TTV liitub linnakantseleiga ja Tallinna esindus Brüsselis kaob

FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Tallinna linnavõim on läbi viimas juhtimissüsteemi muudatusi, nii liidetakse muuhulgas seni sihtasutusena töötanud Tallinna Televisioon (TTV) linnakantseleiga, samuti kaob SA Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus ning kinni pannakse ka linna esindus Brüsselis. 

Kõlvart meenutas, et juba aasta tagasi rääkis ta sellest, et Tallinna linna juhtimissüsteem vajab muutusi, nagu vajab värskendust iga teine organisatsioon. “Tallinna linn on Eesti suurim organisatsioon ja muutused, mis peaksid tulema, et tõsta efektiivsust ja pakkuda tallinlastele parimaid teenuseid, peavad olema ka suured,” ütles Kõlvart, lisades, et eesmärk pole mitte ilusad numbrid tabelis, vaid tallinlaste huvid.

“Rasketel aegadel tuleb mõelda, kuidas kulusid kokku hoida, ja sellega me ka tegeleme, aga kui me räägime teenustest, mida me osutame tallinlastele, siis siin on peamine eesmärk efektiivsus ja kvaliteet,” selgitas Kõlvart.

Kõlvarti sõnul on olemas plaan, kuidas linna süsteemi efektiivsemaks muuta, kusjuures sellele on eelnenud terve aasta väldanud arutelud ja analüüsid. “Oleme paika pannud kolm etappi. Esimese etapi elluviimise käigus soovime korrastada sihtasutuste ja linna ettevõtete võrgustikku,” tutvustas Kõlvart.

Muutused, mis tulevad, annavad muuhulgas võimaluse linna raha kokku hoida. “Esimesena tahan rääkida SA-st Tallinna Televisioon (TTV), mis lahkus mullu vabalevist. Samas pole me soovinud loobuda TTV töötajaskonnast, kes aitavad levitada linna teavet, tõsi, nüüd juba koostöös erasektoriga,” rääkis Kõlvart, lisades, et praegused protsessid selles vallas on õnnestunud.

“Järgmise etapina soovime luua ristmeedia efekti ehk ühendada Tallinna linnameedia toimetusi omavahel. Soovime luua suure ühendtoimetuse, mille eesmärk pole vaid kokkuhoid, vaid ka efektiivsus ja koostöö,” tutvustas Kõlvart. “Kokkuhoiu koht tekib kulude osas, mis on seotud juhatusega. Toimetajad saavad ka ise hakkama ning pole vaja hoida üleval eraldi sihtasutust. Seega TTV ühineb linnakantseleiga,” rääkis Kõlvart.

Sihasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus puhul leidis linnavõim samuti, et pole eraldi sihtasutust mõtet üleval pidada, vaid töid saab jagada linna välissuhete osakonna ja välisprojektide üksuste vahel. “Ka siin tekib kokkuhoid just juhtimiskulude osas,” märkis Kõlvart.

Ühtlasi märkis Kõlvart, et Tallinn on piisavalt esindatud Euroopa Liidus (EL) ning saab oma projekte ellu viia ka Eesti Linnade ja Valdade Liidu kaudu, samuti on linnakantseleis välissuhete ja -protokolli osakond. “Seega eraldi esindust Tallinnale Brüsselis pole vajalik, sest seni tuli üleval pidada nii kontoriruume kui ka korterit, mis polnud mõistlik,” ütles Kõlvart.

Linnapea tutvustas suure muutusena ka AS-i Termak ühendamist Tallinna Linnatranspordi AS-iga. “Termak on linna äriühing puuetega inimeste liiniveoteenuse korraldamiseks, kuid selleks vajalikud vahendid on ka Tallinna Linnatranspordi AS-il,” ütles Kõlvart.

Planeeritud muutused on plaanis ellu viia selle aasta jooksul ning selleks on vaja ka Tallinna linnavolikogu heakskiitu. Vajalikud paberid lähevad volikokku juba juunis.

“Tegemist on muudatuste esimese etapiga ning järgmine etapp on muutused linnakantseleis ja sellest räägime veel enne jaanipäeva,” lisas linnapea.

5 kommentaari
 1. Muude 8 kuud ago
  Reply

  kohta ei oska midagi plahvatuslikku öelda, kuid esinduse sulgemine pealinnas Brüsselis on igatahes ÕIGE samm.
  Kimm polegi nii … kui ta eelkäijad.

 2. Pask 8 kuud ago
  Reply

  …ja koheselt avame esinduse Moskvas!

 3. Ei 8 kuud ago
  Reply

  teadnudki, et TTV veel hinges on. Mõtlesin, et läks koos Ummela Mardiga.

 4. Eve 8 kuud ago
  Reply

  Tallinnas tehakse muidugi kõik mis võimalik inimeste heaks sest Tallinnat juhib juba pikemat aega Keskerakond. Kuid oli vale kaotada ära TTV. ma ei eita et seal oleks vaja olnud esitada huvitavamaid saateid teiste seas. Kuid kõige parem saade oli Meedia keskpunkt. Sealt sai teada mis tegelikult meie riigis toimub ja seal rääkisid Eestimaa ajakirjanikud ausalt ja targalt. Väga kahju on Ummelasest kes jäi elu hammasrataste vahele. Reformierakondlased mõtlesid talle välja süüdistuse mille tagajärjel pidi ta tegema kohtu nõudmisel rasket tööd. ju süda ei kannatanud välja. ta polnud nii tugev nagu teised reformierakondlaste valede ohvrid. Toredad ajakirjanikud töötasit TTV-s. Eestis on palju telekanaleid ja mõnda nendest -enamust ma pole vaadanud kordagi.

 5. Leinaja 8 kuud ago
  Reply

  Oli täielik sigadus ja kõlvatus TTV kinni panna. Praeguse pandeemia ajal oleks TTV olnud eriti vajalik. Nüüd viidi hoopis sopakanal 2 vabalevisse. Ja Tallinna uudiseid otsi teistelt sopakanalitelt. Piinlik! Huvitav, kes ja kui palju Kõlvartile ja Riisalule selle kõlvatu teo eest maksis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.