Peaminister Jüri Ratas on endiselt suure edumaaga kõige eelistatum parteijuht valitsust juhtima.

Jüri Ratas

Ratast peab parimaks valitsusjuhiks 37% valimisõiguslikke küsitletuid, selgub Eesti Päevalehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i poolt läbi viidud igakuisest eelistatava peaministrikandidaadi kohta tehtud küsitlusest.

✔️ Võrreldes novembriga on Jüri Ratase edu Reformierakonna juhi Kaja Kallase ees suurenenud 12 protsendile

✔️ Toetus Jüri Ratasele tähendab ühtlasi toetust praeguse valitsuskoalitsiooni esimesele riigieelarvele

✔️ Märkimist väärib fakt, et sotside valijate hulgas sooviksid Jüri Ratast peaministrina näha 33% valijatest

Täispikka analüüsi saate lugeda siit: https://epl.delfi.ee/…/peaministriuuring-jarviku-lemetti-sk…

14 kommentaari
 1. ? 2 aastat ago
  Reply

  Kas keegi teab , kus tehakse fotosuurendusi seina peale panemiseks?

  • Kesknädala 2 aastat ago

   toimetuses. Annad kolmandiku sulas ja TEHTUD!

 2. Kui 2 aastat ago
  Reply

  juba Jurka on kõikse etem valitsusjuht, siis ei imesta, milline … on valitsus, riigikogu ja rahvas ise. Ei jäägi midagi muud üle kui VESI PEALE!

 3. Ah soo 2 aastat ago
  Reply

  Mina kasutan võõrast sõnakõlksu ja kirjutan et vesi peale oleks pidanud laskma peaministritele Laarile. Ansipile ja Rõivasele ja nende valitsustele kelle valitsemise ajal vaesus aina kasvas, kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid, likvideeriti ära arstiabisaamise võimalused kohapeal, raha ei antud meditsiinile, haridusele ega teadusele.Reformierakond saab hääli vaid mõjutades inimesi laimu, ja valestsenaariumide eest. Peavoolumeedia toetab neid, ei kirjuta kui palju head on juba praegune valitsus teinud, otsivad vaid vigu.

 4. Joe 2 aastat ago
  Reply

  Muidugi on Jüri Ratas palju parem peaminister kui olid Laar, Ansip ja Rõivas. Ei saa võrreldagi. . Peamine on meie inimestele inimväärse elu tagamine ja keskerakondlased on seda alati kõige tähtsamaks pidanud. Aga peaministri välispoliitiline liiga elav tegevus jätab soovida. Meist ei olene midagi, tuleb sõjamängud lõpetada ja pöörata rohkem tähelepanu mis toimub meie riigis. Kuidas võivad reformierakondlased laimata inimesi kes nende arvates segavad neil võimule tulla , rikkudes nende tervist ja segades nende tööd. Kuhu vaatavad õigusorganid et ei karista sellist tegevust. Reformierakondlased ju leiavad välesüüdistusi paljudele. Ka liiga palju inimesi tegeleb sõjandusega ehkki keegi ei kavatse meid rünnata ja meist ei olene midagi.

 5. Kuivõrd 2 aastat ago
  Reply

  pädev on arvamsu, et see PM oli tollest etem ja kui palju. Vaevalt me seda mõõta saame ja oskame. Me ei tea näiteks sedagi, kui suur oli mingi PM-i otsustusõigus mingis valitsuses. Nt (puht suvaliselt arve pakkudes) Laari Mart 75%, Vähja Tiit 83%, Ansipi Andrus 92%, Rõiva Taavi 68%, Ratta Jurka 63% jne. Ehk kui palju on mingi valitsuskoosseis Pm-i nägu ja vastupidi.
  Pealegi on valitsuse kokku sokutanud kes? Riigikogu. Järelikult tuleks sama suhet kasutada ka riigikogu kohta, täpsemalt nende bandede kohta, mis moodustasid uue võltsvalitsuse. Kahjuks meil puuduvad pädevad hindamisalused, et arvuliselt kõik välja tuua. Pole ka seotust majandusnäitajatega. Nii jääbki kõik isiklike tunnete ehk vihkamise-meeldimise hooleks. Lootes et kui üks eksib ja teine paneb täppi, siis kokku tuleb mingi harju keskmine ikkagi välja.

 6. Absoluutselt nõus 2 aastat ago
  Reply

  Kindlasti on Ratas parim, kes meil saada on. Ainult see mees on suuteline seda s.tta ära sööma mida EKRE toodab. Jõudu Jüri! Jätka samas vaimus.

  • Head 2 aastat ago

   isu, Jüri!

