Suri Mart Ummelas

Mart Ummelas. Foto: Facebook

Reedel suri kunagine tuntud ajakirjanik Mart Ummelas.

20. augustil 1953. aastal sündinud Ummelas oli aastatel 1994–1996 Keskerakonna ja 1996-1997 Arengupartei liige. 1995. aasta riigikogu valimistel sai ta 805 häält ja pääses kompensatsioonimandaadiga riigikokku, kuid loobus mandaadist. 16. veebruaril 2016 astus Ummelas uuesti Keskerakonna liikmeks.

Ummelas lõpetas 1972. aastal Tallinna 46. Keskkooli ja 1977. aastal Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal. Pärast seda töötas ta paljudes oma erialaga seonduvates ametites.

President tunnustas teda 2002. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgiga. Märtsis 2010 valis Eesti Ajakirjanike Liit Mart Ummelase 2009. aasta ajakirjanikuks. Eesti Muuseumiühing valis Ummelase 2009. aasta muuseumisõbraks.

BNS

15 kommentaari
  1. maali maalt 4 aastat ago
    Reply

    Mardi kohta ei saa öelda, et oli “kunagine ajakirjanik”. Mart oli veendunud savisaarlane viimse tõmbeni. Meedia Keskpunktis laulis ta veel hiljuti võrdlemisi võimsalt kiidulaulu Hundisilma parunile.
    Kui loojus Edgari pimestav päike,
    siis unele suikus me Mardike väike.
    Hääd ööd, seltsimees Ummelas…

    • Elmer Hill 4 aastat ago

      Mardile ei saa mingil juhul pahaks panna tema ustavust Savisaarele-see näitab vaid tema sisemist jõudu.Kas sinu iidoliks on siis vene-Tallinna abilinnapea, keegi meie Mehe jõuraja, kes kaabib ühest parteist teise ja oli otseselt Tallinna TV sulgemise taga.Mis on sellisele püha?
      Sina, Maali, oled aga kuri ja ilkuv mats, kes isegi inimese surma naeruvääristab.hale.

  2. ah, et kunagine? 4 aastat ago
    Reply

    Kas pole häbi oma enda ajalehe alalist ajakirjanikku nimetada kunagiseks?
    Mis toimub teie parteis? Kas olete lausa pead kaotanud?
    Ise jätsite Mardi kohtute meelevalda ja nüüd on selge, et ka Tallinna televisiooni ei varastatud! Mart sai vaid ära lollitatud.
    Niimoodi küll omasid ei VISATA!
    Õppige seda venelaste käest.

    • Jurka 4 aastat ago

      ja tema kamp laipu ei loe. Nüüd läks Mart ja varsti läheb Edgar. Ja kõik vajub unustuse hõlma.

  3. Tõnis Viilol 4 aastat ago
    Reply

    Tunnen kaasa Mart Umelas omakstele ja lähedastele kaaslastele.
    Mul on kahju, et Ratase tulekul alustati tema naeruvääristamist ja tõrjumist. Jah, praegune erakond juhtide eestvedamisel on käitunud reeturlikult nii Savisaarega kui tema sõpradega. Reeturlikud inimesed. Loodan, et nende aeg saab ka otsa. Vanasõna on ju öelnud, et sõnnik tõuseb pinnale ja on juhtunud meie uue riigi valitsemisel ikka ja jälle.
    Tänan Mart. Sa olid hea kuulaja ja su sõna andis jõudu.
    Kaastunne Mardi omakstele. Lahkus ääretult hea inimene.

  4. Noo 4 aastat ago
    Reply

    Mul on nii südamest kahju. Ta oli minu lemmikajakirjanik, aus, tark ja hooliv-Minu lemmiksaade oli Meedia keskpunkt kus kõik kolm suurepärast ajakirjanikku röökisid meile mis tegelikult meie maal toimub. Oleks selliseid ajakirjanikke rohkem. Minu südamlik kaastunne sugilastele, sõpradele ja kõigile neile kes austasid seda suurepärast inimest.

  5. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Eks meie suurepärast, tarka ja õiglast ajakirjanikku süüdistati ka valesüüdistuste abil. Kellelgi oli vaja tema tervist rikkuda. Eks ikka reformierakondlastel. Kui paljude parimate inimeste tervist nad on rikkubud annab kokku lugeda. Aga E.Savisaarele tehi päris tapatalguid. Mitte igaüks ei kannata välja seda.Reformi tagatoas on terve seltskond kes leiutab valesüüdistusi. Ma olin kurb kui ma ei näinud Ummelst enam teleris ja millegi pärast tema artikleid polnud ka kuskil. Hästi tore mees ol. Kurb, väga kurb.

  6. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Ummelas polnud seltsimees vaid üks paremaid ajakirjanikke Eestis. Muidugi võib üelda härra ajalirjanik Ummelas.Mu meel on kurb ja lein suur. Miks surevad parimad inimesed. Ta polnud ju nii vana.

  7. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Kas järjekordne reformierakondlaste sepitsuste ohver. Meil o Reformi tagatoas naguKGB kes põhib teelt nende himustatud võimule saamise segajad..Kuidas oli võimalik et suleti Tallinna TV. Kuidas on võimalik et peavoolumeedia on Reformierakonna mõjusfääris.Jube mis toimub meie maal.Reformi tagatoas ollakse väljaspool ohtu. Sinna ei ulatu karistused ega isegi mitte haigused. seal ei sure keegi, ei kuku trepist alla ega satu sööbia bakter jala peale. Seal toimub vaid parimate le inimestele valesüüdistuste sepistamine. laimukampaania arendamine ja nende inimeste tervise rikkumine kes pole nende poolt. Aga kuidas saab ollagi reformierakondlaste poolt kes kasutavad alatuid võtteid võimule saamiseks ilma töötulemusteta.

  8. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Tegemist oli väga vastiku inimesega.

    • Võlts Maali 4 aastat ago

      Sa oled väga alatu ja vastik inimene.

    • Võlts Maalile. 3 aastat ago

      Umelas oli ja on meile tõrvikuks.

  9. vaikis viimane kahur 4 aastat ago
    Reply

    Mart otsis ausat ajakirjandust. Ei leidnud. Kus on see vaba ajakirjanduslik kanal? Kus on see vaba Eesti ajakirjandus, millest Mart unistas?
    Tema tapeti oma riigi kohtu poolt!

  10. Noo 4 aastat ago
    Reply

    vabandan vea pärast–peab olema rääkisid.

  11. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Siin on kohe mitu võlts Maalit lausa sigadusi kirjutanud. Mart oli mu FB sõber ja mul on hea meel, et ta võttis mu sõbrakutse aastate eest vastu. Ta oli väga hea, tark ajakirjanik ja mis kõige tähtsam, ta oli aus. Ta oli väga haavatav, õrna hingega ja eks need TTV likvideerimine, T.Lepa kohtuasi, mis tõmbas ka Mardi ausa nime sinna sisse, kõik need asjad mõjusid ta tervisele laastavalt. Minu kaastunne tema kodustele.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.