Fotouudis: peaminister tunnustas noorte olümpial osalenud sportlasi ja treenereid

Foto: Jürgen Randma/Riigikantselei

Stenbocki maja, 3. märts 2020 – Peaminister Jüri Ratas võõrustas täna Stenbocki majas noorte taliolümpial osalenud Eesti sportlasi ja nende treenereid ning andis edukalt esinenud olümpiasangaritele üle tänukirjad.

Lausanne’is toimunud noorte taliolümpia koondis oli läbi aegade kõige suurem ja edukaim – kokku võttis mängudest osa 25 Eesti sportlast ning võideti neli medalit. Kuldmedali võitsid Arlet Levandi võistkondlikus iluuisutamises, Marek Potšinok 3×3 jäähokis ning Kelly Sildaru pargisõidus, pronksmedali võitis Erik Potšinok 3×3 jäähokis.

„Tänan teid au ja kuulsuse eest, mida te Eesti riigile toonud olete,“ sõnas peaminister olümpialastele. „Iga sportlik saavutus rahvusvahelistel võistlustel on tunnustust väärt. Oma pühendumusega olete te näidanud Eesti sportlaste võimekust võistelda ja võita maailma tasemel. Teie saavutused väärivad kõige kõrgemat tunnustust.“

Peaministri sõnul on Eesti spordil tugev järelkasv ning noorsportlased on heaks eeskujuks liikumisaktiivsuse tõstmisel. „Eesti tippspordi tulevik võrdub meie laste ja noortega. Mul hea meel, et meil on edukad noored, kelle järgi joonduda ning kes on inspiratsiooniallikaks paljudele – nii spordiga juba tegelevatele kui alles alustavatele lastele. Kuid ka kõigile teistele oma eluviiside kujundamisel. Nii on meil tervem ja tugevam ühiskond ning tulevikus veelgi rohkem olümpiavõitjaid,“ lausus Ratas.

Peaminister avaldas tänu ka treeneritele, öeldes, et tippsporti pole võimalik teha ilma professionaalse toeta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.