Tõnis Mölder: Eesti Perearstide Selts tegi Madis Veskimägile liiga

Tõnis Mölder

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder mõistab hukka Eesti Perearstide Seltsi juhatuse otsuse heita seltsi ridadest välja Tõstamaal töötav perearst dr Madis Veskimägi.

“Minu meelest ei ole normaalne, et üks organisatsioon viskab enda hulgast välja liikme, kelle seisukoht ei lähe kokku juhatuse liikmete arvamusega,” lausus Mölder. “Jah, Madis Veskimägi on olnud kriitiline paljude Eesti perearstisüsteemi aluspõhimõtete kohta. Ometi on debatt see, mis viib valdkonda edasi. Eesti perearstisüsteemis on jätkuvalt kitsaskohti ning nende lahendamisega tuleb tegeleda ja dialoogi pidada.”

Mölderi sõnul pidanuks Madis Veskimägi arvamusavaldust, et perearstid võtavad liiga suuri dividende ja see tuleb inimeste tervise arvelt, laiemalt arutada. “Madis Veskimägi andis mõista, et arstid ei peaks olema ettevõtjad, vaid lähtuma tervishoiust. Igati asjalik ettepanek,” märkis Mölder. “Seltsi otsus lämmatada debatt ja visata enda seast välja perearst, keda patsiendid kiidavad, on väga halb märk. Eelnevates olukordades, kus arstid on läinud seadusega vastuollu, pole nii karme samme minu teada astutud.”

Mölder ütles, et Madis Veskimägi on olnud tugevaks partneriks ka seadusloomele. “Riigikogu kiitis aasta tagasi heaks seaduse, mis annab vastava kvalifikatsiooniga perearstile õiguse osutada oma tegevusloa raames kaht radioloogiateenust: teha röntgeniülesvõtteid ja sonograafilisi uuringuid,” selgitas Mölder, lisades et hiljuti ostis Madis Veskimägi endale bussi, millega saab vedada nii haiglasse kui ka enda vastuvõtule erivajadustega patsiente, kes muidu liikuma ei pääseks.

10 kommentaari
 1. Olen 2 aastat ago
  Reply

  alati röökinud, et KÕIK töökohad tuleb võtta valistuse kontrolli alla. Siis saame kohe etada, kus liiga palju ahnitsetakse. Erisilm peab peal olema siis, kui on tegu rahva rahastusega OTSE. Need on siis riigiametnikud ja vabakutselised, kes osutavad teeneid rahvale. nende alam- ja ülempalga määrab valitsus. See peab olems kindlas suhtes eelarvega, nii käiks ta ilma kerjamata ja streikimata aja nõudega kaasas. Aga meil POLE, kes selle aruka ettepaneku ellu viiks.

 2. uskmatu-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Madis Veskimägi on südamega asja kallal,kui palju ta on muretsenud inventari ja ennast täiendanud st.ta on maaarsti musternäidis.
  Mida tema väljaütlemistes on hukkamõistu väärt ? Kas see,et ta juhtis tähelepanu paljude perearstide ahnusele ?
  Tubli mees pane täiega edasi !

 3. vana 2 aastat ago
  Reply

  Huvitav, kas vast tahetakse ka arsti diplom ära võtta. Muidu jääb ju karistus ja “eesmärk” poolikuks?

 4. normaalne ? 2 aastat ago
  Reply

  Röntgen jäägu ikka römtgemoloogi ja sonograaf vastava eriarsti vaadata.
  KUI mõni perearst tõesti ON nii vilunud, on tore, kuid kindel ei tohi selles küll olla.
  Mis MAKSAB PATSIENDILE see kui perearst teeb vaid targa näo pähe ja asju valesti tõlgitseb või ei mõika üldsegi miskit. Kes TEDA KONTROLLIB ?
  Egas naljapärast ei ole kõrgtaseme haiglates spets. röntgenoloogid ja sonograafi valdavad eriarstid.
  Olen kunagi sattunud isegi kõrghaiglas arsti või oli ta resident või õde kätte, kus kõhuvaluga teatati mulle somograafis et olen kasvajat täis ka pean kohe Hiiule minema. Hiiul ei leitud järgmine päev täppigi kasvajast. ja imestasid mis imestasid.
  Perearst on FIE ja taga on RAHA ja TEMA ELATIS JA KASUM. Oma RUMALUST JA OSKAMATUST VARJAB TA HOOLEGA JA SURMANI – PATSIENDI OMA.
  Seda ei kirjutanud Veskimäe pärast,tema teadmisi ma ei tunne, vaid meie nässukeeratud meditsiinisüsteem keerutab end järjekindlalt rohkem ummikusse. Varsti on velsker see ravija.

 5. Tarts 2 aastat ago
  Reply

  Olen kuulnud, et tegemist on väga hea arstiga. Lausa jõle ja võiks võrrelda, et mingi “kirjanike klubi” viskab kirjaniku oma seltsist välja kuna raamat neile ei meeldinud. Ja edasi? Ainult reklaam hästi töötavale inimesele. Eesti perearstisüsteem on ju teada, videosillad jne…

 6. Õudne 2 aastat ago
  Reply

  milline on Kesknädala toimetajate keeletase: mölderid sõidavad mägi otsast alla. Pole ime, et Keeleametit tahetakse moodustada. Kuid vaevalt see toimima hakkab, sest seal samasugused mölderid ja mägid.

 7. Kuldvõtmeke 2 aastat ago
  Reply

  Liiga hea, et olla arst. Milleks siis proviisorid apteekide omanikeks, kui juba arstidele ei meeldi see, et inimese tervis on ärist olulisem?

 8. OI OI OI 2 aastat ago
  Reply

  No see joller-töller küll mingi arst ei ole.Käisin vastuvõtul oma sugulasega ja ta tahtis teha vere analüüsi.ei saanud sest töller käratas peale,et kas teate kui palju temale see analüüs maksma läheb. Ja selline tölp tahab olla perearst.

 9. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Kas jälle reformierakondlaste vandenõu. Nad ei väsi ka süüdistuste leiutamisest. Hakkab juba ära tüütama.

 10. Tige tikker 2 aastat ago
  Reply

  See on nii masendav, et arstid pole ammu enam arstid vaid bisnesmenid. Huvitab mitte patsient oma tervisega, vaid kuipalju raha saab kokku hoida + teenida farmaatsitööstuse vahendusel

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.