 7. matslusest 2 aastat ago
  Reply

  Minu arusaamise järele on EKRISTID tüüpilised KOV-id e. kohaliku võimu esindajad, kohalikud tööandjad, surfarmerid, suure talu peremehed khalikud kupjad -aidamehed, kes peavad sulaseid ja tüdrukuid. Viimased sõltuvad neist täiega -töö, ulualune, laste kool, neist sõltuvad ka kohalikud asutused, ametnikud, kooliõpetajad -kaudselt ,volikogude kaudu, sõltuvad silmajääud vanainimesed, eriti kui nad on või pole elu jooksul meele järle olnud või on neil sobivat kinnisvara. See on see kohalik ASJULISTE, PEREMEESTE” kihistus.
  . Sestap arvan, et just sulased j tüdrukud ja kõik neist või nende kohalike võimude sugulastest-sõpradest sõltujad valisid neid, sest hea pugemise korral oli neile kindlustatud kestev töö ja lobi ” vabana” .
  Et nad on harjunud kohalikke käsutama ja valitsema ja ei pea alati sõnu valima, paistab MATSLUS kohe välja.
  Aga suurematel vürstkestel Eesti regioonis ei paista sõnades ja KOHE VÄLJA. Omadele. Miks nad muidu “valitseda on saanud” Kuigi ta on olemas, sest miks on kõik siis nagu on pea 30 aasta järel???
  Riigiametnike palgad on 2000-8000 euroni kui vana ja habras inimene saab sandiraha 350.-euri ja nõutakse, et vingu ja suitsuandurid oleks laes. KES NAD SINNA PANEB? Pea käib ringi ja tooli peale ei roni ega mõika sest andurist miskit ja ahjud-pliidid maksavad mitte 5 pudelit viina nagu nõukaaal vaid 200o -7000 euri.
  Aga valda abi järele ei küsi. Kardab. Jääb silma. Saadavad viimaks vaadekodusse .
  Mart võks HAAVELEID püüda, ainuoksjonite korruptiivsust uurida kohtadel- kinnisvara ebaproportsionaaalseid hindu, uurida vanade paigutamist vanadekodusse-kuidas see ikka toimus kas vanainimene oli nõus TEGELIKULT, retse dresseerida, et nad oma tööga oma vanglaaastaid tasa teeniksid,mitte ei pea maksumaksjad maksma ,mitte aga välisriikide asjus süna võtma.
  Tema on muidugi marginaalne näide, pihku itsitama on pannud välisriikide juhte teisedki aga diplomaat seda ju ei ütle. Tegelege OMA RAHVA MUREDEGA, LAHENDAGE PROBLEEME /mitte kuidas valitud saada probl./
  VAID MIS RAHVA ERI KIHTIDEL LIIGA RASKED ON KANDA. ME EI VAJA ESINEMISI JA SÕNAVÕTTE,
  VAJAME KERGENDUST OMA RASKUSTELE. AGA TE EI KUULA MEID, EI ARUTA MEIEGA, VAID KOHALIKE “PEREMEESTEGA” SEST TEIL PEAB JU IGAL PARTEIL IGAS MAAKOHAS “OMASID” OLEMA.

  • Nii 2 aastat ago

   wt kui valetad ja vassid, oled kultuurne ja õige, kui aga ütled otse ja tõde, oled mats.

 8. to nii 2 aastat ago
  Reply

  MATS OLED SIIS kui test olendit alavääristavalt või alandavat kohtled /ka looma /.,nimetad. See on NÄHTAV
  matslikkus. Kui räägid küll ilusasti, pealtnäha oled viisakas /Eestis muide ei osata rohkem viisakas olla kui tere öelda või uks lahti teha, kõik kombed kadunud/ aga suhtumine, teod seljataga tema suhtes samad -üleolevad ja/või alatud.
  Tõeline viisakus ei püüa teist olendit kunagi ei SÕNAS EGA TEOS alandada,et seeläbi ennast tõsta võ TALLE KOHT KÄTTE NÄIDATA.KUI see hädavajalik on, kuna teine SEGAB sind või kedagi, kes teeb HEAD TÕELISELT, arenguliuselt, öeldakse ja põhjendatakse talle tema vigu.
  Müüjatar OLI alandusena mõeldud, sest kuigi selles normaalse arememud inimese jaoks ei ole midagi alamdavat, on meie ühiskonnas tänu tõeliste “ELITAARSETE” puudumisele saanud alandav ennastupitav suhtumine. Mina peremees ,sina olid töötüdruk. Ülski nn.elitaarne ei ütle ega väljenda seda enese kohta iialgi.
  DIPLOMAATIAS ammugi nii ei käituta. KENA KUI KA IGAPÄEVAELUS SEE MUUTUKS.
  Aga ei ta muutu, snitti pole võtta. Kahju,et meil peab alati snitti võtma kellegi pealt, see nagu dressuur, et inmiesed ise ei süvene, tunne,mõtle ega OTSUSTA MUUTUDA.

