Minister pikendas töövõime ja puude hindamise kehtivusaega

Foto: Sotsiaalministeerium

Sotsiaalminister Tanel Kiik pikendas poole aasta võrra töövõime ja puude hindamise otsuste lõpptähtaegu, mille kehtivus lõppeb ajavahemikul 12. märtsist 31. augustini.

Otsus puudutab isikuid, kes ei ole puude raskusastme tuvastamiseks või töövõime hindamiseks taotlust esitanud või kellele ei ole uut puude raskusastme tuvastamise või töövõime hindamise otsust tehtud.

Minister märkis töötukassale ja sotsiaalkindlustusametile märgitud kirjas, et töövõime hindamise või puude raskusastme tuvastamise taotlejatel ei pruugi lähiajal olla võimalik täita nõuet käia arsti vastuvõtul või saada terviseseisundi täpsustamiseks vajalike eriarstide vastuvõtule.

Pikendamisega tagatakse osalise ja puuduva töövõimega inimestele, püsivalt töövõimetutele ja puudega inimestele õigused toetustele, pensionidele ja sotsiaalteenustele.

Seega puudub inimestel kuni eriolukorrast ja hädaolukorrast tingitud ümberkorralduste vajaduse äralangemiseni ka vajadus esitada töötukassale ja sotsiaalkindlustusametile vastavaid taotlusi ja külastada hindamiseks vajalike terviseandmete saamiseks raviarste.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.