Tõnis Mölder: riigi prioriteediks peavad olema inimeste elud ning alles siis majandus

TÕNIS MÖLDER. FOTO: GEORG KÕRRE/SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder pole nõus Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa arvamusega, et valitsus peaks praeguses kriisis seadma inimeste tervise asemel esikohale majanduse heaolu.

„Mõistagi peab riik aitama ja tänane valitsus on andmas endast kõik, et kriisist tulenevad majanduskahjud oleksid võimalikult minimaalsed, kuid kas majandus kaalub üles inimeste elud, mina sellega nõus ei ole,“ ütles Mölder, lisades, et iga majandust piiravava meetme peamiseks eesmärgiks on hoida inimeste tervist.

Mölderi sõnul saavad järgmised nädalad olema olulise tähtsusega, mistõttu tuleb panustada tervishoiu ja kogu sotsiaalsüsteemi tugevasse toimimisse. „Peamisteks küsimusteks on, kuidas viirus hakkab mõjutama meie inimeste tervist, sealhulgas palju meil tekib juurde raskeid haigeid ja kuidas meie tervisesüsteem sellele vastu peab,“ ütles Mölder. „Praegune trend näitab, et abivajajaid tuleb juurde ning seepärast peab ka riik tegelema eelkõige sealse sektori aitamisega, mis muuhulgas nõuab pingutusi ravimite ja isikukaitsevahendite parema liikumise osas.“

Keskerakonda kuuluva poliitiku sõnul peaks Eesti Tööandjate Keskliidul olema hetkeolukorrale laiem vaade. „Oluline on õppida teiste riikide vigadest. Majanduse normaliseerumiseni läheb veel nädalaid aega ning selleks, et see aeg oleks võimalikult lühike peame me tänases olukorras rakendama karme meetmeid,“ ütles Mölder.

4 kommentaari
  1. elud 4 aastat ago
    Reply

    Kui elud, siis peaks suutma sundida igasuguseid linade, madratsite,tekkide,patjade jms.tootjaid suutma sundida
    toota isikukaitsevahendeid, eriti kui nad kaebavad, et tooteid ei osteta jne. Töötukassas on töötuid küll.
    Kui soovitakse inimei kodus hoida, et nakatumisi vältida, võib korraldada vabrikutes elamise ,sellel perioodil, mõne ajagi, nagu oli see sõja ajal.
    Ilma isikukaitsevahenditeta väljapool medits.sõst.,et neid jatkuks kasvõi 4 maski kuus, kindad ja keep igaühele.

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Eks nii tegutsebki valitsus. Ansipi valitsemise ajal olid prioriteedid muus. Majandus seiskus ja rahvas vaesus. Praegune valitsus peabki prioriteetseks inimeste elusid. Maailma tasemel on hakatud ka kibekiiresti koroonavastast seerumit avastama.

  3. Eve 4 aastat ago
    Reply

    huvitav oleks teada kas tervendajad suudavad koroonat ravida. Ma olen nii mõnegi haiguse puhul nendelt abi saanud.

  4. Oleks 4 aastat ago
    Reply

    see nii olnud nagu Tõnis kuulutab, oelks kohe piir kinni pandud ega nutetud papihunniku vähenemise pärast. Helmed ja Seeder rääkisid kohe karmidest meetmetest, kuid just Tõnise kambakaaslane jahumüts Jurka oli vastu. Las aga haigestuvad, küll siis testime ja ravime.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.