Mailis Reps: kooliaasta algab 1. septembril

Minister Mailis Repsi pöördumine haridusasutuste poole seoses kooliaasta algusega:

Austatud haridusrahvas!

Kinnitan Teile, et tarkusepäev ja kooliaasta algus on jätkuvalt 1. septembril. Täna on avalikku inforuumi jõudnud tõlgendus, justkui ootaksid ees muudatused kooliaasta alguse kuupäevas.

Üleriigilist suunist, et kõik läheksid 15. augustil kooli, kindlasti ei ole plaanis. Eriolukorra ajal suhtlesin aktiivselt lapsevanemate, õpetajate ja koolijuhtidega ning väga paljude muude teemade kõrval tuli jutuks ka küsimus, kas oleks võimalik alustada tänavu tegevustega koolis enne õppeaasta ametlikku algust. Liiatigi ei oleks see esmakordne praktika, selliseid erandeid on rakendatud ka varasematel aastatel – sellist võimalust põhikooli- ja gümnaasiumiseadus pakub.

Kindlasti aga on tegu võimaluse, mitte kohustusega ning tänavusel erilisel aastal on selle võimaluse vastu rohkem huvi tuntud.

Ilusat õppeaasta lõppu, abiturientidele edu eksamiteks! Samuti soovin kõigile kosutavat eesootavat suvevaheaega, et taas tavapäraselt 1. septembril uut kooliaastat alustada!

Mailis Reps Haridus- ja teadusminister

3 kommentaari
 1. Elmer Hill 9 kuud ago
  Reply

  Sm.Reps tekitas oma ebapädeva avaldusega kooliaasta alustamisest 15.aug.paljudele tohutu stressi ja isegi infarktieelse seisundi.Miks selline minister esindab Keskerakonda?Kui tuletame veel meelde tema riigieksami sooritamist 1 punktiga 100-st, siis polegi enam midagi lisada.Vastik on.

  • Selle 9 kuud ago

   1 punni kehtestas ikkagi sahkermahkerdaja Aaviksoo Jaak. Kuid tõsi on, et Mailis pole seda tühistanud ega kavatsegi midagi ette võtta. Mailis on ju mõistuse õnnetus.

 2. Mailis 9 kuud ago
  Reply

  on kogu aja olnud naljanumber ja ogaraim liige selles otsustusvõimetute jahumütside võltsvalitsuses. Ei tänita aga pikemalt, vaid mainin, et parim aeg alustada uut kooliaastat oleks lõikuskuu 3. täisnädala kolmapäev.
  Miks?
  Ülimalt totter on alustada õpetamist ja õppimist mingil kindlal kuupäeval, nädalapäevast sõltumata. Arukaim nädalapäev on just kolmaba, sest see kulub tutvumisele ning ilukõnedele ja tühjadele lootustele, õppetööd siis nagunii keegi ei tee. Neljaba kulub samuti paljuski sisseelamisele ja äkki avastatud oigamiste maharahustamistele. Reede on juba ette hingamispäev ning 1.-st nädalast saab rahulik üleminek mitte millestki peaaegu mitte millelegi. Alles järgmisest esmaspast saab juba lapsi lollideks kiita ja lapsed saavad hakata emmele totaka õpsi peale kaebama.
  Kuna eelolev lõikuskuu 3. täisnädal on 17.-23, siis sobiv koolialguskolmaba on 19.08. On puha sjuhus, et kohe järgneb Edgaripäev ja lapsed saavad veel päevakese hingata, kuid üldmõtet see ei väära.
  Seega, kool peab algama kindlast nädalapäevast ja kindlast täisnädalast. Et lõikuskuus, siis selle kirjutab ette juba loodus. Aga Mailisel oli loodusõpetus alla 2, seepärast ta mullikesi välja ajabki.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.