Balti peaministrid arutasid komisjoni transpordivolinikuga Rail Balticu tulevikku

Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Stenbocki maja, Tallinn, 10. juuni 2020 – Balti peaministrid Jüri Ratas, Krišjānis Kariņš ja Saulius Skvernelis arutasid tänasel videokohtumisel koostööd Rail Balticu ja energeetika valdkonnas. Kohtumisel osales ka transpordivolinik Adina Vălean, kes jagas Balti riikidega Euroopa Komisjoni visiooni Rail Balticu olulisusest ja tulevikust.

“Meil kõigil oli väga hea meel saada veelkord kinnitust, et Euroopa Komisjoni jaoks on Rail Baltic tervele Euroopale oluline projekt, mis on tihedalt seotud roheleppe eesmärkidega,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Balti riigid omalt poolt peavad jätkuvalt töötama Rail Balticu juhtimismudeli optimeerimise kallal ja tööde tähtaegadest kinni pidama, et tagada projektile võimalikult suur EL-i rahastus,“ lisas ta.

Balti peaministrid arutasid ka energeetika küsimusi ja tõdesid, et töö jätkub õiges suunas.

Samuti tutvustasid nad olukorda koroonaviiruse ohjeldamisega kolmes riigis, sealhulgas mõju, mis avaldas piiride osaline avamine. Poola võimalik otsus isikute vaba liikumise taastamisest Balti riikidega on tervitatav. Üksikasjades leppivad omavahel kokku tervise valdkonna eest vastutavad ministrid. Peaminister Ratas avaldas lootust, et peagi taastub täielik reisimisvabadus ka Soomega.

4 kommentaari
 1. ? 3 aastat ago
  Reply

  Misasja te sest lehest ükdse teete ja peate kui teete nagunii kuidas ise tahate ja teile käsud kätte antakse.
  Milleks kommentaarid,leht ja kõik see tsirkus?

 2. Saan 3 aastat ago
  Reply

  aru, et Reilpeldikut on vaja litakatel ja natuke ka lätakatel, kuid miks peavad lolli mängima eestlased?

 3. Huvitav 3 aastat ago
  Reply

  et nüüd on peaministrid mitmuses aga muidu räägitakse Eesti, Läti ja Leedu peaministrist nagu nende 3 liiduvabariigi peale oleks üksainus peaminister.

 4. Nihhatsuu 3 aastat ago
  Reply

  nikakoova Rejlpeldika!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.