Aab: kriisiolukord on tõestanud Eesti inimeste abivalmidust

Riigihalduse ministri Jaak Aabi hinnangul on kriisolukord tõestanud Eesti inimeste abivalmidust ja solidaarsust.

Neljapäeval jõudis Eestisse eraldi tarnena miljoni euro väärtuses isikukaitsevahendeid, mille korraldas ettevõtja Kristjan Rahu koos teiste ettevõtjate ja riigihalduse ministri meeskonnaga. Logistika juures aitasid DSV ja Eesti suursaatkond Pekingis. Saabunud isikukaitsevahendid annetab ettevõtja riigile, et need jaotada eesliini töötajatele.

“Eesti inimesed on eriolukorras olnud väga mõistvad ja abivalmid. Enda kogemusest sooviksin välja tuua kaks kõige eredamat näidet – Kristjan Rahu suuremahuline isikukaitsevahendite annetus Eesti riigile ning uuel nädalal lansseeritav andmete kogumise platvorm,” tõi välja eriolukorra tööde juht, riigihalduse minister Jaak Aab. Viimase osas lubab minister jagada lisainformatsiooni uue nädala alguses.

Ministri sõnul on Kristjan Rahu annetus äärmiselt tänuväärne ja märgiline. “Kokku annetati 30 000 kaitseülikonda ja 600 000 kaitsemaski, mille kogumaksumus koos transpordiga on 950 000 eurot. Kõik kulud kandis ettevõtja,” ütles Aab. “Olen siiralt tänulik Kristjan Rahule ja tema äripartner Richard Tomingale. Oleme nendega teinud head koostööd.”

Kristjan Rahu on juba varem annetanud oma kodusaarele, Saaremaale 100 000 eurot koroonaviiruse leviku ja tagajärgedega võitlemiseks.

Ministri meeskond on saanud sadu abi- ja koostööpakkumisi. “Olen peaaegu iga päev suhelnud erinevate ettevõtjatega, kes soovivad riiki ühel või teisel viisil aidata. Mõned kaaluvad oma tootmise ümberkorraldamist, teised soovivad aga annetada raha või tooteid,” ütles Aab.

BNS

10 kommentaari
  1. halleluuja 4 aastat ago
    Reply

    Mis hädasid peab inimkonnale veel saadetama ehk õigemini nad ise endile tekitama, et meenuks Hoolivus ja seda mitte aint inimeste vastu ???

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Kriisiolukord on tõestanud esmajoones keskerakondliku valitsuse abivalmidust ja eks rahvas läheb sellega kaasa.

  3. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Isegi teine viirus mis tuli Reformi tagatoast valesüüdistuste ja laimu näol parimate inimesre suhtes rikkudes nende tervist ja segades nende tööd on tagasi tõmbunud.

  4. 100,.euri mais 4 aastat ago
    Reply

    Saar sotsidest tegi eiiepaneku maksta erakorraaliselt erakorral.oludes üksikutele pensionäridele peale oktoobri veel ka mais see 100.-euri, täiesti põhjendatud ettep., sest ainuüksi desinfits.vahenditele lähevad nende jaoks liiga suured summad ja peavad neid otsima ka veel ,teadmata kas on ikka vastavuses sildiga,mis pudelil.Pealegi kui tuuakse toit koju ukse taha, siis ei saa ju valida odavamaid ja käigu pealt ümber otsustada või otsida, sama apteegiga. Peaks maskid kindad kusagilt tekkima,siis need maksavad veel hullemini. Pealegi võib neist paljudel olla pangalaenu tehtud kui katus läbi sadas, hambad tohtrit vajasid, proteesid, mõni masin majapidamisse hädasti vaja jne.
    Pealegi jäid pensionärid ju pensionitõusust ilma, tõelisest, see mis saadi oli indekseerimine.
    Et kas nad saavad mais see 100.-euri nagu SOTSID ometi kord ühe inimsõbraliku ettep.tegid ?
    Või loodavad kõik,et eakad peavad suu lukkus, sest koroonakulud niigi suured. Aga maad ju kaevatakse ,et töölistel tööd oleks ja ehitat.maanteid, ilmselt ka R-B. Üleval peetakse turismisektorit, mis võis ju minevikus sisse tuua raha, aga TOOB KA TULEVIKUS UUSI EPIDEEMIAID.,mis võtavad raha rohkem kui ta sisse toob.
    Seega, oleks kena vanainimesi rõõmustada nende viletsuses ja vaat et eluaegses vangistuses selle armetu 100 eurokesegagi üks kord. Sest nende vangistus kestab selle viiruse tagajärjel 2 aastat, siis ehk vaibub oht.
    Kui uus ei tule, sest nii kangesti kibelevad jõukad lendama ja pralletama välismaale.
    Tehtafgu neile siis 3 nädalane sundkarantiin üksi vastavas asutuses ja pärast kõiksugu proovid -kõik tagasi tulles. Ja kui jaksasid sõita, jaksavad tagasipileti eest maksta ka ise.

  5. uutmoodi terrorism? 4 aastat ago
    Reply

    Ja kui turistid siia tulevad olgu ka 3 nädalat karantiinis ja sundläbivaatus põhjalik spets.arstide juures.
    Sest peale koroona on teisi haigusi veel. Jube hea on sedasi epideemiaid tekitada. Terrorismi uus vorm ?
    Ja kui tõhus.

