Raamat Baruto uskumatust teekonnast sumomaailma tippu

Müügile on jõudnud raamat „Baruto. Rääkimata lood“. See räägib lihtsa maapoisi Kaido Höövelsoni teekonnast kuulsa Barutoni.

„Kuulus Baruto“ ei ole liialdus, sest Tokyos, kus elab kümme korda rohkem inimesi kui Eestis kokku, tunnevad inimesed teda kõikjal ära. Ka see ei ole liialdus, kui öelda „rääkimata lood“, sest selles raamatus on palju lugusid, mida Kaido ei ole kunagi varem rääkinud.

19. veebruaril 2004 istus 19-aastane Kaido Höövelson Tallinnas lennukisse, et jõuda Kopenhaagenisse ja sealt edasi Tokyosse. Ta ei teadnud, millal ta jälle koju saab ja lähedasi näeb. Ta ei teadnud, mis teda Jaapanis ees ootab. Teadis ainult, et temast peaks Jaapanis saama profisumomaadleja.

20. augustil 2019 istus Kaido Höövelson Tallinnas lennukisse, et jõuda Helsingisse ja sealt Tokyosse. Seekord lendas ta koos abikaasa Elena ja poja Taariga ning ta teadis, mis teda ees ootab – Jaapani sõbrad, tuttavad ja fännid ning paljude aastate jooksul armsaks saanud paigad, mis tema sumokarjääris olulised olid. See on täiesti teistsugune reis kui üle 15 aasta tagasi sumotalli saabumise ajal.

Kaido ehk jaapanlastele Baruto on nüüd Jaapanis väga austatud ja tuntud ning inimesed tunnevad uhkust, kui saavad tema seltskonnas olla või temaga koos foto teha. 15 aastat tagasi ei teadnud Kaido, kui ränk elu teda sumoklubis ees ootab ja kui piinavaks muutub koduigatsus. „Ainult need, kes on selle läbi teinud, teavad päriselt, kui karm see elu on,” ütleb Aavo Põhjala, Kaido judotreener Audentese spordikoolis.

Kuidas ta 11 teise sumomaadlejaga ühes väikeses toas elades suutis siiski põgenemismõtteid tõrjuda ja igal õhtul üksinda ka lisatrenni teha? Kuidas klubiomaniku naine Kaidot alandas ja kiusas? Milline on Kaido ja tema abikaasa Leena armastuse lugu? Kuidas Kaido pärast sumokarjääri lõppu neli aastat Jaapanis telesaateid juhtis ning miks ta otsustas oma ülieduka karjääri Jaapanis ootamatult lõpetada? Nendele ja paljudele teistele küsimustele saab vastused raamatust „Baruto. Rääkimata lood”.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.