Merike Martinson: abilinnapea umbusaldamine on ülekohtune

Merike Martinson

Tallinna Linnavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni juht Merike Martinson ütles, et olukorras, kus kohalikel omavalitsustel üle Eesti on jäänud riigi poolt vanemliku hooleta laste kasvatamisega kaasnevate kulude katmiseks eraldatud raha vähemal või rohkemal määral ühel aastal kasutamata, ei saa vastutust veeretada ainult Tallinna linna ega veel vähem ainuisikuliselt abilinnapea Betina Beškina kaela.

«Betina Beškina umbusaldamine on ülekohtune. Tahan rõhutada, et raha on sihtotstarbeliselt kasutatud ja abivajajatele on teenust osutatud. Ülejäänud summat ei ole muuks otstarbeks ära kulutatud. Tallinna linn töötab välja üksikasjaliku toetuse eraldamise korra,» lausus kauaaegne Tallinna abilinnapea Martinson.

Eelmise Tallinna abilinnapea, Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Tõnis Mölderi sõnul tuleb toetuse eraldamise kord üle vaadata, et süsteemi parendada. «Oluline on leida lahendus, et abi jõuaks nendeni, kes seda kõige rohkem vajavad,» rääkis Mölder. «Tallinn on sotsiaalsfääris palju teinud ja kellelgi ei ole plaanis ülejäänud raha ära võtta. Olen kindel, et leiame üheskoos sobiva lahenduse järgmisel nädalal ministri poolt kokku kutsutud arutelul.»

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.