Ratase sõnul jõuab reedel Eestisse ligi 20 000 viiruse testi

Koroonaviirus. Foto:: Vikipeedia

Peaminister Jüri Ratas märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et reedeks jõuab Eestisse 20 000 koroonaviiruse testi. 

Uued testid on lisaks enam kui 10 000 olemasolevale testile. „Igal juhul soovime näha tulemust, et testide arv võiks olla nädala lõpus suurusjärgus 1000 testi päevas. Aga veel kord ma rõhutan, et see eeldab väga paljude tingimuste täitmist. See eeldab, et isikukaitsevahendeid on piisavalt. See eeldab, et inimesi on piisavalt. See eeldab, et tarneraskusi ei teki,“ rääkis peaminister.

Peaminister tõi oma vastuses välja piirangute kolm peamist eesmärki. Esimene eesmärk on panna viiruse kiirele levikule piir. Teine eesmärk on see, et haiglaravile satuks võimalikult vähe raskes olukorras patsiente. Kolmandaks eesmärgiks on seatud see, et viiruse mõju töötajatele ja ettevõtetele oleks võimalikult väike ja Eesti naaseks ühiskonnana nii kiiresti kui võimalik normaalse ühiskonna toimimiseni.

„Üldjoontes tugineme sellele, et mida rohkem me saame teha, et Eesti inimeste elu ja tervist kaitsta, seda parem. Samas iga otsuse, iga piirangu taga on loomulikult ka hinnang ja arutelu, et see lööks majandust nii vähe kui võimalik,“ lisas peaminister.

4 kommentaari
  1. u. 4 aastat ago
    Reply

    Terviseamet annab teada, et mitmete desinfitseerivate ainete toimel, nt 70% etanool, 0,5% vesinikperoksiid, naatriumhüpoklorit, jt, viirus hävib 1 minuti jooksul. Samas apteegist saame aga teada, et desinfitseerivad ained on otsas kogu Eestis, halleluja.
    Viirus kandub üle saastunud üldkasutatavatelt pindadelt nagu ukselingid, poekorvi käepidemed jm. Seega oleks õige peale ühiskondlikes kohtades käimist käed desinfitseerida, et võimalik viirus edasi ei kanduks.
    Väga häiriv on proviisorite õpitud abitus, kes ei suuda isegi h2o2 sobivas kontsentraadis lahust teha ja seda aerosoolpudelisse pakitult desinfitseerimisvahendina müüa.

  2. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Sellist ainet pole avastatud mis hävitaks viiruse. Maailma teadlased püüavad seda leida. Meie valitsus teeb kõik mis võimalik meie maal viiruse leviku tõkestamiseks ja meie inimestele abi andmiseks. Mitte midagi ei saa ette heita praegusele valitsusele. Seni pole maailmas veel avastatud mitte ühtegi ravimit ega muud vahendit mis tapaks viiruse. EL-ust pole mingit tolku. arvan et viiruse-vastane ravimi avastavad Hiina ja Venemaa teadlased ja veel mõnede Euroopa riikide teadlased.Aga seda tuleb veel katsetada ja kõik võtab aega.

    • u. 4 aastat ago

      Viiruse hävitab üle 60 kraadine kuumus, UV kiirgus, ning mitmed antimikroobsed ained, sh vesinikperoksiid.
      Vt Terviseameti lehelt: https://www.terviseamet.ee/et/desinfitseerimisvahendid_test
      Viirust hävitavate ainete- ja tingimuste loetelu on küllap pikk kuid ravimiks sobimatud.

  3. Muidugi 4 aastat ago
    Reply

    Tahaksin teada mida EL on ette võtnud viiruse hävitamiseks. Seal istuvad küll vaid poliitikud kellest me vähe teame. Praegu ei ole sellist teavet nende tegevusele sel raskel ajal kui oli siis kui meisterdati Venemaa-vastaseid sanktsioone või jaotati põgenikke. eks mõned riigid on abi saanud ka teiste arvelt. Reformistlike valitsuste ajal annetatud raha, eriti rohkesti Ukrainale, ainult ei tea mille eest, oleks praegu omal ära kulunud. Seda annetamist ju nõuti Brüsselis ehkki vajasime ise abi. Nüüd ma lugesin kuskilt et keegi kahetseb et ei saa Ukrainast tuua siia töölisi kuna piirid on kinni. Meie ehitajad vaatavad pealt ja ukrainlased saavad rohkem palka kui nemad. See pole keskerakondliku valitsuse süü, käsk tuleb mujalt. Me ei tohi unustada et oleme liidus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.