Ratas arutas Jaapani keskkonnaministriga taastuvenergia ja digilahenduste toel kliimamuutuste vastu võitlemist

Kohtumine Jaapani keskkonnaministriga. Foto: Riigikantselei

Tokyo, Jaapan, 10. veebruar 2020 – Peaminister Jüri Ratas arutas kohtumisel Jaapani keskkonnaministri Shinjirō Koizumiga võimalusi, kuidas taastuvenergia ja digilahenduste abil võidelda kliimamuutuste vastu.

„Oleme mõlemad huvitatud selliste tehnoloogiliste lahenduste väljatöötamisest, mis pakuvad meile tulevikus puhast energiat – Eesti põlevkivist sõltuvuse ja Jaapan söeenergia kasutamise vähendamiseks,“ sõnas Ratas. „Soovime Jaapaniga arendada koostööd näiteks vesinikutehnoloogia, ringmajanduse ja energia salvestamise tehnoloogiate arendamisel,“ lausus Ratas.

Jaapani keskkonnaminister andis ülevaate riigi kohalike omavalitsuste tegevustest kliimamuutustega võitlemisel.

Ratas avas täna Tokyos ka Jaapani rahvusvahelise koostöö agentuuri (JICA) ja Majandusorganisatsioonide föderatsiooni Keidanren korraldatud Eesti ja Jaapani ettevõtete äriseminari, mis keskendus e-lahendustele, roheenergiale ja arenguabi koostöövõimalustele kolmandates riikides. Peaminister Ratas kõneles Eesti e-riigist ning haridus- ja teadusminister Reps rääkis haridusteemadel. Keidanren on üks mõjukaimaid organisatsioone Jaapani ärimaastikul, mis ühendab 1412 ettevõtet ning 156 ettevõtlusorganisatsiooni.

Homme, 11. veebruari hommikul sõidab Ratas koos Eesti ettevõtjate, haridus- ja teadusminister Mailis Repsi ning Riigikogu liikme ja Eesti-Jaapani sõprusgrupi esimehe Kaido Höövelsoniga Ichikawasse. Seal kohtub ta linnapea Hirotami Murakoshiga ning avab äriseminari. Seejärel suundub peaminister tagasi Tokyosse, kus toimub Eesti ja Jaapani ettevõtete äriseminar, mis on pühendatud digitaalsetele teenustele.

Äridelegatsiooni kuuluvad Eesti ettevõtted Star Cloud (e-õpikud), BugBox Ltd., Cleveron, K12 Technologies (e-kool), Admiral Markets Group, Elcogen, Balsnack International Holding, Planetway, Helmes, RaulWalter, DefSecIntel Solutions, Millennium Invest/Oryaku, Ecomatic, Datel,  Aktors, Cybernetica, GoSwift, Tech Heroes Club ning välisministeeriumi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) esindajad.

 

3 kommentaari
 1. ! 11 kuud ago
  Reply

  Jah, kena keik , a kus on meie kergetööstus? Et rasketööstust olla ei saa ,on selge.
  A mikspärast pean mina turule minema ,et rõivaid osa. Ja kust nemad tulevad – HIINAST ja POOLAST,vahel Venest ka. A see Poola kaup oo ka Hiinamaal tehtud-isegi see,tihtilugu.
  Iraanist ja Leedust ja Afganist vist ka või Pakistanist, sealt tuleb ausat ja korralikku kaupa. Jaksab kerjuspenskar isegi öösärgi osta kord 2 a tagant.
  A Hiina värk ! Kulla rahvas,kus me oleme?Nõukaaal olid meil mitu õmblustööstust ja mitu jalatsitööstust,ketrusvabrikud jms. Kus nad on ? Muideks, uhketes kauplustes müüakse ka Hiina kaupa,aint kallimalt, eriti provintsilinnades. Eks meie targad poliitikud ole otsinud koos Kaubanduskojaga uusi turge ,eie toodetele. Nii paljukest kui neid ongi, = omainimesed käivad hiinakates ,milline kaup on üsna,väga vilets. A rahakott kannatab mõne asja välja.
  PLAANIMAJANDUST on tarvis,et missugused tööstused peavad olema ja kui palju ja mis hinnaga oma rahvale jääb.Meie saadame oma kauba välja,hiinakad toovad sisse -lennukid ja laevad muudku sõidavad ja
  CO kasvab, Egas IT sektor meid ära elata ega rõivasta. Õpetame teistele mis õpetame.

  • Põhjuseid 11 kuud ago

   on mitu:
   1) Eestlane on ahne. Kaasajal lööb võistluses läbi ainult odav kaup.
   2) Eestlane on laisk ja aeglane. Võrrelge kui kiiresti töötavad hiinlase käed meie mammide nokitsemisega.
   3) Eestlane tahab lühikest tööpäeva. Õudne Loone nõudis isegi, et Valgast Tallinna ja tagasi sõitmise aeg (8t) läheks 8-tunnise tööaja arvesse.
   4) Eestlane on orjameelne. Igal juhul eelistab eestlane mitte oma. Meenutage või Lennartit, kes ostis oma majale kividki Rootsist. Kui Jurka Jaapanisse läks, harjutas ta enne mitu päeva kummardumist.
   5) Eestlane on loll. Sest ainus, mida ta oskab, on teistelt midagi üle võtta. Ja kui miski endal kogemata õnnestubki, siis müüb selle kohe väljamaa ärikatele odavalt maha.
   6) Eestlane on arg. Kui Brüsselis pannakse peale keeld, et teise turgu tohib vägistada ja oma ei tohi kaitsta, siis ei juleta ka kehtestada pealemakstavate kaupade vastu vastutpime tollimaksu.
   .
   Võite ise jätkata, saate aru, miks me maailmas läbi ei löö ja ise midagi ei suuda.

 2. to põhjuseid 11 kuud ago
  Reply

  JUMALAST ÕIGET JUTTU RÄÄGID, MA OLEN ISEGI LUULETUSE KIRJUTANUD SEL TEEMAL KUNAGI, AGA KUS AVALDADA TAGAJÄRGEDETA EI TEA.
  KÕIK ÕIGE ! EESTLANE TEEB ÜHE UKSE JA ISTUB SEDA MÜÜA LOOTES TEGEVUSETULT KALLILT ÜÜRITUD “ESINDUSPOES”. SELMET TOOTA 7 UST JA MÜÜA neid 4 x ODAVAMALT TURUL näit. VÕI INTERNETIS. TA EI SUVATSE TEADVUSTADA ELANIKEGRUPPIDE OSTUJÕUDU. ORIENTEERUB RIKASTELE,JÕUKATELE. NEED TEDA EI VAJAGI ERITI, TOOVAD MUJALT. MUJAL KA ODAVAM JU.
  TALLE ON ÜKSKÕIK ET POOL ELAMIKEST (olgu või üksainus) VAJAAD VÄGA TA TOODET ,AGA OSTA EI JAKSA. EI TEE EGA TOO NEILE KA MIDAGI ODAVAMAT.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.