Mihhail Korb: inimesed teevad vahet tegude ja tühjade sõnade vahel

Inimesed tahavad reaalseid tegusid, mitte plakatitega vehkimist, ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb värsket erakondade toetusnumbreid kommenteerides. ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitluses on Keskerakonna toetus nelja kuu jooksul kasvanud kolme protsendi võrra 24%-le, Reformierakonna toetus seevastu on alates augustikuust kukkunud koguni üheksa protsenti 25%-le.

“Inimesed hindavad valitsuskoalitsiooni suuri tegusid,” lausus Korb. “Sel nädalal võttis Riigikogu vastu kaks märgilist seadust. Esmalt leidis toetust seadus, millega luuakse võimalus taotleda lihtsustatud korras kodakondsust Eestis sündinud alaealistele. Seejärel sai teoks teise samba pensionireform, mis annab inimestele võimaluse ise oma säästude üle otsustada. Valitsuse ühtsust näitas ka sel nädalal toimunud usaldushääletus.”

Korb märkis, et Reformierakond on konstruktiivse arutelu asemel pannud rõhku teatrikunstile. “Poliitplakatite toomine Riigikogu suurde saali näitas nende tõelist palet,” lisas Korb. “Pensionireformi eelnõule esitasid reformierakondlased 739 muudatusettepanekut. Neid ükshaaval menetlema hakates võinuks Riigikogu töö olla halvatud nädalateks. See ei vii Eesti elu edasi.”

Korbi sõnul tegutseb valitsuskoalitsioon ja Keskerakond selle nimel, et muuta paremaks eelkõige väiksema sissetulekuga inimeste elu. Sellele aitab kaasa ka 1. aprillist kehtima hakkav erakorraline pensionitõus. Keskmine vanaduspension tõuseb 45 eurot, aastas toob see 540 eurot lisatulu.

“Eestis on Euroopa Liidu üks suuremaid majanduskasve, keskmine brutopalk ületab varsti 1400 euro piiri ning töötuse määr püsib alla nelja protsendi. Eesti rahvaarv on kasvanud kolm aastat järjest ja see näitab, et liigume heaoluühiskondadele lähemale,” rääkis Korb.

3 kommentaari
 1. Lõpp 2 aastat ago
  Reply

  on ähvardav. Sest kui liigume heaoluühiskondadele lähemale, siis hakkavad siia rahva turjale tungima ka igasugu mutukad. Kui Miša neid tahab, on tema asi, mina küll mitte. Seega, laseme samavaeselt edasi. See on meie huvides ning 3. ilmasõda puudutab ka meid vähem.

 2. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Reformierakonnal on jätkuvalt palju hääli ja see näitab et pajud inimesed ei tee tõepoolest vahet Keskerakonna tegude ja Reformierakonna tühjade sõnade vahel.Aga ega need sõnad nii tühjad polegi sest nende sõnadsegavad teiste tööd, on täis valet, valesüüdistusi alatut laimu tublide inimeste suhtes kes teevad tööd meie inimeste heaks. Reformierakondlastel töötulemusi polnud sest vaesus aina kasvas ja nüüd nad ei vali vahendeid et võimule saada-

 3. Eve 2 aastat ago
  Reply

  Need kes on reformierakondlaste poolt ei hooli et meil on palju vaeseiid, et arstiabisaamine likvideeriti kohapeal ära jne. Kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid. Isegi õpetajad said näljapalka. praegune valitsus tõstis nende palk , on andnud rah meditsiinile , teadusele jne. Ega ipaljud inimesed ei teagi mis tegelikult toimub, peavoolumeedia ei kirjuta selles, otsib vaid vigu ja sellega aidates reformierakondlasi võimule. Aga veel ühte reformistlikku valitsust nagu oli Ansipi ja Rüivase ajal meie riik välja ei kannataks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.