Terik uuris Veneetsia kolleegidelt turismimaksu kohta

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik kohtus neljapäeval oma Veneetsia kolleegi Ermelinda Damianoga, kellega arutati muugulgas turismimaksu kehtestamise üle.

Teriku sõnul kuuluvad sõpruslinnad Veneetsia ja Tallinn mõlemad UNESCO maailmapärandi nimistusse, millest tulenevad ka mõneti sarnased mured, millega linnad tegelema peavad. „Kohtumise üks peamisi teemasid oli turismimaks. Eelmisel aastal otsustasid Veneetsia võimud hakata päevaturistidelt maksu koguma, et toime tulla üha suureneva turistiuputusega. Linna sisenemise maksu hakatakse koguma selle aasta 1. juulist ning sõltuvalt hooajast võib see ulatuda kolmest eurost kümne euroni,“ rääkis Terik.

„Turismimaksu temaatika on ka meil kirgi kütnud, kuid usun, et Tallinn võiks midagi sarnast rakendada. Ainuüksi kruiisituriste käis 2019. aasta suvel Tallinnas üle 600 000. On ju teada, et kruiisireisijad ei jäta Tallinnasse eriti palju raha: nad ei ööbi ega söö siin, ostavad ehk 60-70 euro eest mõned suveniirid. Aga linn peab hoolitsema, et turismibussid saaksid parkida, et oleks tualette ja kogu muu infrastruktuuri eest,“ selgitas linnavolikogu esimees.

Tallinna ja Veneetsia suhted arenesid kõige intensiivsemalt 1980. aastatel. Tallinnas toimusid Veneetsia päevad, mille raames olid siin maskiteatri külalisetendused ning Veneetsia gondlimeister valmistas Tallinnale kingituseks gondli, mis praegu asub Lennusadamas. Alates aastast 2010 korraldatakse Kristiine linnaosas Löwenruh` pargis mitmekeskise kontserdiprogrammiga kultuuriüritust „Veneetsia karneval“.

Terik viibib Veneetsias seoses osalemisega Euroopa üleriigiliste omavalitsusliitude katusorganisatsiooni CEMR projekti „Localising the European Semester“ konverentsil.

4 kommentaari
  1. Taas 5 aastat ago
    Reply

    vapustav lollus ja jõhkrus, et saaks aga pappi! Parem pange autodele maks peale, et kesklinnas 100€ tunnis ja pole vaja nöökida tuhandeid turiste, kes nagunii toovad miljoneid linnale sisse. Huvitav, et inimesed ei meeldi aga aitod – willkommen nagu mutukad Deutschlandi. Sellepärast ma keskbandet ei slaligi, et neilt võib iga kell oodata uusi alatusi.

  2. EMOTSIOONIDETA 5 aastat ago
    Reply

    Kas mõni majandustegelane on ka proovinud analüüsida- palju kruiisi turistidest tulevad hiljem , omalkäel ja jätavad sadu eurosid või ehk ka mõni investeerib midagi?

    • Asi 5 aastat ago

      on selles, et nn turismivaenamismaks on suhteliselt väike ning see ei kohuta turiste tulemast. Kuid Tallin näeb oma ahnuses selles lisatulu allikat. Saaks aga rohkem! Siis saab omal palka tõsta ja valimise eel lollile valijale altkäemakse külvata. Võim on see, mis ajab kimmid, tiidud ja teised oinad potilt üles teisi röövima. Mingit muud põhjust ma küll ei näe.

  3. ! 5 aastat ago
    Reply

    EI ÄE MINGIT PÕHJUST TURISMIMAKSU MITTE KEHTESTADA !
    Ja mitte ainult Tallinnas.
    PIGEM KISAVAD SIIN OMAST AHNUSEST HIRMUL HOTELLIOMANIKUD JA KOHVIKUPIDAJAD, KARTES,ET SIIS LÄHEVAD NEED RAHAD NENDE RAHAKOTIST MÖÖDA.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.