Kiik, Asser ja Klaas paluvad kliinikumi töötajatel säilitada rahu

Erakorralise meditsiini osakond

Sotsiaalminister Tanel Kiik, Tartu Ülikooli (TÜ) rektor Toomas Asser ning Tartu linnapea ja kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas paluvad Klaasi ja kliinikumi juhi Priit Eelmäe lahkumist nõudvatel kliinikumi töötajatel säilitada töörahu.

“TÜ Kliinikumi osade kliinikute juhid on täna varahommikul avaldanud meedias pöördumise, kus rünnatakse kliinikumi nõukogu ja taotletakse kliinikumi nõukogu esimehe tagasiastumist,” seisab teisipäeval Kiige, Asseri ja Klaasi BNS-ile saadetud ühisavalduses. “Samas pöördumises korratakse ka kliinikumi juhatuse esimehe tagasiastumise nõudmist.”

“Kliinikumi asutajate esindajad on sellest pöördumisest lugenud vaid meedia vahendusel, meile pöördumist saadetud ei ole,” märgivad nad. “Kliinikumi nõukogu mõistab tekkinud juhtimiskriisi tõsidust ja on astunud väga konkreetseid samme olukorra lahendamiseks. Kliinikumi asutajate – Tartu Ülikooli, Tartu linna ja riigi – esindajad ja nõukogu on kohtunud kliinikute juhtidega. Kliinikumi nõukogu moodustas reedel, 31. jaanuaril kliinikumi struktuuri- ja juhtimisreformi läbi viimiseks töörühma, mida juhib nõukogu liige, Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Vassil. Erinevaid osapooli ja kompetentse esindav töörühm koguneb reedel, 7. veebruaril. Nõukogu jaoks on oluline muutused ette valmistada ja ellu viia kaasavalt. Seetõttu on kliinikute juhid kutsutud struktuuri- ja juhtimisreformi arutama 13. veebruaril Tartu Ülikooli senati saali. Meil on väga kahju, et osa juhte on enne seda kohtumist valinud koostöö asemel avaliku rünnaku.”

Kiige, Asseri ja Klaasi kinnitusel otsib nõukogu tasakaalukalt ja ülikoolihaigla põhitegevusi toetavalt lahendusi kavandatud muutuste rakendamiseks. “Konkreetseid kauaoodatud samme Tartu Ülikooli Kliinikumis reformide jätkamiseks on ka nõukogu eesotsas oma esimehega astunud. Vastandusi otsivate avaldustega ei ole võimalik arendada koostööd,” märgivad nad.

“Palume kliinikumi töötajatel säilitada töörahu, et raviasutuses oleks võimalik keskenduda oma põhitööle. Nõukogu tegeleb aktiivselt lahenduste leidmisega. Keskendume Eesti ainukese ülikoolihaigla tugevdamisele, mitte lammutamisele. See on meie kõigi ühine roll ja vastutus,” märgivad Kiik, Asser ja Klaas ühisavalduses.

3 kommentaari
  1. Pole 5 aastat ago
    Reply

    sealsest töökorraldusest aimugi, kuid kui ise pimesi sinna lammutama läheks, siis seaksin kindlasti ette 2 nõuet:
    1) Nõukogus liikmed vahelduks ringlevalt kindla aja takka (2…3 aastat).
    2) Kõik liikmed teevad tööd kohusetundest, mitte raha eest.

  2. njah 5 aastat ago
    Reply

    Ei meeldi mulle see viimasel ajal peadtõstev suhtumine, et kõik on igavene, töökoht on igavene, õigused on igavesed ja kohustused teisejärgulised. Et Omavalitsustel pole mingit õigust oma haldushalas ümberkorraldusi teha, kohe põrkutakse totaalse vastuseisu otsa, see ei ole normaalne asjade kulg. Ma ei tea, mis seal Tartu Ülikooli Nõukogus ja kliinikumite juhtide vahel toimub, aga kangesti meenuvad viimastel aegadel juhtunud asjad, kus vallandati ühe konkreetse eksimuse eest Kiviõli kooli direktor, kus Tallinnas vabastati Muuseumi direktor ja kus taheti vallandada Viimsi kooli direktor ja nüüdseks on need kõik ka läinud. Aga see lärm, mis meedias selle ümber lahti lasti on ikka hämmastav. Täpselt sama toimub ka Tartu Ülikoolide kliinikumide ümber. Käekiri on üks ja sama ja teadupärast kasutasid kliinikumide juhid PR firma abi oma avalduste tegemisel ja ajakirjandusse paiskamisel. Mina leian, et nii need asjad käima ei peaks. Kuidas on võimalik Omavalitsustel üldse tööd teha kui nad EI TOHI mittemingisuguseid muudatusi teha oma haldusalas? See mentaliteet tuleb murda, see on ummiktee ja mõtle kuidas tahad, aga selle strateegia jäljed viivad taaskord kahe opositsioonierakonna kontorite uksetaha või tagatuppa.

  3. vana 5 aastat ago
    Reply

    Nonsenss – meie teame, kuidas Te peate töötama ja ka minister on meiega. Koalitsioonil tuleks väga teraselt sellise ministri edasine töötamine luubi alla võtta – kuna tundub,et ta tekitab juba ühiskonnale probleeme aga koalitsioon ei reageeri ja see võib kaasa tuua koalitsiooni umbusalduse peatse saabumise.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.