Aas: loodan, et kaubanduskeskused avatakse 11. mail

Taavi Aas

Kui jätkub praegune olukord, kus igapäevane nakatumiste arv ei kasva, siis arutab valitsus järgmisel nädalal kaubanduskeskuste avamist ning avamise kuupäevaks võib olla 11. mai, ütles teisipäeval ETV saates “Esimene stuudio” majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

“Kui jätkub praegune olukord, siis uue nädala esimeses pooles arutab valitsus kaubanduskeskuste avamisi. Mina loodan, et 11. mai on kuupäev, mil kaubanduskeskused on taas lahti. Ega keegi otseselt (valitsuses) ei vaidle kuupäevaga, aga tahetakse sisendit teadusnõukojalt,” lausus Aas, kelle sõnul kaasnevad keskuste avamisega kindlasti piirangud.

Aasa sõnul ei ole sarnaselt teiste riikidega rohkem piirangute leevendamise tähtaegu välja käidud, sest see võib anda vale signaali, kui olukord peaks muutuma.

“Kuupäevi tuleb kogu aeg juurde, vastavalt epidemioloogilisele olukorrale. Ja neid kirjutab meile ette olukord, mida kirjutame meie ise, kuidas me käitume,” märkis minister.

Aasa sõnul mängib piirangute kaotamise puhul kõige olulisemat rolli nakkuskordaja, mis on praeguseks langenud alla ühe.

“Kui leevendused tulevad, hakkab see kasvama, ja oluline on, kui kõrgele see kasvab. Kui kordaja kasvab, siis need kuupäevad, mis me oleks kavasse kirjutanud, enam ei kehtiks,” ütles minister.

Valitsus teatas esmaspäeval, et suurüritusi ei toimu Eestis suve lõpuni. Kultuuriminister Tõnis Lukas soovitas ürituste korraldajatel kas suurem üritus ära jätta või teha väiksemalt.

Aas tõi näiteks Norra, kus keelati rohkem kui 500 osalejaga üritused septembri alguseni ning märkis, et Eestis arutatakse selle üle, kas selleks arvuks saab 500 või 1000.

Ministri sõnul peavad suurürituste korraldajad igal juhul oma plaanid ümber tegema.

“Üldse ei välista suve lõpuni 2+2 reeglit, millega ürituse korraldajad peavad arvestama. Rammstein, mingisugused merepäevad, ka Viljandi folk peaksid arvestama, et need üritused peaksid toimuma väiksemate publikuhulkadega,” ütles Aas.

BNS

6 kommentaari
  1. Väga 4 aastat ago
    Reply

    õige! Laipu on meil veel vähe, vaja juurde toota. Ja sellega saavadki kõige kergemini hakkama ärikad ja loll ostuhull lihtrahvas/pööbel.

  2. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Tahetakse avada kaubandussuhteid Ukrainaga selle ühe vaesema riigiga kus pole mitte midagi tehtud koroonaviiruse tükestamiseks kus peamine on vihavaenu õhutamine Venemaa vastu. Jube riik millest oeaks kõrvale hoidma. Me veel oleme abistanud seda riiki rahaliselt. Lihtsalt naeruväärne.

  3. Nii 4 aastat ago
    Reply

    Kõige kasulikumad on meile majandussuhted Venemaaga. Praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ja tahab meiega hästi läbi saada. Hea et meil pole naftat ja USA ei tülita meid pommitamisega, aga ta on tahtnud Euroopa riigid majanduslikult allutada. Venemaa seda ei tee.

  4. Jane 4 aastat ago
    Reply

    Kuna Keskerakonna eestvedamisel oli aprillis pensionäridel enneolematult suur pensionitõus, mis pälvis palju imetlevat tähelepanu ka rikastes riikides, siis tuleks kindlasti avada kaubanduskeskused, sest alles nüüd, peale 30 aastast virelemist saavad pensionärid ka endale lubada kõike head ja paremat, mis siiani oli võimalik vaid Reformierakonna pursuidel. Aga peame ikkagi eeskuju võtma Venemaast, kus on kõige suuremad pensionid maailmas, et meie rahvas saaks rikkaks, nagu unistas Edgar Savisaar. Tublide keskerakondlastega me kindlasti jõuame üsna varsti sellele tasemele. Edu meie progresiivsele valitsusele!

  5. to väga 4 aastat ago
    Reply

    Õige. Laipu on vähe. Eakatest vabastab viirus, , siis ei pea pensioni maksma ja kroonilkud imetakse kohe välja. Tasapisi. Euroopas läks hoogsamini, mis näitab Euroopa “suutlikkuse” taset või/ja vandenõuteooria olemasolu.
    Keegi pole süüdi. Sest kuhu nad pääsevad kui õigeid maske pole. Ikka tuleb ju mõnikord, olgu harva, kuhugi minna. Aga Kuldvasikat tuleb muidugi kummardada kõigepealt ,mis tema on “normaalsuseks” seadnud, tuleb taastada. Aga mis on normaalsus? Seda pole meil aega mõelda, sehkendamist on palju.
    Lennukd hakkavad lendama ja laevad sõitma, viirus pääseb reisima. Kui vähe oli, saab mujalt juurde.
    Aga kõik see, ilma, et eakad ja/või kroonikud oleksid saanud mõnedki NANOFIIBERMASKID erakorraliste juhtumite tarvis, st,need, keda ei ähvarda mitte kerge nohu-köha vaid Surm, see on … kuidas seda juriidilises keeles nimetatakse ? Eetiliselt on see ülesõit,mine kontide raginal. Sest ON teada, et nad lähevad ja peavad minema eriarstide juurde kui hambaravidesse. Ei ole neil võimalik istuda kodus ja mitte midagi vajada, On nad ju siiski veel inimesed. Aga neil pole, enamikul neist, istumise all autot ja juhti, nagu teil, härrased.
    Soovitan hankida paavst Benedictus XVI /kardinal Ratzinger/ teose “Südametunnistusest” ja selle läbilugemine kohustuslikuks teha valitsusele ja riigikogule jne.
    Piinlik on. Kurb ja häbi on. Lootusetusetunne. Mis arvate endi tulevikust.?

  6. tubli, Taavi! 4 aastat ago
    Reply

    Virutada tuleb nii, et vunts ei võbiseks!
    Ja kui võbisebki, siis selle vastu aitab marlimask.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.