Peaminister palub presidendil vabastada minister Karu ametist

Foto: MKM

Tallinn, Stenbocki maja, 16. aprill 2020 – Peaminister Jüri Ratas esitas Eesti Vabariigi presidendile Kersti Kaljulaidile ettepaneku vabastada ametist väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu.

Täna teatas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et kutsub valitsusest tagasi EKRE valitsusdelegatsiooni kuuluva väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri. Kuna selle valdkonna poliitilise juhtimise eest vastutab koalitsioonilepingu kohaselt EKRE, esitas peaminister Vabariigi Presidendile ministri vabastamise palve.

Peaminister tänas Kaimar Karu valitsuses tehtud pühendunud ja professionaalse töö eest. „Soovin Kaimarile südamest edu kõigis järgmistes väljakutsetes,“ ütles peaminister Ratas.

3 kommentaari
 1. Kõrvalt 9 kuud ago
  Reply

  on raske hinnata, kas Kaimarile kingaanne oli õigustatud või mitte. Kuid luulutan ise põhjusi.
  Kui Kaimar pooldas pedesid ja nende rahastamist, siis on king õigustatud.
  Kui Kaimar pooldas muslimite sissetoomist ja Eesti islaamistamist, siis taas on king õigustatud.
  Kui Kaimar pooldab mutukate sissetoomist põhimõtteliselt, siis on king taas õigustatud.
  Kui Kaimar pooldas rahva rahaga laiutamist poltide ja voltide heaks, siis on king õigustatud.
  Kui Kaimar keeldus konservante oma valdkonda töölevõtmast põhjusega, et nood on sitapead ja seda ka on, siis king pole õigustatud.
  Kui Kaimar mõtles ise, siis king pole õigustatud.
  Kui Kaimar tegi oma alal kasvõi rahuldavat tööd (midagi rohkemat me ju ministritelt ei saagi oodata), siis pole king taas õigustatud.
  .
  Seega nii ja naa. Kumb peale jääb (erapooletult hinnates), peaks selguma edaspidi.

 2. Triin 9 kuud ago
  Reply

  Niisiis Karu oli täiesti apetiitne ja vastuvõetav meie “eliidile”, sellise loiu “tegelasena” ta sobis suurepäraselt, eriti kui ei torkinud E-valimisi, mis on ilmne hirm “Eduka” eesti kuvandi loojatele. Nüüd kõik viskusid ambrasuurile, nagu oli see Lemetti puhul, kus üks oravatele truu ametnikukene hävitas sisuliselt korraliku kalatööstuse, et aga lahti saada EKRE ministrist. Karu inimesena on kindlasti tore, aga valitsuses olles peab arvestama koalitsiooni lepinguga kui parteiga, kelle minister ollakse. Nii lihtne see ongi.

 3. oleme sunnitud vabandama sic 9 kuud ago
  Reply

  Karul oli ainult üks viga- mõistus peas. Helmed teavad väga hästi, et arukus, tarkus ja iseseisvus on igati suur oht nende poliitikale. Ammu on teada, et targad inimesed, kes kunagi EKREt toetasid, lootuses, et see partei on Eestimaad edasiviiv, rahvuslik ja oma rahvale orienteerunud, on sügavalt pettunud ja selle koosluse juurest lahkunud. Miks? EKRE “kõnekoosolek”: esireas istuvad juba eakad endised partorgid, kestvad ovatsioonid saadavad igat vana helme kõnet, vaheaegadel aga meenutatakse pisarsilmil omaaegseid Rahvasaadikute Nõukogude pleenumeid- kus me siis tegime…
  Ja kui saalis on ka Eesti esikvislingist “vabastaja2 Rüütel, siis on vanad bolzevikud kõik troppis ta ümber- on ju mida meenutada…
  Kiiresti sai kärakaaksiisi langetada, sest pidevalt purjus tuumikvalija ei saa ju aru, mis järjekordset valet ja lollust Helmete tiim suust välja ajab. Venelastel on ütlemine- “dva debila- eto sila” Jumala õige ütlemine!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.