Tallinna linnapea kutsub 9. mail kogunemise asemel heategevusele

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kutsub inimesi 9. mail koju jääma ja oma austuse väljendamiseks heategevuseks annetama.

„Praeguseks on juba selge, et epideemia ei anna võimalust rahvakogunemisteks,” ütles Mihhail Kõlvart. “Me ei saa lubada, et inimeste soov 9. mail Teises maailmasõjas langenute mälestusmärgi juures koguneda põhjustaks uue haiguspuhangu ja seaks ohtu meie lähedaste ja teiste Tallinna elanike elud.”

“Eesti riik läbib epideemia murdepunkti, ja vastutus selle õnnestumise eest lasub meist igaühel. Nagu teisteski riikides, on ka meil kõige rohkem viirusest ohustatud vanemaealised inimesed, kellele haigus võib kujuneda väga ohtlikuks. Igaüks saab anda oma panuse selleks, et meie vanemad inimesed jääksid terveks ja ei vajaks meditsiinisüsteemi abi. Soovitan püsida kodus, eriti riskigrupid peaksid kodus püsides oma tervist nakatumise eest kaitsma. Ka noorematel inimestel on väga reegleid täita. Nakkuse edasikandmise vältimisega kaitseme vanema põlvkonna inimesi ja avaldame neile sellega austust,“ ütles hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov.

Linnapea sõnul ei piirdu langenute mälestamine ja austamine selle ühe päeva tähistamisega. „Praeguses olukorras tuleks leida alternatiiv ning sel päeval mäletada ja meeles pidada kõiki neid,  kes vajavad praegu abi ja tuge. Kõik, kes peavad oluliseks seda päeva tähistada, võiksid seda tänavu teha heategevuse kaudu. Aidakem ja toetagem eakaid,” ütles Kõlvart.

6 kommentaari
  1. Kas 4 aastat ago
    Reply

    Kimm ka Õudselt Loonelt luba küsis? Ja Jaanalt? Ja miišadelt, ooljadelt ja muult …lt?

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Toetus on väga tähtis ja inimeste kogunemine kahjulik. Oleks huvitav teada kas reformierakondlased ka annetavad. Vaevalt küll nad vaid segavad tööd ja arendavad laimukampaaniat. Nende valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja selge see et neid ei huvita annetamine. Neil on kõige tähtsam oma rahakoti paksus ja võim.

  3. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Vene “avar hing” demonstreerib oma “austust” ikka suure kära ja pakasuhha saatel. Kõlvartilt muidugi mõistlik üleskutse, toetagu oma veterane, korralik toidupakk või raha maksude tasumiseks on tunduvalt toekam kui nelgiõis, mis mõne päevaga haisvaks siloks muutub. Küünalgi akna peal ei teeks halba. Miks “Pronkssõduri” ärakoristamine Tõnismäelt neil harja nii punaseks ajas, et pool kodulinna puruks peksti, patriootiline venelane varastas ja marodööritses ja kõike seda sellepärast, et tunti, et nende vägevat võitu mitte keegi (va. Loone sugused) ei tunnusta, vaid neid võetaksegi nii nagu nad tegelikult siin on—–okupandid ja nende sama mõttemaailmaga järeltulijad, keda oleme sunnitud taluma, mitte kunagi aga omadeks pidama. Mitte üheltki rahvalt maailmas ei saa nõuda, et ta oma vabaduse võtjaid armastaks.

  4. to triin 4 aastat ago
    Reply

    loll jutt suhu tagasi. Kuidas see kõik küll sisse ära mahub? Sellepärast aju töötada ei saagi või teda pole.

  5. to hr.Kõlvart veteranidele 4 aastat ago
    Reply

    Aga pakke maiustustega ja väike hea konjak + rahakest maksude tasumiseks kulub neile veteranidele ära küll.
    Ja lõpuks võivad ju noored kõigi nende akende all mõne laulu ikka laulda.
    On nemadki väga vanad ja üksildased. Ja küsida, milles abi vaja. Kasvõi koera jalutamises näit.

  6. to,totajale 4 aastat ago
    Reply

    Eks muidugi peavad aafriklased ka rändrohutirtsuparvi armastama, need tulevad ka kutsumata, soovimata, nagu venelased üle terve CCCP; i valgusid. Igal pool oli nende arvates parem kui oma kodumaal, (vastupidiselt enamusele rahvastest). Selline massiline “ränne” iseloomustabki karjarahvast, kes arvab, et naabrikarjamaal on rohi kohe kindlasti parem. Mis tunne oli eestlastel, kui neid “õnne ja õitsengu” toojaid iga päev Moskva rongilt maha tuli? Kui palju pisaraid, ahastust, lootusetust, valu oma kodumaa kaotamise pärast, värsked haavad paranemata küüditamisest, maha laskmistest, vangistustest, vene sõdurite metsikusest jne. jne. Venelane lõugab, et nemad võitsid fašismi, peksid okupandi oma maalt minema, hävitasid ussipesa Berliinis—–samas kasutasid sakslaste surmalaagreid oma metsikute instingtide väljaelamiseks ka omaenda vangilangenud sõdurite peal, rääkimata teistest rahvastest, kas see on ikka vabastamine, kui üks okupatsioon asendatakse teise, tegelikult veel barbaarsemaga, tulles “vabastatute” elu samasuguseks jäleduseks muutma, milles ise elati, sest teisiti ei osatagi. Mille kuradi pärast pean neid siis “omadeks” pidama, kes ei ole võimelised aastakümnete jooksul isegi riigikeelt ära õppima, eks see ka midagi näita nende IQ, st.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.