Keskerakond Valgas võimul, vallavanemaks valiti Ester Karuse

Lühikese pausi järel on Keskerakond Valga vallas taas võimul. Pärast seda, kui senine vallavalitsus täna täies koosseisus tagasi astus, sündis Valgas Keskerakonna ja EKRE koalitsioon. Valga vallavolikogu valis uueks vallavanemaks Ester Karuse, Keskerakonna liikmetest on abivallavanemad Toomas Peterson ja Mati Kikkas.

Karuse sõnul on koalitsioonilepingu eesmärk luua valla elanikele parem ja jätkusuutlikum elukeskkond. “Alustame koheselt 2021. aasta eelarve koostamisega, et luua valla elanikele parem perspektiivitunne. Koalitsioonilepingu põhieesmärgid on Valga valla olulisemate probleemide lahendamine: ettevõtlikkuse ja tööhõive tõstmine, haridussüsteemi konkurentsivõimelisemaks muutmine, elukeskkonna turvalisuse tagamine ning valla kui elamisruumi kujundamine. Jätkame seniste projektide realiseerimist, kuid järgmise aasta eelarve koostamisel lähtutakse enam koalitsioonilepingu eesmärkidest, partnerite maailmavaatest ja valimislubadustest.”

Valgas sündinud ja üles kasvanud Karuse lubas senisest enam panustada läbipaistva ja kaasava juhtimismudeli juurutamisse. “Keskerakond võitis ülekaalukalt kohalikud valimised Valga vallas ning meie kohustus on võtta vastutus ja oma siinsete inimeste eest seista,” rõhutas Karuse. “Valla juhtidena peame olema näoga elanike poole nii, et inimesed seda ka reaalselt tajuksid. Olulisel kohal on ka seesmine töökultuur vallavalitsuses, mis peab olema tulemusele keskendunud ja üksteist toetav.”

Karuse lisas, et esmajoones tuleb aga hea seista selle eest, et koroonaviiruse COVID-19 levik oleks Valgas võimalikult väike ja abivajajad saaksid kiiresti abi. “Inimestel soovitan püsida kodus ja käia avalikes kohtades nii vähe kui võimalik. Vastutustundlikult käitudes ja üksteist toetades saame kurjast viirusest jagu,” ütles Karuse.

3 kommentaari
 1. Olen 10 kuud ago
  Reply

  100% kindel, et Ester ei julge ettepanekutki teha, et Valga ja Valka ühineks üheks isesesvaks linnriigiks.

 2. robert 10 kuud ago
  Reply

  Need suuremaks paisutatud vallad sisulist tõõd ei teegi sest kogu aur kulub erakondade vaheliste tülide lahendamisele Valija huvid on küll viimased

  • See 10 kuud ago

   ju Aava Jaagu eesmärk ongi. Ja see, et igale poole etteotsa sokutada oma neeger, siis saab võimu üle Eesti kätte. Ning kremli osakond ongi sündinud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.