Mölder: sisulise arutelu asemel hakkasid sotsid lahmima

Keskerakonda kuuluv poliitik Tõnis Mölder ütles Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) likvideerimise eelnõule tehtud 50 000 muudatusettepanekut kommenteerides, et sotside käik näitas selgelt kui meeleheitel nad on.

„Sotsiaaldemokraadid toovad alati esile konstruktiivse arutelu vajalikkust ning selle poolt on kahtlemata ka koalitsioonierakonnad. Paraku näitasid sotsid oma tänase jabura aktsiooniga, ainult seda, kuivõrd oluline on nende jaoks endise ministri ja parteikaaslase Liisa Oviiri kallihinnaline ERJK esimehe ametikoht,“ ütles Mölder, lisades, et ilmselt on sotsid selle eelnõu tagasipööramise nimel valmis kõigeks.“

Mölder leiab, et sisutühja tegevuskava asemel läksid sotsid püüdma poliitilist punktivõitu. „Suurte paberihunnikutega laual said sotsid küll tähelepanu, kuid tegelikult pole Exceli ja Wordi programmide abil koostatud muudatused tegelikult ju sisulised. Veelgi enam  – enamik neist pole isegi muudatusettepanekuteks formuleeritud,“ ütles Mölder.

„Kordan veel kord. Erakondade rahaasjade kohta peab olema ülevaade, küll aga ei pea me mõistlikuks, et järelevalvet enda rahastamise üle teevad erakonnad ise. Riigikontroll on täna sõltumatu organ, mis on pälvinud ka rahva suure usalduse,“ ütles Mölder, lisades, et tänase sammuga kinnitasid sotsid veelgi enam, et nad ei usalda Riigikontrolli.

3 kommentaari
 1. Kui 9 kuud ago
  Reply

  on vaja kellegi järel nuhkida, siis peab seda tegema tema vaenlane. Järelikult tuleb poliitbandede rahaasjugi uurida nende vaenlaste poolt. Ja kui mõni bande milleski eksib või takistab uurimist, siis kohe 5 aastat tegevuskeeldu, ja nimeliselt! Et ei saa hüpata üle teise bandesse. Vaat alles siis kõik bandiidid värisevad, et ühegi vale liigutuse teevad. Isegi jäätist ei luba teisel enam välja teha.

 2. Mis 9 kuud ago
  Reply

  puutub 50000-sse parandusettepanekusse, siis sellele oleks väga tõhus vastukäik. Tuleb koosolekut juhatades hästi aeglaselt rääkida ja igatpidi venitada, et ka pedesotsid taipaks, millise nõmedusega nad on hakkama saanud.

 3. Mölderile 9 kuud ago
  Reply

  vastupidi, nad näitasid millega nad tegelevad-st.nad ei tegelegi millegagi kui rumalustega, mistõttu ongi õige Riigikontrollil ja MTA tegeleda rahastuste õigsuse kontrolliga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.