  • Matslus 2 aastat ago

   on selline käitumine, mis on teesklematus ning on meie esivanemate kombel otseütlemine ehk asjale tema õige nimetuse andmine. Kuna meie oleme aga saksikust ajuloputusest läbi käinud ning meid on õpetatud tehisintellihentideks ainult valetama ja varjama, siis on selle põhjal ka meie esivanemate pärand muudetud põlatavaks ning meist enamus on selle ka omaks võtnud. peale minu.

 9. njah 2 aastat ago
  Reply

  Aga nii ongi, et Ratas ongi ainuke arvestatav Peaminister meie riigile. Ta on osutunud ikka nii kõvaks pähkliks, et oravad on oma hambad juba kõik ära murdnud, aga Ratasest jagu ei saada. Samal ajal jääb Ratas alati viisakaks ja väärikaks. Ega tal kerge ei ole, sest kahjuks pole EKRE siiani aru saanud, kuhu nad kuuluvad (valitsuskoalitsiooni) ja jätkavad samas vaimus nagu oleksid opositsioonis. Mulle jääb tõesti arusaamatuks, miks peab sedasi kogu aeg tõmblema oma sõnadega, nagu oleks homme valimised tulemas ja peab iga hinna eest ennast õigustama valijate ees. Kas tõesti kardetakse kaotada oma valijaid? Valitsuses olles jälgitakse teie reaalseid tegusid, mitte sõnakõlkse ja aeg oleks sellest lõpuks aru saama hakata. Jüri Ratasele soovin jõudu ja kannatlikku meelt, ega muudmoodi ei saagi riiki juhtida. Issanda loomaaed on kirju ja kõik peavad siia päikse alla ära mahtuma ja las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi. Meil pole muid alternatiive, sest sotsoravaid ei taha ka kõige parema tahtmise juures enam võimul näha. Vana Helme tuleks fakti ette panna, et igapühapäevane jutusaade on tema jaoks lõppenud ja ta selles enam ei osale. Tehku oma saadet teiste erakonna liikmetega, aga valitsukabineti liikmed ei peaks seal vatrama iga pühapäev. See saade on oma olemuselt juba selline kummaline, kus lihtsalt räägitakse ja räägitakse, ilma et keegi saaks vastuväiteid esitada või ümberlükata. Minu jaoks puhas propagandasaade, mida lihtsalt ei kuula ja tundub, et meie teiste meediaportaalide ajakirjanikud ongi kõige andunumad saate kuulajad, sest nemad otsivad sealt just seda millest skandaale üles puhuda ja Mart Helme ei suuda kahjuks kontrollida, mida võib ja ei või öelda. Parem oleks, kui ta sinna saatesse oma nina rohkem ei topi.

 10. to matslus 2 aastat ago
  Reply

  MATS on see, kellel on ALATI “ÕIGUS”. Ja “ÕIGUS” enese arvates seda “ÕIGUST” teistele näkku paisata TEGELIKKUSESSE SÜVENEMATA, TEISTE OLUKORDI MÕSTMATA JA MÕISTA TAHTMATA,SUUTMATA. HOOLIMATULT, , SO BIMATUL AJAL JA KOHAS. MATS SÕIDAB TEERULLIGA ÜLE TEISTE ELUDE – SÕNADE, TEGUDE, INTRIIGIDE, MOTIIVIDE, KIRJUTISTEGA, SAADETEGA., SUHTUMISTEGA.
  TAL ON nn. TUNNELNÄGEMINE – ÄÄRMINE PIIRATUS.
  MATS ON HOOLIMATU, VÕIMUKAS, TRÜGIJA., AHNE, OSKUSE KORRAL KA INTRIGITSEV. TEMA EI JÄTA KASUTAMATA ÜHTKI TALLE KÄTTESAADAVAT VAHENDIT ENESE MAKSMAPANEMISEKS.
  KUI meie esivanemad sellised olid, oli saksal õigus neid kasvatada.
  Asi pole tõesti PEALISKAUDSETES KOMMETES /kuigi diplomaatias see muidugi on / VAID SISEMISES INTELLIGENTSUSES, EELKÕIGE EMOTSIONAALSES. PRAGMAATIKUNA EI TEA MATS SELLEST MIDAGI.
  MATSE LEIDUB KÕIGE ROHKEM IGASUGU ÜLEMUSTE HULGAS VÕI KES NENDEKS KIPUVAD, nn. BRIGADIRSAD
  LÕUAPOOLIKUD, KINTSUKAAPIJAD, MÜÜDAVAD, AHNURID jms. ka.
  Nagu öeldkse – MATSIL IKKA MATSI ARU. Aga kahjuks on see Eestis väga jäljendatud ja hinnatud nimetise all “otsekohesus”.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.