10 küsimust. Jaanus Karilaid ja Keskerakond on tormides karastunud

Jaanus Karilaid

Kesknädala rubriigis „10 küsimust“ on pihtide vahele võetud Riigikogu õiguskomisjoni ja Haapsalu Linnavolikogu esimees ning Eesti Panga nõukogu ja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige Jaanus Karilaid.

Kui palju on Eestis omavahel kooskõlas õigus ja õiglus?

Siin on tööpõld ikka veel lai. Selleks peab mitmeid õigusakte muutma ja ka lähiajaloolist ebaõiglust kompenseerima. Üksinda aga õigusnorme ei korrasta, siis on vaja 51 mandaadi jagu liitlasi. Ühiskonna dekriminaliseerimine on veel ees. Väike aga puhastav samm kui kaotaksime karistusseadustikust paragrahvi 300 primmi. Iga tegu, mis tehtud kurjal motiivil  peab saama karistuse, kuid liiga palju on ka inimeste „loksutamist“ ja maine hävitamist ilma, et avalikkus mõistaks proportsionaalselt süüteo sisu.

Millal saab rongiga Tallinnast Haapsallu ja sealt edasi üle silla Hiiumaale?

Jüri Ratas, Martin Helme ja Helir-Valdor Seeder on sõnapidajad ning see aasta on tõestanud teovõimet. I etapp on valmis, teine etapp ettevalmistamisel. Eesti Raudtee on väitnud, et nende suutlikkus see lõplikult välja ehitada on 5 aastat. Töö käib, usk tugev.

Mida soovid ära teha Eesti Panga nõukogu liikmena?

Sellest kuuleb peatselt.

Milline on Sinu suhe rahaga?

Mu võlakoormus on alla 15 000 euro.

Millistele valupunktidele soovid rõhuda EOK täitevkomitee liikmena?

Tippsport põhineb rahvatervisel ja laialdastel tervislikel eluviisidel. Rohkem ressurssi ennetusse, rohkem rahvas liikuma, eriti lapsed.

Oled ambitsioonikas poliitik. Loogilise jätkuna peaksid sihtima ministriportfelli ja Keskerakonna esimehe kohta? Jääb mulje, et oled poliitilises tippvormis. On see tulnud andekuse või ränga musta töö tulemusel?

Tippvorm tuleb poliitikul ehk 69 aastaselt. Pole hetkel ambitsioone – Jüri ja tema valitsus teeb lihtsalt oma tööd nii hästi. Kõik on tulnud heade kaaslaste, kolleegide ja jumala abiga.

Kui heas toonuses oled aga sportlikult? Võib sind kohata mõnel rahvaspordiüritusel?

Alati saaks natuke paremini.

Oled pigem suveinimene või eelistad käredat pakast?

Sobivad mõlemad.

Mis meist saab?

Keskerakond on alati tormides karastunud, ka sellest väikesest tuuleiilist ainult õpime ja tugevneme.

Küsis Andres Kalvik

5 kommentaari
 1. Vastan 2 aastat ago
  Reply

  koos Jannuga:
  1) Põhimõtteliselt nõus, kuid teha tuleks ka palju muud. Meil ju õigusriiki pole.
  2) Vapustav ebamajanduslik lollus! Haapsalus ja selle kandis elanike arv väheneb ning see raudtee on majanduslikult mõttetu. On ajuvaba viia tootmine ja töötlemine Haapsalust ja Hiiumaalt Tallinna või Harjumaale, see peab jääma just algkottu. Kuid see Jannut ei huvita.
  3) Kindlasti mitte midagi arukat.
  4) Mida suurem moll, seda suurem võlg. See on vana tõde. Järelikult elab Jannu vaeselt.
  5) Juba ümmargune rattajurkalik umbluu tekitab vastuseisu.
  6) Jannu suureks juhiks ei sobi/kõlba.
  7) Seega 0.
  8) Nõus. Kuigi mina leian võlu hoopis kevadest ja sügisest.
  9) Tüüpiline laul, et õpitakse oma, mitte teiste vigadest.
  10) Miks Andres selle välja tsenseeris?

 2. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Koroonaviirusest saame jagu. Muidugi peaksid inimesed taltsutama oma reisihimu ka edaspidi. Kuid paistab et sisemisest viirusest mis tuleb Reformi tagatoast me jagu ei saa aga see on ka väga ohtlik kuna segab inimeste tööd ja rikub tervist. Paistab et keegi ei julge nende alatuid tegusid paljastada sest siis satub ise löögi alla. See ajakirjanik kes kirjutas E.n.Krossi kuritegudest sai kohe korruptsioonisüüdistuse kaela. See on vaid üks näide.

 3. Eve 2 aastat ago
  Reply

  Jaanus Karilaid on tubli poliitik, tark ja õiglane. tahaksin et ta rohkem võtaks süna siin ajalehe veergudel.

 4. Jah 2 aastat ago
  Reply

  kõige suuremat tormi on tekitanud Reformierakono oma laimukampaaniaga ja valesüüdistuste leiutamisega.ning kõigi teiste valede tegudega. Sedasi nad püüavad inimeste meeli mürgitada et võimule saada. Ja millegi pärast nad karistada ei saa ja võivad teha kõike mida tahavad.

 5. Triin 2 aastat ago
  Reply

  Täiesti õiged sõnad “nojah,ilt” —See mürgine viirus, mis tuleb Reformi tagatoast ja Kadriorust ja mida levitab süüdimatult H;H:Luige ja ERR,i ajakirjanikud, määrides kõik puhta ja püha, mis meil veel alles, on kordades ohtlikum kui koroonaviirus. See viirus teeb sind haigeks füüsiliselt, see vihakülvav ja nimme lõhestav viirus teeb haiget vaimselt ja aina enam tekib jõuetusetunne, et see oravagäng koos Kadrioru tsarinnaga , kelle “kuninglik hiilgus” sarnaneb ammu kretinismiga, on valmis võimu nimel hävitama riigi. Ukrainlased peavad saama põllule, mis sest, et Ukrainas on koroonaviirus tõusuteel, (mis juhtus Saksamaal), mis sest, et nn. “maasikaplantaatorid” ei maksa riigile makse (sama autud kui oravad ise), mis sest, et meil on kümned tuhanded töötud. See mürk mürgitab ja nörritab, lahutab ja jõhestab, nii et varsti nopib Putin vastupanuta taaskord selle ihaldatud maalapikese. Ühtset rahvast on raske võita, killustatud aga küll, kes üksteist kogu hingest vihkavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.