Keskerakonna toetus kerkis valimiste järgse aja kõrgeimale tasemele

Keskerakonna toetus kasvas maikuus viimaste valimiste järgse aja kõrgeimale tasemele, kuid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnal (EKRE) langes see sama perioodi madalaimale tasemele, selgus ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest küsitlusest.

Kõige populaarseim erakond on endiselt Reformierakond, keda toetas maikuus 30 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, aprillis oli Reformierakonna toetus 27 protsenti.

Kaugele maha ei jää Keskerakond, keda toetas mais 27 protsenti. Aprillis oli peaministripartei toetus 24 protsenti. Keskerakonna maikuine toetus oli erakonna parim tulemus alates viimastest riigikogu valimistest – valimistel saadi 23 protsenti toetust.

Populaarsuselt kolmandal kohal mais oli EKRE 15 protsendi suuruse toetusega. Aprillis oli EKRE toetus olnud 17 protsenti ja märtsis 20 protsenti. 15 protsenti toetust on Turu-uuringute küsitluses EKRE madalaim näitaja alates mullu märtsis toimunud valimistest – valimistel saadi ligi 18 protsenti toetust,

Eesti 200, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa toetus oli üsna võrdne – vastavalt kaheksa, seitse ja kuus protsenti. Sealjuures on parlamendiväline erakond Eesti 200 kaotanud neist kuuga enim toetajaid – aprillis oli Eesti 200 toetus 11 ja märtsis 12 protsenti.

Valimiskünnist ei ületa Eestimaa Rohelised kahe ja Elurikkuse Erakond ühe protsendi suuruse toetusega. Vabaerakonna toetus jäi aprillis alla protsendi.

Kokku toetas maikuus koalitsioonierakondi 48 ja opositsioonierakondi 37 protsenti valimiseelistust omavatest kodanikest. Parlamendiväliste erakondade toetus oli kokku 13 protsenti.

BNS

4 kommentaari
 1. Need 2 aastat ago
  Reply

  2-3%-lised kõikumised erinevate küsitlejate käes pole põhjus eputamiseks. Keskbande aga käib vana tuntud rada: kui tulemus on kehvake, siis salatakse see maha, kui kenake, siis puhutakse üles.

 2. Vaagija 2 aastat ago
  Reply

  Tundub, et valimiskampaania on juba alanud.

 3. oleme sunnitud vabandama sic 2 aastat ago
  Reply

  Kas keegi teab maailmas juhust, et valitsuses on kohtu poolt karistatud partei? Ja peaminister on kohtu poolt karistatud partei juhtfiguur?

 4. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Keskerakond on olnud alati parim erakond. Teist sellist pole. Kõige viletsam on Reformierakond . Reformierakondlased saavad hääli mõjutades inimesi valede ja laimuga aga keskerakondlased saavad hääli tubli töö eest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.