tähtis, kui kaugele me põhilistest tapatalgutest jääme ja kas valime võitja või kaotaja poole.

  5. to sõda 5 aastat ago
    Reply

    meie jaoks ei ole siis enam midagi tähtis.
    elukvaliteet saab puuduma täiega, pisiõjagi korral, suurema puhul pole maad ega elu.
    relvi toodetakse et müüa 3, maailma liidritele, vürstikesi omavahel tülli ajades, hoolega valides, et jääls Euroopa ja USA piiridest parajalt kaugele.
    lasete end ka 3 ilma tasandile, saategi seda.
    võib-olla ka sigivuse tagajärgede vähendmise jaoks tõesti mingi salaorg. poolt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.