Õiguskomisjon alustab kuulamisi prokuratuuri väidetava kallutatuse küsimuses

Jaanus Karilaid

Riigikogu õiguskomisjon otsustas tänasel istungil, et alustab kuulamisi prokuratuuri väidetava kallutatuse küsimuses. Kuulamiste eesmärk on selgitada välja, kas sellistel väidetel on alust.

Õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid ütles, et vajadus teemaga süvitsi minna tuleneb avalikkusesse jõudnud väidetest prokuratuuri sõltumatuse ja poliitilise kallutatuse kohta. „Muuhulgas on sellele viidanud ka siseminister. Tahame kaasata lisaks õiguskomisjoni liikmetele igast Riigikogu fraktsioonist veel kaks liiget. Põhjalike kuulamiste käigus soovime selgusele jõuda, kas väidetel prokuratuuri kallutatusest on mingi alus või on probleem meie karistusõiguse ülereguleerimises ja seaduste liiga suures tõlgendamisruumis,“ sõnas Karilaid.

„Poliitikute alusetud rünnakud prokuratuuri aadressil kahjustavad oluliselt Eesti õigussüsteemi usaldatavust. Tingimustes, kus seda on teinud lausa valitsuse liige, on õiguskomisjoni arvamuse andmine vältimatu. Need süüdistused ei saa jääda lihtsalt õhku rippuma,“ ütles õiguskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi. Ta lisas, et on hädavajalik, et valitsus saavutaks lähiajal kokkuleppe ka peaprokuröri kandidaadi osas. Kivimägi sõnul annaks see prokuratuurile suurema kindlustunde organisatsiooni sõltumatuse eest seismisel.

Esimene kuulamine prokuratuuri küsimuses on plaanis õiguskomisjoni 3. detsembri istungil. Kuulamised toimuvad detsembris ja jätkuvad jaanuaris, misjärel võtab komisjon vastu järeldused.

4 kommentaari
 1. Kui 2 aastat ago
  Reply

  ühe kuriteo asjus avatakse kohtuasi ja täpselt samaväärse asjus mitte, siis on juba ette proksid kallutatud ning tegutsevad ainult tellimuse ja oma suva järgi. Nagu tõlgendavad põhiseadust meelevaldselt vastavalt oma halvale tujule Viha-kersti ja Vusserdaja-Ülle.

 2. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Mul on alati hea meel kui J.Karilaid sõna võtab. Ta on väga õiglane. Mitmed õigusmõistjad tuleks erru saata ja asemele peaksid tulema mitte reformierakondlaste pooldajad sest sageli peavad kannatama ausad inimesed. Need valesõõdistuste meistrid Reformi tagatoast peaksid meti karistada saama kaua nad laimavad tublisid inimesi ja valetavad. Sellele tuleb lõpp teha.

 3. Maali Maalt 2 aastat ago
  Reply

  Vaatasin ETV-st filmi 1991a. toimunud putšist. See oli täiesti dekadentlik saade. Näidati, et tänu rahvale pöörasid tankid Teletorni juurest minema. Tegelikult me teame, et sõdurid marodööritsesid seal ja siis saabus sinna peaminister Savisaar. Ainult Savisaare teatamise peale, et Moskvas putš on läbi ja sellele, et ta käskis sõduritel tornist lahkuda, pöördus tankikolonn tagasi Tondile ja osa Keilasse. Imelik oli kuulda, kuidas ei juleta enam Savisaare nime suhu võtta. You Tubis oli eile A.Raidi saade ,,Serviti,, kus tal oli külas endine majanduskuritegude uurija H.Sepp. Peale K.Lusti saadet Kuuuurijat, oli huvitav kuulata, kuidas meedia praktiliselt (kelle käsul) mõtles välja Savisaare protsessi. See oli hakanud pihta meedias avaldatud lausest, et Savisaar on Venemaa võimu kaastööline. Kui küsiti Ansipilt, et kas see on KAPO arvamus, siis Ansip vastas, et mingit dokumenti selle kohta ei ole ja selle viskas õhku meedia (allkirjata). Nii see siis hakkaski sellest arenema asi, hakati otsima tõendeid, mida nad lõpuks ei leidnudki.Nii, et meie Prokuratuur ja meedia on täielikult korrumpeerunud. Prokuratuur püüab süüdistatavatele peale sundida andmaks valeandmeid (Kutseri lindistused) Savisaare kohta. See sai ka saatuslikuks Evestuse lahkumisele Prokust. Lõpuks nad eileidnudki tõendeid, et Savisaar oleks raha saanud ärimeestelt.

 4. uskmatu-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Suure uurimuse tulemusena leitakse üksmeelselt,et kuigi prokuratuuri töös ilmneb mõningaid “möödalaskmisi”siis kallutatud see ei ole ! Selleks meil kohus ju onngi,et ühesuguste kuritegude suhtes mõista erinevaid otsuseid st.arvestades inimese ühiskondlikku positsiooni jne. Meie riik nimega Banaania. Selle riigi pea aga istub Kadriorus ja võtab sõna samuti “valikuliselt”.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.