Ratas: me ei tee koostööd Sputnikuga

Peaminister Jüri Ratas kinnitas aastalõpu intervjuus venekeelsele Postimehele, et Eesti riik ei tee koostööd Kremli propagandakanali Rossija Segodnja meediaorganisatsiooniga Sputnik. 

“Ma olen sel teemal juba korduvalt sõna võtnud. Me ei tee koostööd Sputnikuga. Ja siinkohal oleks paslik küsida, kas me tõesti ise teeme tõesti niivõrd vähe oma Eesti massiteabevahendites? Suur tänu Postimehele, et ta tegeleb tõsiselt venekeelse portaaliga. Ma arvan, et see on väga tuntav panus. Mulle on Postimehe venekeelse portaali külastatavusnubrid teada ja need on tõusuteel,” märkis Ratas.

Peaministri sõnul on eesmärk, et 1,3 miljoni Eesti elaniku jaoks oleks inforuum läbipastev, aus ja professionaalne, nii nagu seda teeb Postimees.

“Võibolla me saame kunagi rääkida isegi venekeelse ajalehe Postimees tagasitulekust. Küll see oleks tore,” märkis ta.

Ratas kinnitas, et Eesti ei karda Sputnikut. “Eesti on iseseisev riik, mida meil karta? Eesti on rahuarmastav riik, meil on suurepärased liitlased, mida meil karta? Me peame vaatama tulevikku ja kindlalt seisma Eesti elanike eest!” ütles Ratas.

Novembri lõpus ilmnes, et sanktsioonid Kremli propagandakanali Rossija Segodnja vastu sunnivad Sputniku nime all tegutseva organisatsiooni Tallinnas oma üüripinnalt välja kolima ning juba oktoobris ei lasknud pangad läbi Sputniku palgamakseid.

BNS

9 kommentaari
 1. Noo 1 aasta ago
  Reply

  Kõige suuremad propagandakanalid on meil. Peavoolimeedia on Reformierakonna hääletoru. propaganda õitseb ja teenendab reformierakondlasi laimukampaania levitamisel.

 2. Väga 1 aasta ago
  Reply

  õige! Meie ei tee koostööd Sputnikuga, vaid Puutini Voova taskuparteiga.

 3. Rumal otsus Ratalt. 1 aasta ago
  Reply

  Las rahvas teeb mis tahab. Meid tahetakse panna oma mulli, et me ise ei saa jälgida maailmas toimuvat. See tekitab paksu verd. Meil ju toimub ka peaaju loputus ja pidevalt.

 4. vana 1 aasta ago
  Reply

  Tõesti, siin oleks Ratase vaikimine olnud palju viisakam ja inimlikum.

 5. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Meie peaminister teeb suure vea. Siiani on Putin rahulikult kannatanud meiepoolseid vihavaenu avaldusi aga sellega me läksime liiale.Muidugi teevad isamaalased kõik mis võimalik et vihastada Venemaad, aga praegune Ratase käitumine selles küsimuses ei ole õige ja kutsub esile vihavaenu ja sellele võib järgneda midagi mis on meile hädaohtlik. Putini kannatus võib ka kord katkeda ja meil pole sellest midagi head loota. Palju kasulikum on säilitada häid suhteid aga mõni lihtsalt kibeleb sõjategevuse järgi.

 6. Tõnis Viilol - kas kustutakse? 1 aasta ago
  Reply

  Näe, see leht on ka kustutama hakatud. Kirjutasin, et rumal otsus Rataselt Sputniku ära keelamisel. See on mulli surumine. Me hirmutame inimesi vene kolliga. Kardan, et oma riigi loomisega kutsusime endi sekka jälle kolli, Ameerika. Nende taotlus oli meie riiki oma baaside tootmine ja see on ähvardus Venemaale. Ameerika ei ole kunagi meie sõber olnud ja ega ta ole kellelegile seda. Nad on ise tunnistanud, et NSVL ajal oli Eestile suunatud neli raketi tuumapeadega. Sellega siis meie armastus suur. Kõikjale läbi laipade hunnikutele on tassinud omamoodi demokraatiat ja rahu. Pidevalt sõdib ja kohe mitme riigiga korraga.
  Meie meedia on avaldanud, et ENSV Liidu aegu oli neil Eestile suunatud neli raketti tuumapeadega. Usun aga, et nüüd tänu Ameerika olemisega meie riigis, on Venemaa raketid siia suunatud. See ju tähendab seda, et konflikti pääsemisega oleme me hävitatud.
  Ameerika on ikka tapahimuline. Nende presidendi kõnes on ta ähvardanud hävitada P-Korea kogu rahva. See ju Hitleri tapmistest hullem. Selles riigis ligemale 25 miljonit inimest. Praegu on neil hammaste vahel Iraan. Iraagi nad praktiliselt hävitasid. Läksid sinna massihävitusrelvi hävitama. Nende presidendil rebiti poomisel pea ja kohutavaid relvi ei leitud. Neil lihtsalt ei olnud. Inglismaa on isegi vabandanud.
  Meil hirmutatakse venega. Oma majandus kiratseb kuid imetleme saavutustega naba. Elav näide. Teeme venele paska. Ei osta gaasi Venemaalt. Ehitasime toru Soomest Eestisse ja ostame sealt. Soomelt ostame ju tegelikult Venemaalt ostetud gaasi ja palju kallimalt. Soomel endal ju gaasi ei ole. Sama elektriga. Kus siis mõistus – või oleme Ameerika pilliloo järgi tantsijad. Vene ajal kui viidati, et vaja karata, siis kargasime ja kellelgi ei tulnud pähe küsida kui kõrgele karata. Nüüd Ameerikaga sama.

 7. uskmatu-toomas 1 aasta ago
  Reply

  Kui õõnestab meie riigikorda siis on meil õiguslikud võimalused läbi kohtu see kanal ära keelata! Meie aga ütleme üles rendipinnad,diskrimineerime sellega seal töötavaid ajakirjanikke ja saadame euroopasse vale signaali ühelt poolt aga teiselt poolt anname venemaale jälle kondi hambusse.
  Me käitume eht eestlaslikult ega õpi midagi st.kõike püüame teha nii,et oleks rohkem kära-Aljosa tassisime sõnamurdlikult pimeduse varjus minema nüüd hakkame kottima neid kes meile ei meeldi,neid kes meiega koos hoosiannat teatud suunas ei laula jne.
  Tagatipuks tuleb kantslisse vanaaasta õhtu kõnet pidama tädi kelle sõnumiks on “Sõna on vaba”!
  Sellegi poolest head vanaaasta lõppu ja ilusat uue algust,tarkust soovida ei tasu sest see soov ka järgmisel aastal ei täitu !

 8. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Poleks vaja teha koostööd Reformierakonnaga sest reformierakondlased valetavad , vassivad ja laimavad. Venemaal polegi nii alatuid inimesi. kõige suuremad propaganda kanalid on USA-s, Ukrainas, Poolas ja Balti riikides.

 9. Joe 1 aasta ago
  Reply

  Ratas on muidu tubli peaminister, aga mis puutub välispoliitikasse siis pole ta parem kui reformierakondlased.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.