Ratas: iga päev peaministrina on väljakutse

Mart Helme

Peaminister Jüri Ratas rääkis aastalõpu intervjuus venekeelsele Postimehele, et mitte ainult siseminister Mart Helme väljaütlemised ei ole tema kui peaministri jaoks väljakutse, vaid iga päev selles ametis on talle väljakutse juba iseenesest. 

“Iga päev peaministrina on väljakutse. Iga päev tuleb lahendada erinevaid küsimusi ja probleeme. Kui nüüd rääkida Mart Helme viiimasest väljaütlemisest Soome peaministri (Sanna Marin-toim.) aadressil, siis see oli kohatu ja sel oli selgelt negatiivne efekt. Selles pole mitte midagi head,” nentis ta.

Samas tõdes Ratas, et Helme vabandas oma sõnade pärast. “Olles peaministrina rääkinud oma Soome kolleegiga, kinnitasin ma, et Eesti-Soome suhted on vennalikud, me oleme lähimad naabrid ning sellest positiivsest platvormist on vaja lähtuda ka edaspidi,” märkis Ratas.

Ratas hindas valitsuse üldist sisekliimat töiseks. “Viimastel päevadel võttis valitsus vastu väga palju tähtsaid otsuseid, näiteks rahapesuvastase võitluse või Euroopa energia- või kliimapoliitkat puudutavas osas. Märgitakse isegi, et Eesti koostas EL-is kõige parema kliimaplaani. Selliste mastaapsete otsuste vastu võtmine näitab, et koalitsioonipartnerid on võimelised eesmärgi nimel ühiselt ponnistama,” selgitas Ratas.

BNS

6 kommentaari
 1. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  rohken peaks pöörama tähelepanu sellele mis toimub meie riigis ja vähem sellele mis on väljaspool. Kui oleks Isamaa asemel valitsuses sotsid poleks sellist sõjaks valmistumist. Kuidas on võimalik et reformierakondlased arendavad laimukampaaniat ja otsivad valesüüdistusi tublide inimeste suhtes. Nende süüdistused on alatud aga samas ka naruvüürsed ö kas ikka õigusmõistjad on kõik õiglased sest reformierakondlased teevad mis tahavad aga neid ei karistata. meist ei olene midagi väljaspool kodumaad õ. Loomulikult peavad naabritega olema head suhted aga pugemine USA ees ol liiast. Nad tahavad Euroopa riikide majandust enda võimu alla saada. Arusaamatu on ka NATO kohalolek meie riigis. Ma ei tea et NATO oleks kedagi kaitsenud. kindlasti on Ratas parim peaminister kuid mõnes mõttes käirub ta teisiti kui oleks tahtnud. Eks peab arvestama Isamaa poliitikutega kes on pühendunus sõja lainele . Ainult näe imet keegi ei kavatse meid rünnata ja nende pingutused jooksevad tühja.

 2. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Peab olema nii–Nende süüdistused on alatud aga samas ka naeruväärsed. Kas ikka õigusmõistjad on kõik õiglased sest reformierakondlased teevad mis tahavad. Meist ei …..

 3. Elmer Hill 2 aastat ago
  Reply

  Kes küll on sellel fotol?Oleks nagu Mart Helme, või on hoopis Helme ja Ratase ristsugutis?
  Ega KN toimetajatel ometi pea haige ole?

 4. Maali Maalt 2 aastat ago
  Reply

  Peale T.Lepa dok.filmi ,,Ülestõusmine,, minu veendumus, et meie riiki alates 1992aastast juhivad endiste KGB-laste maffia. Presidendid on kõik v.a. Rüütel endised KGB-lased. See, et Rüütel sai presidendiks, oli maffia tööõnnetus, mis sai kiiresti muudetud Kadriorgiaga. Praegune võitlus käib ju rahvuslike jõudude ja maffia vahel Kumb jääb peale?

 5. Jane 2 aastat ago
  Reply

  Vähemali’t pole ekrelased sõjaõhutajad.ja teevad tööd normaalselt. Palju hullemad on isamaalased kes ärgitavad vihavaenu–muidugi mitte kõi, Kõige hullemad on reformierakondlased kes segavad oma laimuga teiste tööd ja ise pole meie riigi ega rahva heaks midagi teinud. Et võimule saada kasutavad nad alatuid võtteid. Aga ma ei mõista kuidas peaminister läheb kaasa vihavaenu õhutamisega Venemaa vastu mis võib ükskord meile hädaohtlikuks saada. Putin on isegi seni kannatlik olnud. Ei te küll mida tahetakse saavutada selle vihavaenu avaldamisega Venemaa vastu- Kas peaminister ei julge sekkuda ehk kardab kaotada Isamaa poolehoiu . Muidugi on praegune valitsus parem kui kaks eelmis.

 6. Üks 2 aastat ago
  Reply

  päev peaministrina lõikab elust ära vähemalt 10 minutit. Kui Jurka venitab peaministrina välja 6 aastat, siis teeb see kokku ligi 15 päeva. Andrusel veelgi rohkem.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.