Riik teeb ettevõtete toetusmeetmete väljatöötamisel pankadega tihedat koostööd

Foto: Raigo Paljula/Riigikantselei

Stenbocki maja, 17. märts 2020 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna pangandussektori esindajatega, et arutada võimalikke majanduspoliitilisi meetmeid seoses eriolukorraga riigis ja koroonaviiruse levikust tingitud majandusmõjudega. Pangad kinnitasid, et pingutavad ühiselt vajaliku stabiilsuse säilitamise nimel.

„Riigi jaoks on peamine hoida ära ettevõtete pankrottide laine ning säilitada meie inimeste töökohad ja sissetulekud,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Oleme valmis astuma riigipoolseid samme nii läbi käenduse pakkumise olemasolevatele laenudele kui ka uute laenude andmise toetamise.“

Täna hommikul kogunes ka töötukassa nõukogu, kes arutab täiendavaid toetusmeetmeid meie tööinimeste jaoks. „Läbi töötukassa soovime kujundada toetusmeetmed, et tagada töötajatele üldjuhul vähemalt 70 protsenti tema senisest sissetulekust,“ rääkis peaminister. „Samuti plaanib riik täiendavaid samme, et maksta seoses koroonaviirusega haiguslehel olevale inimesele ajutise skeemi alusel ka juba esimeste haiguspäevade eest hüvitist.“

Riigil on toetusmeetmed väljatöötamisel koostöös sihtasutustega KredEx, töötukassa ja maksu- ja tolliametiga. Tähelepanelikult jälgitakse ka põllumajandusettevõtete olukorda ning otsitakse lahendusi nende spetsiifikat arvestades.

Pankade kinnitusel on pangateenuste osutamine jätkuvalt tagatud, kuid kliente kutsutakse üles kasutama e-teenuseid nii palju kui võimalik ja vältima pangakontorite külastamist.  Samuti rõhutasid pangad, et teevad nii eraisikute kui ka ettevõtetega igakülgset koostööd.

Kohtumisel osalesid lisaks rahandusminister Martin Helme, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu ning maaeluminister Arvo Allerile Eesti panga president Madis Müller, Finantsinspektsiooni peadirektor Kilvar Kessler, sihtasutuse KredEx juhataja Lehar Kütt, Maaelu Edendamise sihtasutuse juhataja Raul Rosenberg, Eesti Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm ning pankade esindajad Erkki Raasuke (Luminor), Allar Parik (SEB), Olavi Lepp (Swedbank), Erki Kilu (LHV) ja Margus Rink (Coop Pank).

2 kommentaari
  1. Soo 12 kuud ago
    Reply

    Selle asemel et aidata olukorda lahendada mõtlevad reformierakondlased mitmesuguseid süüdistusi välja, ja segavad Nad viisid meie mrahva vaesusesse ja nüüd lihtsalt segavad. Praegune valitsus püüab teha kõik mis võimalik aga selleks on aega vaja- Õhtulehi keelas ära kommentaaride kirjutamise. Ei tea kas reformierakondlased nõudsid ära. Ega neil pole kunagi demokraatiast õiget arusaamist olnud.

  2. Siret 12 kuud ago
    Reply

    Jube oleks mõelda et selline asi oleks juhtunud refoemistlike valitsuste ajal.kus majandus seiskus. Nüüd oli ta tõusuteel ja langus ei ole nii kohutav kui oleks reformistlike valitsuste ajal.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.