  6. Juhan 4 aastat ago
    Reply

    Ma ei mõista kuidas sai koroonaviirus alguse loomadelt. Miks siis nüüd loomad ei nakatu vaid inimesed. Selle viiruse nii kiire levik on arusaamatu. Arusaamatu on ka miks Harry nii pikalt kirjutab. palugu vaikselt Jumalat et see viirus kaoks. nagunii nii pikka kirjutist keegi ei loe. Peavoolumeedia ei lase kommentaare kirjutada. Nad ei mõista mda tähendab demokraatia. Kesknädalale võib igaüks kommentaare kirjutada. Peavoolumeedias kardetakse et järsku kirjutatakse midagi oravate halvustamiseks ehkki reformierakondlastest polegi midagi head kirjutada.

  7. to juhan 4 aastat ago
    Reply

    Loomadelt, aga INIMESE SÜÜ LÄBI.
    1. Inimene EKSPLUATEERIB LOOMI – ta vangistab neid, kasvatab farmides, peab tsirkustes, loomaaedades.
    Pärast tapab ja nahastab, söödab teistele kui nad vanad.ega jaksa koormaid kanda, lüpsta, poegida.Võtab ära nende pojad, teeb sundsöötmist, histab väikeste ruumidega. Kas teate, et sead seisavad püsti vaid raudraamis, et ei saaks pöörata ja energiat =Raha kulutada.
    Kõik see VALMISTAB LOOMADELE PIINA, nad näevad, kuulevad, taipavad telepaatiliselt = olek ilma Armastuseta,
    BAASTURVALISUSETA. Neil olevaid pisikuid ei suuda AHASTAVA LOOMA ORGANISMI IMMUUNSÕSTEEM VAOS HOIDA. Need MUTEERUVAD või LEVIVAD NIISAMA KA INIMESELE.
    2. “INIMENE” VTAB ÄRA LOOMADE ASUALAD ´KODUD, RAADAB METSAD, AJAB NEID VAHETPIDAMATA TAGA KÜTTIDES JA SAFARITEL JA OMA LÕBUKS. Pidevas ÄREVUSES LOOMADEGA juhtub sama mis eelöeldud.
    3. “INIMENE” PÜÜAB NEID JA VIIB TURULE, ET NEID SAAKS EDASI PIINATA JA SÜÜA. /Hiina juunifestival koerele ja kassdele, kus rahvuspühana neid süüakse ja enne piinatakse võimalikult rohkem -maitsvam.
    Lus inimhulgad elavad oma maandamata frustrats, neil välja. VIIB TSIRKUSESSE ja ALANDAB SEAL EBALOOMULIKKU TEGEVUST NÕUDES, SAMUTI LOOMAAIA VANGISTUS, KISKJATE LÄHEDUS, TEADMINE, ET ISE EI OTSUSTA MILLEGI ÜLE =IGA HETK VÕIDAKSE SINUGA TEHA MISTAHES.
    4. Inimene läheb käperdama võõraid loomi nende kodus.
    Siin kanduvad pisikud üle OTSE ja MUTEERUMATA. Neid haiguseid vähe – MARUTAUD, TUBERKULOOS – MILLESSE INIMENE VÕIB NAKATADA LOOMI,LINDE, KA TEAT. VÄHILIIGID.
    5. INIMENE ÕGIB LOOMADE TEATUD OSI GURMAANLUSEST – pasteedid, vorstid, siseelundid, sült, aju jm.
    saades sealt mm.prioonidega nakatuvaid haigusi /väiksemad kui viirused ja hävivad ainult autoklaavis või krematooriumis ning põhjustavad mitmes. NEUROLOOG.HAIGUSI. ja veel uurimata DEMENTSUSE LIIKE.
    SÖÖDAB LOODUSELE VASTUPIDISELT, tema hEADELE ARENGUTELE VASTUPIDISELT TEISTE, ERITI HAIGETE LOOMADE LIHA. – st. ROHUSÖÖJATELE SÖÖDAB TEISTE ROHUSÖÖJATE LIHA JAHUNA.
    6. INIMENE SAAB LABORILOOMADELT PISIKUID JA NAKATAB NEID ISE.
    7. INIMENE” KOHTLEB HALVASTI OMA KODULOOMI ja saab haigusi EELPOOLNIMETAT.PÕHJUSTEL.

  8. to juhan järg 4 aastat ago
    Reply

    Miks loomad nüüd ei nakatu ? NAKATUVAD KÜLL, aga Wuhanis nad tapeti ära ja turg suleti.
    Neid eksootilisi loomi pole praegu, kes nakatuksid ja pole täpselt teada missugune liik seda põhjustas. Ilmselt levis viirus ka teiste liikide vahel.
    INIMESE SÜÜ ON KA LABORITEST SAADUD VIIRUSED, SEST TA ON ARETANUD SEAL LOOMADELT SAADUD ALGMATERJALI NING NEED NÜÜD INIMESE KALLAL.
    INIMENE n.ö. SAADAB TIHEDALT ASUSTATUD FARMIDEST, KUS HAIGUS LEVIB KA STRESSI TÕTTU PISIKUID LOODUSESSE, KUST NEED TULEVAD TAGASI FARMIDESSE JA INIMESTELE.

  9. to Harry 4 aastat ago
    Reply

    Idamaade vanasõna ütleb – Ilma südametundeta /empaatia/ muutub mõistus õuduseks.
    Loe kardinal Ratzingeri “Südametunnistusest ” läbi.

  10. Jane 4 aastat ago
    Reply

    Kriisiolukord on tõestanud ka seda et Keskerakond on jätkuvalt parim erakond ja Reformierakond kõige viletsam.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.