Eevi Paasmäe: Iseseisvuspäeva eel lähen Pätsi ausamba avamisele

Kauaaegne Ida-Virumaa omavalitsustegelane ja keskerakondlaste eestvedaja Eevi Paasmäe osaleb Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud sündmustel kodulinnas Sillamäel, Toilas, Narvas ja Kohtla-Järvel. Kodusel peolaual on tal aukohal kiluvõileivad.

Paasmäe märkis, et tänavu tähistab ta esimest korda Iseseisvuspäeva pensionärina, mistõttu on rohkem võimalusi valikuteks ja neid jätkub. „Sillamäel toimuvad riigi sünnipäeva pidustused 21. veebruaril. 23. veebruaril lähen koos perega Toilasse, kus Oru pargi lossiplatsil avatakse Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi skulptuur, mille autoriks on Aivar Simson. Mälestussamba valmimiseks algatas toetuskampaania Toila valla hariduse ja kultuuri selts. „Hiljuti istutati Toilasse kodanikualgatuse korras park, milles kasvab ka minu laste- ja lastelaste nimeline õunapuu“.

Eesti sünnipäeva lipuheiskamise tseremoonial osaleb Paasmäe aga Narvas. „Kaasa tulevad ka lapselapsed Johanna ja Lisandra, kes elavad Tallinnas. Pühade eel sõidame neile pealinna järele. Rahvas jääb lipu heiskamisele kauemaks. Juuakse teed, maitstakse suupisteid, aetakse juttu. Narvast suundun Kohtla –Järvele pidulikule aktusele. Iseseisvuspäeva koduseks traditsiooniks on presidendi vastuvõtu vaatamine televiisorist. „Peolaud tuleb suhteliselt tagasihoidlik. Midagi eestipärast peab seal ikka olema. Sageli olen selleks valinud Narva jõest püütud silmud. Seekord valmistan aga kiluvõileibu.

Paasmäe kuulus asendusliikmena Riigikogu eelmisse koosseisu. Praeguse parlamendi tegevusest arvab ta nii: „Riigikogu töö on meeskonna töö. Arvestades seda on tähtis, et koalitsioon koalitsioonileppest kinni peaks ja ühte jalga astutaks. Siiamaani on see nii olnud. Kui hea ettepanek tuleb opositsioonilt, tasuks kaaluda ka selle toetamist.“

Keskerakonda kuulub Paasmäe aastast 1994. „Head meelt teeb Keskerakonna reitingu tõus. Soovin erakonnale jätkuvat edu. Igas erakonnas on väga oluline ka erinevate teemade ühine läbiarutamine ja sisedemokraatia,“ märkis Paasmäe, kes on ka Keskerakonna naisteühenduse KENA liige, Ida-Virumaa naiste ümarlaua üks eestvedajaid ja aktiivselt tegev Sillamäe Eesti Seltsis ja Ida-Virumaa Haridusseltsis.

Jaan Lukas

3 kommentaari
  1. Elmer Hill 4 aastat ago
    Reply

    Päts, tänan, ei!Hääletu alistumise sünonüüm.

    • Ka 4 aastat ago

      täna oleks neid pätsusid rohkem kui kuperjaanoveid. Esimesed koguni võimul.

  2. Mina 4 aastat ago
    Reply

    sinu sünnitan ja mina sinu hävitan. Selline oli kokkuvõttes Pätsu Kostja elulugu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.