Ratas: Eesti töötab Lähis-Ida pingete maandamise nimel

Vabariigi presidendi kantselei

Kolmapäeva hommikul kohtusid Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga peaminister Jüri Ratas, kaitseminister Jüri Luik ja välisminister Urmas Reinsalu ja riigikogu väliskomisjoni juht Enn Eesmaa, et arutada pingestunud rahvusvahelist olukorda, kirjutab Postimees. 

“Eesti töötab värske ÜRO julgeolekunõukogu liikmena koos teiste riikidega selle nimel, et pingeid Lähis-Idas maandada ning konflikti edasist arenemist vältida,” ütles peaminister Jüri Ratas.

Ratas lisas, et Eesti huvi väikeriigina on kindlasti see, et julgeolekuolukord maailmas oleks stabiilne, riikidevahelised suhted ennustatavad ning põhineksid rahvusvahelisel õigusel.

Kaitseminister Jüri Luik ütles, et praegu püütakse olukorda deeskaleerida. “Meil on mulje, et olukorda püütakse deeskaleerida, sellele viitab ka USA presidendi Donald Trumpi viimane tviit,” ütles Luik.

Luik ütles ERR-ile, et kui lahingud peaksid puhkema tuleb Eesti kaitseväealsed sealt ära tuua. “Need mehed on instruktorid, mitte lahinguväelased, neil pole lahinguteks rolli,” ütles ta.

BNS

6 kommentaari
 1. Miks 2 aastat ago
  Reply

  siis ei nimetata neid tegusid, millega rahu saavutada? Miks on ainult üldised sisutühjad sõnad?
  Iga rott saab aru, et otsustab toores jõud, järelikult on küsimus vaid selles, millal, kus ja kuidas seda vastastikku rakendada. Milline on siis Eesti seisukoht? Kas asutakse ründaja (USA) või rünnatu (Iraani) poolele? Või kindlasti USA poolele, sest Iraani poolel võib saada ka õige asja eest võideldes tappa? Nii et kui Venemaa ründab Soomet, siis asub Eesti okupandi Venemaa poolele, sest oma nahk on ihule lähemal? Kuhu jäävad siis õilsad meenutused talvesõjast, kus eestlased käisid abiks? Või jääbki õige asja eest võitlemine asjaarmastajate pärusmaaks, ehkki “oma” võltsvalitsus kuulutab need vabadusvõitlejad terroristideks/bandiitideks/kurjategijateks/… käsilasteks?
  Nohh, kärssninad, vastake nüüd neile küsimustele ausalt ja otse!

 2. Noo 2 aastat ago
  Reply

  Täiesti naeruväärne olukord.Eesti ei saa antud olukorras mitte midagi teha. Kui palju parem oleks kui valitsuses poleks selliseid sõda ihkavaid ministreid nagu Luik Ja Reinsalu. Nad tekitavad vaid pingeid.

 3. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Ministrid võiks parem pingeid maandada oma kodumaal. Siis oleks ehk sellest kasu. Aga antud juhul võiksid nad küll jätta oma nina toppimast võõraste riikide siseasjadesse. No mida see nelik teha saab, lihtsalt naeruväärne. Iraagis on sees USA sõjavägi ja rahvas nõuab vägede väljaviimist. Taevas tule appi kuidas saab Eesti aidata ise pugedes USA ees.Iraan on ka USA pärst ärevil. Aidata saaksid vaid Venemaa ja Hiina . Sõda oleks jube ja meiesugune väike riik ei peaks süsi tulle loopima.Luik ja Reinsalu on nii hasarti läinud sõjamängudega et muud ei märkagi enda ümber.Nad on kaasa haaranud isegi peaministri. Ei tea kuidas see seltskond saab aidada hädasolijaid. Vastan ise–mitte millegagi teevad end lihtsalt naeruvöörseks.

 4. Joe 2 aastat ago
  Reply

  Ratas on nii kaasa haaratud sõjandusest. Pole ime ka kui kõrval on erakond Isamaa eriti selle erakonna liikmed Reinsalu ja Luik.,Kurb sest meist ei olene midagi. Muidugi tuleb jätta vihavaenu õhutamine Venemaa vastuä Ma ei tea miks arvatakse et see toob meile rahu. Aga tegelikult on asi vastupidine, jätame oma sõjamängud ja ongi rahu majas.

 5. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Mul on kurb meel et meie parimad ajakirjanikud nagu on seda Ummelas. Lenk, Reinde jt siin ajalehes sõna ei võta. Miks kaotato ära TTV. Seal oli minu lemmiksaade Meedia keskpunkt. Ma pole mitmeid Eesti telekanaleid üldse vaadanudki. Miks vahetatakse Keskerakonna ajalehe peatoimetajaid. Ma tellisin alati seda lehte, aga enam ei taha, ei paku huvi. Meie peaminister ja teised poliitikud võiksid parem kirjutada mida head toimub meie riigis ja kritiseerida mis halb on.Meie poliitikud on hakanud toppima oma nina teiste riikide siseasjadesse ehkki nendest ei olene midagi. Keskerakondlased on muutunid ja parimad keskerakondlased on kõrvale jäetud. Ma ei mõista mis kasu saab meie riik Venemaa halvustamisest eks ikka pigem kahju.

 6. Ohoo 2 aastat ago
  Reply

  Huvitav ja kuidas Eesti seda teeb. Lihtsalt ajaraiskamine sest Eestil pole mingit võimalust sealseid pingeid maandada.Enam ei olegi ruumi ajalehes sellele mida tehakse eestimaalaste heaks. Mina ei saa aru kuidas TTV ära kadus. Miks teised kõik Eesti kanalid alles on. Nüüd ei saa teada mis tegelikult meie maal toimub.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.