Ratas Iraagi presidendile: oleme valmis Iraaki aitama

Foto: Riigikantselei

Davos, 23. jaanuar 2020 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Davosis Iraagi presidendi Barham Salih’ga ja arutas Lähis-Ida julgeolekuolukorda ning kahepoolseid suhteid.

„Eesti on endiselt igati valmis aitama Iraagi julgeoleku üles ehitamisega. Võitlus terrorismiga ei ole lõppenud, seda tuleb kõikidel riikidel üheskoos jätkata. „Jälgime tähelepanelikult Iraagi siseriiklikke protsesse, mis puudutab parlamendi otsust saata riigist välja USA ja tema juhitava koalitsiooni üksused. Teeme Iraagis tegutsevaid sõjaväelisi missioone ja nende tulevikku puudutavaid plaane koos liitlastega.“

Ratas ja Salih rääkisid ka Lähis-Ida julgeolekuolukorrast. „Rahvusvaheline kogukond tahab teha kõik, et aidata Lähis-Idas pingeid leevendada,“ kinnitas Ratas kohtumisel. „Eestil on ÜRO julgeolekunõukogu valitud liikmena selles oma roll ning soovime kindlasti seista piirkonna stabiilsuse eest.“

Ratas ja Salih kõnelesid Eesti IT-projektist Iraagi Kurdistani kohtuinfosüsteemi arendamisel.

Eesti kaitseväelased on Iraagis Ameerika Ühendriikide juhitud rahvusvahelises sõjalises operatsioonis Inherent Resolve ja nende ülesanne on kohalike julgeolekujõudude väljaõpetamine.

Veel osales Jüri Ratas täna tehnoloogia arengu teemalisel kõrgetasemelisel arutelul ja kohtus Jaapani arengupanga JBIC juhiga. Lufthansa juhi Carsten Spohriga rääkis Ratas lennuühendustest ja investeerimisvõimalustest Eestis.

Pärastlõunal on kavas Washington Posti korraldatud välispoliitika teemaline lõunasöök ning kohtumine Colombia presidendi Iván Duque Márquezi ja Gunvor Groupiga.

3 kommentaari
 1. Elmer Hill 2 aastat ago
  Reply

  Selge, jõulude ajal nuiame rahvalt lastehaiglatele raha ning anname pappi homode promomise jaoks, riigil ega Ratasel selle jaoks pole sentigi.Aga Iraaki oleme valmis aitama!Rahvas, pange oma rahakotid valmis, sest Ratase tohutust 7-eurosest pensionitõusust tuleb teil 1-2 eurikut ära anda-mustade jaoks.Olge rõõmsad, meie oleme ju abivalmis rahvas, ning helde ka veel.

 2. Kes meie 2 aastat ago
  Reply

  nälgivaid ja puuduses vaevlevaid inimesi aitab. Ratas loobib raha kuna puudub peremehe tunne.

 3. Meie 2 aastat ago
  Reply

  ründeväelased on juba sealkandis kohalikke mõrvanud, et jänkidel oelks parem ja ohutum elada. Jurka teab, mida ta välja ajab.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.