Valitsus vabastas ametist maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti

Stenbocki maja, 25. november 2019 – Valitsus otsustas täna hommikul erakorralisel telefoniistungil vabastada maaeluminister Mart Järviku ettepanekul ja koostöö mittelaabumise tõttu tänasest ametist kantsler Illar Lemetti.

Avaliku teenistuse seaduse järgi saab kantsleri enne tähtaega teenistusest vabastada, kui ministri hinnangul nende koostöö ei laabu ning ministri ja kantsleri koostöötamise algusest on möödunud vähemalt pool aastat. Maaeluminister Mart Järviku hinnangul ei laabu tema koostöö kantsler Illar Lemettiga. Pool aastat koos töötamisest möödus 29. oktoobril.

4 kommentaari
 1. Seda 1 aasta ago
  Reply

  oli ette näha. Kuid Illari koputamist tuleb vaadata 2-lt seisukohalt.
  1) Kui on töölepingus sees, et siseasju välja ei viida, siis on vaieldamatult süüdi Illar.
  2) Kui aga siseelus rikutakse seadust, siis on Illari tegu see petmine päevavalgele tuua kiiduväärt.
  .
  Seega peaks peale jääma ikkagi põhiseaduse ja seaduste järgimisnõue. Minister ja teised ministeeriumi töötajad ei tohi seadusi rikkuda ning ika sellest teatamine on ette õiguspärane. Kui selle vastu on aga tööleping, kus nõutakse petmiste salastamist, siis on juba selline tööleping põhiseaduse vastane ehkt kehtetu.
  Nii et praegu tuleks raudselt üle vaadata põhimõte, kas minister tohib oma rahvast petta või mitte. Kui tohib, siis on iga avalikustaja koht tuleriidal. Kui aga tuleb järgida seadusi ning rahvas peab saama teada, mida tema rahaga tehakse, siis peab see minister kohalt lendama nagu sitapurujutt.
  Et taolist selgust veel pole, saabki Jurka oma bandiitidega teha mis pähe tuleb. Ja oskan ka ette öelda, et mitte keegi mingit korda selles seadusetuses looma ei hakka. Viimane on konservant MaHe, sest tema armastabki juhtida hõlma alt tõde varjates.

 2. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Väga õige otsus. Kaua need reformistide kannupoisid tegutsevad. See süüdistus maaeluministrile oli nii läbipaistev ja vaid selleks et valitsusliitu laiali ajada. Ka Ansip ju ütles et teeb kõik selleks et valitsusliitu laiali ajada, aga muidugi ta ei mõtle süüdistusi välja sest reformierakonnas on selleks profid inimesed. Nad saavad ka palka selle tegevuse eest ehkki segavad teiste tööd nii ajaliselt kui ka tervise mõttes.

 3. to seda 1 aasta ago
  Reply

  see on ju traditsiooniline Eesti külaliidri ,excuse, vallaliidri, kohaliku mõisavalitseja. Neid kõik kohad täis.
  Kes soovib piltlikumalt asjast aru saada vaadaku 3 päeva tagasi Pealtnägijat. Aga nii just elu Eestis toimubki.!
  On alati toimunud .Seepärast ma räägin koguaeg siin, et valdadele pole õige raha külvata, vaid asjad peavad toimima riiklikult. Ja kui antakse rahad, siis KONTROLL, KONTROLL + KONTROLL erinevate organite poolt.
  Ja otsesed kontaktivõtmised nedega, kelletarvis väidetavalt midagi tehakse -nende elanikegruppidega, aga seda mitte ametnike teadmisel. Seega LAHTISTE USTE PÄEVAD riigi üldisele-ühisele KAEBUSTE JA ETTEPANEKUTE OSAKONNALE, tarvis luua.

 4. Diplomaatia 1 aasta ago
  Reply

  Sm.Ratas näitas jälle oma limukalikku “diplomaatiat”.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.