Tartu abilinnapea ähvardajale pole kahtlustust esitatud

Tartu abilinnapea Monica Rand. Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Tartu keskerakondlasest abilinnapeale Monica Rannale telefonitsi tehtud ähvardusest möödub täna juba nädal, ent kuigi politseile on ähvardaja isik ja telefoninumbergi teada, pole teda veel üle kuulatud, kirjutab Tartu Postimees. 

Prokuratuuri teatel ei pruugi seda selle nädala jooksulgi juhtuda. Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Tatjana Tamm kinnitas pressiesindaja vahendatud vastuses, et kannatanuna ülekuulamisel kirjeldas Monica Rand temale telefoni teel tehtud ähvardust ja nimetas ka inimese, kes teda ähvardas. Seega on see inimene ja tema telefoninumber prokuratuurile teada.

«Politsei on selle inimesega ühendust võtnud ja paika on pandud aeg, mil ta tuleb ülekuulamisele, et kuriteoavalduses kirjeldatud käitumist selgitada,» selgitas Tamm. «Praegu ei ole talle veel kahtlustust esitatud ega teda kahtlustatavana üle kuulatud.»

Uurimist on alustatud paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmise või tervisekahjustusega ähvardamist. Tamm teatas, et praegu põhineb info ähvarduse, selle sisu ja motiivi kohta sellel, mida kannatanu politseile rääkis. «Teise poole selgitused saame siis, kui ta on kahtlustatavana üle kuulatud,» selgitas ta. «Lähtudes kogemusest selliste juhtumite lahendamisel, hindas politsei pärast kuriteoavalduse saamist ja kannatanu ülekuulamist vahetut ohtu ning leidis, et selles kriminaalasjas ei ole vaja teha kiireid menetlustoiminguid või jõuliselt sekkuda. Politsei ja prokuratuur hindasid pärast kriminaalasja alustamist lisaks vahetule ohule ka seda, kuidas on kõige otstarbekam uurimist läbi viia.»

Millal, kui üldse, on tõenäoline karistuse määramine, sellest on prokurör Tamme sõnul ennatlik rääkida, sest esmalt tuleb teine pool üle kuulata. Seejärel otsustab prokuratuur, kuidas kriminaalasi lahendada.

BNS

1 Kommentaar
  1. Kuna 2 aastat ago
    Reply

    puudub avalik menetlushuvi, siis oodatakse veel paar kuud ja siis lükatakse asi kalevi alla. Nii käib meie ÕIGUSriigis asi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.